Tužiteljka ubeđena: Dudaković će biti osuđen

Tužiteljka ubeđena: Dudaković će biti osuđen

Mondo pre 3 dana
Tužilac Marijana Čolović rekla je na početku suđenja generalu Atifu Dudakoviću i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa tzv. Armije BiH, da će Tužilaštvo dokazati da su svi optuženi počinili zločin protiv čovečnosti.
Foto: MONDO/Ilustracija Mario Milojević Suđenje Dudakoviću i drugima optuženim za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine počelo je danas pred Sudom BiH čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih reči Tužilaštva BiH.... »

Počelo suđenje Dudakoviću i ostalima za zločine nad Srbima

B92 pre 3 dana
B92: Počelo suđenje Dudakoviću i ostalima za zločine nad Srbima
Sarajevo -- Suđenje generalu Atifu Dudakoviću i šesnaestorici pripadnika Petog korpusa Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. počelo je pred Sudom BiH.
Kako je i najavljeno, suđenje je počelo čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih reči Tužilaštva BiH, a nastaviće se 22. aprila. Tužilaštvo je najavilo da će dokazati da su svi optuženi počinili zločin protiv čovečnosti, a... »

Tužilaštvo: Dokazaćemo da su Dudaković i ostali počinili zločine

Sputnik pre 3 dana
Suđenje generalu Atifu Dudakoviću i šesnaestorici drugih pripadnika Petog korpusa Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine počelo je pred Sudom BiH čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih reči Tužilaštva BiH, a biće nastavljeno 22. aprila.
Tužilaštvo je najavilo da će dokazati da su svi optuženi počinili zločin protiv čovečnosti, a Dudaković i ratni zločin protiv civilnog stanovništva, i da će navode optužbe dokazivati pozivanjem 447 svedoka i šest stručnih... »

Počelo suđenje Atifu Dudakoviću

RTS pre 3 dana
RTS: Počelo suđenje Atifu Dudakoviću
Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih reči Tužilaštva BiH počelo je suđenje generalu Atifu Dudakoviću i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine. Tužilac Marijana Čobović rekla je da će Tužilaštvo dokazati da su svi optuženi počinili zločin protiv čovečnosti, a Dudaković i ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Suđenje se nastavlja 22. aprila.
Marijana Čobović je istakla da će izjavama svedoka Tužilaštvo dokazati da je od 13. septembra do polovine oktobra 1995. postojao sistematski napad na civile srpske nacionalnosti na području Bosanskog Petrovca, Ključa, Bosanske... »

Suđenje Atifu Dudakoviću za zločine nad Srbima

RTV pre 3 dana
RTV: Suđenje Atifu Dudakoviću za zločine nad Srbima
SARAJEVO - Danas je počelo suđenje Atifu Dudakoviću, nekadašnjem komandantu Petog korpusa Armije BiH i grupi od 16 bivših pripadnika tog korpusa koje tužilaštvo tereti za svesno učestvovanje u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem progona Srba u opštinama Bosanski Petrovac, Bosanska Krupa, Ključ i Sanski Most u drugoj polovini 1995. godine.
Cilj napada, kako je navelo Tužilaštvo, nije bilo samo osvajanje vojnih ciljeva nego etničko čišćenje teritorije, sistematsko uništavanje imovine, plansko i organizovano uništavanje oko 38 pravoslavnih verskih oibjekata.... »

Pred Sudom BiH počelo suđenje generalu Atifu Dudakoviću za ratne zločine

Novi magazin pre 3 dana
Pred Sudom BiH danas je čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih reči Tužilaštva BiH počelo suđenje generalu nekadašnjeg Petog korpusa Armije BiH Atifu Dudakoviću za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine, kao i za zločine nad Bošnjacima koji su tokom rata bili lojalni Fikretu Abdiću, lideru Autonomne pokrajine Zapadna Bosna.
Osim Dudakovića za te zločine optuženo je još 16 pripadnika nekadašnjeg Petog korpusa Armije BiH. Osim Dudakovića, optuženi su Ekrem Dedić, Sanel Šabić, Ibrahim Šiljedić zvani Šiljo, Safet Salihagić, Adis Zjakić, Hasan Ružnić,... »

"Cilj je bio etničko čišćenje Srba": Počelo suđenje Atifu Dudakoviću, Tužilaštvo uvereno da će dokazati počinjene zločine

Blic pre 3 dana
Tužilac Marijana Čolović rekla je na početku suđenja generalu Atifu Dudakoviću i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH da će Tužilaštvo dokazati da su svi optuženi počinili zločin protiv čovečnosti, a Dudaković i ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Suđenje... »

Počelo suđenje Atifu Dudakoviću: Optužen za ubistvo 300 Srba! 447 svedoka, 6 veštaka i 1.100 dokaznih materijala (video)

Kurir pre 3 dana
Pred Sudom BiH, danas je, čitanjem optužnice, počelo suđenje generalu Atifu Dudakoviću i još šesnaestorici pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH, za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine.
Tužilaštvo BiH tereti optužene za zločine protiv čovečnosti, koji obuhvataju ubistva više od 300 Srba, progon i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništavanje 38 pravoslavnih hramova, crkava i vjerskih objekata,... »

Počelo suđenje za ratne zločine Atifu Dudakoviću i saradnicima

N1 Info pre 3 dana
Pred sudom Bosne i Hercegovine u Sarajevu počelo je suđenje penzionisanom generalu Armije BiH Atifu Dudakoviću i šesnaestorici drugih pripadnika Petog korpusa Armije BiH koji su optuženi za ratne zločine počinjene na širem bihaćkom području.
Čitanjem opširne optužnice, koja po Krivičnom zakonu BiH Dudakovića i ostale tereti za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine protiv civila, suđenje je počelo tačno na datum koji se obeležava kao dan osnivanja Armije BiH.... »

Počelo suđenje Atifu Dudakoviću

Slobodna Evropa pre 3 dana
U Sudu Bosne i Hercegovine počelo je suđenje bivšem komadantu Petog korpusa Armije BiH Atifu Dudakoviću i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa Armije BiH.
Oni se terete za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji opština Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa i Sanski Most 1995. godine, odnosno za ubistva civila srpske nacionalnosti, progon, uništenje njihove... »

Počinje suđenje Atifu Dudakoviću

RTS pre 3 dana
RTS: Počinje suđenje Atifu Dudakoviću
Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih reči Tužilaštva BiH počinje suđenje generalu Atifu Dudakoviću i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine.
Tužilaštvo BiH tereti optužene za zločine protiv čovečnosti koji obuhvataju ubistva više od 300 Srba, progon i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništavanje 38 pravoslavnih hramova, crkava i verskih objekata,... »
©2019 Netmark d.o.o.