Haradinaj smenio ministra Todosijevića

Haradinaj smenio ministra Todosijevića

Slobodna Evropa pre 41 dan
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj smenio je ministra za administraciju lokalne samouprave Ivana Todosijevića iz Srpske liste.
Haradinaj je kazao da je odluka usledila zato što se “jezik mržnje ministra ne može tolerisati”. “Besmisleno je kako se jedan od naših dosadašnjih kolega izražava sa toliko neznanja, mržnje i uvreda prema žrtvama Račka, ostalim... »

AP o potezu Haradinaja: Srpski ministar smenjen zbog "uvredljivog govora"

B92 pre 41 dan
B92: AP o potezu Haradinaja: Srpski ministar smenjen zbog "uvredljivog govora"
Vašington -- AP prenosi da je premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj razrešio dužnosti ministra lokalne samouprave Ivana Teodosijevića iz Srpske liste.
Piše da je Haradinaj to učinio zbog, kako se navodi, upotrebe "uvredljivog govora". Agencija navodi da je Haradinaj smenio Teodosijevića jer je "koristio govor mržnje zasnovan na etničkoj pripadnosti kako bi oklevetao ratne žrtve... »

Haradinaj smenio ministra Todosijevića zbog izjave o Račku

Danas pre 41 dan
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj smenio je danas ministra lokalne samouprave u Vladi Kosova iz redova Srpske liste Ivana Todosijevića zbog izjave da je sukob Srba i Albanaca u Račku „isfabrikovan“.
Haradinaj je na fejsbuku napisao da je takvu odluku doneo zbog izjave Todosijevića da je „masakr u Račku najobičnija izmišljotina“ i dodao da u Vladi koju vodi neće biti mesta ni za koga ko na bilo koji način vređa druge na... »

Haradinaj smenio ministra Ivana Teodosijevića

Politika pre 41 dan
PRIŠTINA – Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, saopštio je na svom fejsbuk nalogu da je razrešio još jednog Srbina, člana svog kabineta i da ta njegova odluka stupa na snagu odmah, a reč je o ministru lokalne samouprave Ivanu Teodosijeviću zbog, kako je naveo, govora... »

Veselji: Govor mržnje ministra Todosijevića Vučićeva provokacija

Novi magazin pre 41 dan
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji ocenio je govorom mržnje izjave smenjenog ministra za lokalnu samoupravu Ivana Todosijevića o masakru u Račku kao isfabrikovanom.
On je na Fejsbuku ocenio da "takve izjave imaju jedan izvor, i provokacije su Aleksandra Vučića da bi izazvao tenzije na Balkanu i Kosovu". "Nećemo dozvoliti da se Kosovo koristi kao sredstvo za nekog u Srbiji da bude na vlasti",... »

Veselji: Govor mržnje ministra Todosijevića Vučićeva provokacija

Beta pre 41 dan
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji ocenio je govorom mržnje izjave smenjenog ministra za lokalnu samoupravu Ivana Todosijevića o masakru u Račku kao isfabrikovanom. On je na Fejsbuku ocenio da "takve izjave imaju jedan izvor, i provokacije su Aleksandra Vučića da bi izazvao tenzije na... »

Veselji: EU da reaguje na provokacije iz Beograda

Večernje novosti pre 41 dan
Nakon smene ministra iz Srpske liste Ivana Todosijevića, zbog navodnog govora mržnje, predsednik parlamenta tzv. Kosova Kadri Veselji je pozvao Evropsku uniju da reaguje na provokacije tog tipa
PRIŠTINA - Nakon smene ministra iz Srpske liste Ivana Todosijevića, zbog navodnog govora mržnje, predsednik parlamenta tzv. Kosova Kadri Veselji je pozvao Evropsku uniju da reaguje na provokacije tog tipa, koje, kako tvrdi,... »

Haradinaj smenio još jednog srpskog ministra

RTS pre 41 dan
RTS: Haradinaj smenio još jednog srpskog ministra
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je u utorak ministra administracije javne uprave Ivana Todosijevića. Objašnjavajući razloge za smenu, Haradinaj je naveo da je Todosijević "uvredio Albance" rekavši da su događaji u Račku "isfabrikovani".
"Odlučio sam da smenim ministra za javnu upravu Ivana Todosijevića. Ne mogu da tolerišem govor mržnje tog ministra. Neshvatljivo je da naše kolege izražavaju toliko neznanja, mržnje i netolerancije prema žrtvama iz Račka i... »

Ipak nije diskriminacija - Haradinaj smenio i Todosijevića

Glas Amerike pre 41 dan
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj smenio je ministra za administraciju lokalne samouprave Ivana Todosijevića iz Srpske liste, zbog njegove izjave povodom 20 godina od NATO bombardovanja Jugoslavije.
Glas Amerike objavio je prilog o mogućoj diskriminaciji, jer je premijer Kosova još pre oko dve nedelje smenio Vesnu Mikić sa mesta zamenice ministra pravde zbog njenog stava o NATO bombardovanju, a to nije učinio u slučaju Ivana... »

Veselji: EU da reaguje na provokacije iz Beograda

RTS pre 41 dan
RTS: Veselji: EU da reaguje na provokacije iz Beograda
Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji poziva Evropsku uniju da reaguje na "provokacije" koje dolaze iz Beograda i od predsednika Aleksandra Vučića, a povodom smene ministra javne uprave u kosovskoj vladi Ivana Todosijevića.
Kadri Veselji je na Fejsbuku napisao da Priština neće dozvoliti da se Kosovo koristi kao sredstvo za ostanak na vlasti nekoga u Srbiji. "Evropska unija mora da reaguje na ove provokacije. Kosovske institucije će nastaviti da rade... »

"Odluka na snagu stupa odmah": Haradinaj smenio još jednog srpskog ministra

Blic pre 41 dan
Premijer privremenih prištinskih institucija razrešio još jednog Srbina u kosovskoj vladi, ministra lokalne samouprave Ivana Teodosijevića.
Razlog je, kako navodi, govor mržnje. Odluku o tome Haradinaj je objavio na svom Fejsbuk profilu i ona stupa, kako je rekao, na snagu odmah. Teodosijević je razrešen zato što je rekao da u Račku, na Kosovu i Metohiji, nije bilo... »

Haradinaj smenio još jednog Srbina!

Mondo pre 41 dan
Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, saopštio na Facebook nalogu da je razrešio još jednog Srbina, člana svog kabineta i da ta njegova odluka stupa na snagu odmah.
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević Reč je o ministru lokalne samouprave Ivanu Teodosijeviću zbog, kako je naveo, govora mržnje. Teodosijević je razrešen zato što je rekao da u Račku, na Kosovu i Metohiji, nije bilo masakra, već da... »

Haradinaj oterao još jednog srpskog ministra zbog govora u zvečanu: Oni su činili najveća zlodela na KiM za koja niko do dan danas nije odgovarao

Kurir pre 41 dan
Ramuš Haradinaj smenio je danas po hitnom postupku ministra administracije i lokalne samouprave Ivana Todosijevića zbog toga što je srpski ministar izjavio da u Račku, na Kosovu i Metohiji, nije bilo nikakvog masakra, nego su tamo tokom sukob pobijeni albanski teroristi. Haradinaj je na svom... »

Haradinaj smenio srpskog ministra zbog "govora mržnje"

Vesti online pre 41 dan
Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, saopštio je na svom fejsbuk nalogu da je razrešio još jednog Srbina, člana svog kabineta i da ta njegova odluka stupa na snagu odmah, a reč je o ministru lokalne samouprave Ivanu Teodosijeviću zbog, kako je naveo, govora mržnje.
Teodosijević je razrešen zato što je rekao da u Račku, na Kosovu i Metohiji, nije bilo masakra, već da su u tom mestu tokom poslednjih sukoba pobijeni albanski teroristi. Haradinaj je na svom fejsbuk profilu napisao da je "takav... »

Haradinaj smenio ministra Ivana Todosijevića

Večernje novosti pre 41 dan
Todosijević je razrešen zato što je rekao da u Račku, na Kosovu i Metohiji, nije bilo masakra, već da su u tom mestu tokom poslednjih sukoba pobijeni albanski teroristi
Odlukom predsednika tzv. vlade Kosova Ramuša Haradinaja danas je sa mesta ministra državne uprave i lokalne samouprave smenjen član Srpske liste Ivan Todosijević. Njemu se, prema objavi Haradinaja, zamera to što je „uvredio... »

Haradinaj smenio ministra Teodosijevića zbog izjave o Račku

Novi magazin pre 41 dan
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj smenio je danas ministra lokalne samouprave u Vladi Kosova iz redova Srpske liste Ivana Teodosijevića zbog izjave da je sukob Srba i Albanaca u Račku "isfabrikovan".
Haradinaj je na fejsbuku napisao da je takvu odluku doneo zbog izjave Teodosijevića da je "masakr u Račku najobičnija izmišljotina" i dodao da u Vladi koju vodi neće biti mesta ni za koga ko na bilo koji način vređa druge na... »

Haradinaj smenio još jednog srpskog ministra, zbog Račka

B92 pre 41 dan
B92: Haradinaj smenio još jednog srpskog ministra, zbog Račka
Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je još jednoj srpskog ministra, navodi RTS.
Prema navodima javnog servisa, koji se poziva na prištinski liste Zeri, ovaj put smenjen je ministar administracije javne uprave Ivan Teodosijević. Objašnjavajući razloge za smenu, Haradinaj je naveo da je Teodosijević "uvredio... »

Haradinaj smenio ministra Ivana Teodosijevića

RTV pre 41 dan
RTV: Haradinaj smenio ministra Ivana Teodosijevića
PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, saopštio je na svom fejsbuk nalogu da je razrešio još jednog Srbina, člana svog kabineta i da ta njegova odluka stupa na snagu odmah, a reč je o ministru lokalne samouprave Ivanu Teodosijeviću zbog, kako je naveo, govora mržnje.
Teodosijević je razrešen zato što je rekao da u Račku, na Kosovu i Metohiji, nije bilo masakra, već da su u tom mestu tokom poslednjih sukoba pobijeni albanski teroristi. Haradinaj je na svom fejsbuk profilu napisao da je "takav... »

Haradinaj smenio ministra Todosijevića zbog izjave o NATO bombardovanju

N1 Info pre 41 dan
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj doneo je odluku o razrešenju ministra administracije lokalne samouprave Ivana Todosijevića.
Nakon što je, u prilogu Glasa Amerike, ukazano na činjenicu da je zamenica kosovskog ministra pravde Vesne Mikić razrešena dužnosti zbog svog stava o NATO bombardovanju, ali da zbog sličnih stavova nije bilo reakcija na izjavu... »

Teroristi smeta istina! Haradinaj smenio još jednog predstavnika Srpske liste zbog izjave o NATO bombardovanju

Telegraf pre 41 dan
Neprihvatljiv je takav jezik mržnje od strane dotičnog ministra - naveo je Haradinaj u saopštenju
Premijer tzv. države Kosovo, Ramuš Haradinaj, smenio je danas ministra lokalne samouprave Ivana Todosijevića, zbog njegovih izjava o bombardovanju SR Jugoslavije 1999. godine. Na dan kada se obeležavalo 20 godina NATO agresije na... »
©2019 Netmark d.o.o.