Povezane vesti

Tužiteljka ubeđena: Dudaković će biti osuđen

Mondo 15.04.2019
Tužilac Marijana Čolović rekla je na početku suđenja generalu Atifu Dudakoviću i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa tzv. Armije BiH, da će Tužilaštvo dokazati da su svi optuženi počinili zločin protiv čovečnosti. Foto… »

Počelo suđenje Dudakoviću i ostalima za zločine nad Srbima

B92 15.04.2019
Sarajevo -- Suđenje generalu Atifu Dudakoviću i šesnaestorici pripadnika Petog korpusa Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. počelo je pred Sudom BiH. Kako je i najavljeno, suđenje je počelo čitanjem optužnice i iznošenjem… »

Počelo suđenje Atifu Dudakoviću

RTS 15.04.2019
Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih reči Tužilaštva BiH počelo je suđenje generalu Atifu Dudakoviću i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine. Tužilac… »

Tužilaštvo: Dokazaćemo da su Dudaković i ostali počinili zločine

Sputnik 15.04.2019
Suđenje generalu Atifu Dudakoviću i šesnaestorici drugih pripadnika Petog korpusa Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine počelo je pred Sudom BiH čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih reči Tužilaštva BiH, a biće… »

Suđenje Atifu Dudakoviću za zločine nad Srbima

RTV 15.04.2019
SARAJEVO - Danas je počelo suđenje Atifu Dudakoviću, nekadašnjem komandantu Petog korpusa Armije BiH i grupi od 16 bivših pripadnika tog korpusa koje tužilaštvo tereti za svesno učestvovanje u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem progona… »

"Cilj je bio etničko čišćenje Srba": Počelo suđenje Atifu Dudakoviću, Tužilaštvo uvereno da će dokazati počinjene…

Blic 15.04.2019
Tužilac Marijana Čolović rekla je na početku suđenja generalu Atifu Dudakoviću i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH da će Tužilaštvo dokazati da su svi optuženi počinili zločin protiv čovečnosti, a Dudaković… »

Pred Sudom BiH počelo suđenje generalu Atifu Dudakoviću za ratne zločine

Novi magazin 15.04.2019
Pred Sudom BiH danas je čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih reči Tužilaštva BiH počelo suđenje generalu nekadašnjeg Petog korpusa Armije BiH Atifu Dudakoviću za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine, kao i za zločine nad… »

Počelo suđenje Atifu Dudakoviću: Optužen za ubistvo 300 Srba! 447 svedoka, 6 veštaka i 1.100 dokaznih materijala (video)

Kurir 15.04.2019
Pred Sudom BiH, danas je, čitanjem optužnice, počelo suđenje generalu Atifu Dudakoviću i još šesnaestorici pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH, za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine. Tužilaštvo BiH… »

Počelo suđenje za ratne zločine Atifu Dudakoviću i saradnicima

N1 Info 15.04.2019
Pred sudom Bosne i Hercegovine u Sarajevu počelo je suđenje penzionisanom generalu Armije BiH Atifu Dudakoviću i šesnaestorici drugih pripadnika Petog korpusa Armije BiH koji su optuženi za ratne zločine počinjene na širem bihaćkom području… »

Počelo suđenje Atifu Dudakoviću

Slobodna Evropa 15.04.2019
U Sudu Bosne i Hercegovine počelo je suđenje bivšem komadantu Petog korpusa Armije BiH Atifu Dudakoviću i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa Armije BiH. Oni se terete za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji opština… »

Počinje suđenje Atifu Dudakoviću

RTS 15.04.2019
Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih reči Tužilaštva BiH počinje suđenje generalu Atifu Dudakoviću i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine. Tužilaštvo BiH… »

Vesti dana »