Premijerka Novog Zelanda najavila istragu napada na džamije

Premijerka Novog Zelanda najavila istragu napada na džamije

Glas Amerike pre 24 dana
Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern najavila je istragu na najvišem nivou o napadu na dve džamije u Krajstčerču, u kojem je stradalo 50 ljudi. Cilj Kraljevske komisije je da istraži ne samo šta se dogodilo, nego i kako sprečiti slične napade u budućnosti. “Prevrnućemo svaki kamen da bismo... »

Ardern naredila istragu napada u Krajstčerču na najvišem nivou

Danas pre 24 dana
Novozelandska premijerka Džasinda Ardern naredila je da se sprovede zvanična istraga na najvišem nivou da bi se utvrdilo kako je napadač 15. marta mogao da ubije 50 muslimana u dve džamije.
„Važno je da se ništa ne prepusti slučaju da bi se utvrdilo kako se taj teroristički čin dogodio i kako smo mogli da ga sprečimo“, rekla je danas Ardern. U komisiju koja će sprovoditi istragu biće uključeni i pripadnici... »

Ardern naredila istragu; "Kako je mogao da ubije 50 ljudi"

B92 pre 24 dana
B92: Ardern naredila istragu; "Kako je mogao da ubije 50 ljudi"
Velington -- Novozelandska premijerka Džasinda Ardern naredila je sprovođenje zvanične istrage na najvišem nivou da bi se utvrdilo kako je napadač mogao da ubije 50 ljudi.
Podsetimo, australijski ekstremista Brenton Tarant ubio je 15. marta 50 muslimana u napadu na dve džamije u Krajstčerču. Napad se dogodio dok su džamije bile pune vernike koji su došli na molitvu petkom. "Važno je da se ništa ne... »

Ardern naredila istragu napada na džamije na najvišem nivou

Al Jazeera pre 24 dana
Novozelandska premijerka traži istragu na najvišem nivou da bi se utvrdilo kako je napadač mogao ubiti 50 muslimana u dvije džamije.
Novozelandska premijerka Jacinda Ardern naredila je da se provede zvanična istraga na najvišem nivou kako bi se utvrdilo kako je napadač 15. marta mogao ubiti 50 muslimana u dvije džamije. "Važno je da se ništa ne prepusti... »

Ardern naredila istragu napada u Krajstčerču na najvišem nivou

N1 Info pre 24 dana
Novozelandska premijerka Jasinda Ardern naredila je da se sprovede zvanična istraga na najvišem nivou da bi se utvrdilo kako je napadač 15. marta mogao da ubije 50 muslimana u dve džamije.
"Važno je da se ništa ne prepusti slučaju da bi se utvrdilo kako se taj teroristički čin dogodio i kako smo mogli da ga sprečimo", rekla je danas Ardern. U komisiju koja će sprovoditi istragu biće uključeni i pripadnici... »
©2019 Netmark d.o.o.