Povezane vesti

Uginula jedina poznata ženka divovske vrste kornjača

Večernje novosti 15.04.2019
Životinja je bila jedna od četiri divovskih mekušaca kornjača Jangce za koje se znalo da postoje na svetu. Jedina poznata ženka pripadnica jedne od najređih vrsta kornjača na svetu, preminula je u zoološkom vrtu na jugu Kine, saopštili su… »

Kina: Umrla jedna od najređih kornjača na svetu, ostale ih još tri

Radio 021 15.04.2019
Samo 24 sata pre smrti lekari pokušali da veštački oplode možda i poslednju ženku velike mekooklopne Jangce kornjače na svetu. Getty Images Velika mekooklopna Jangce kornjača uživa u mulju, a može da bude teška do 90 kilograma Jedna od… »

Kina: Umrla jedna od najređih kornjača na svetu, ostale ih još tri

B92 15.04.2019
Samo 24 sata pre smrti lekari pokušali da veštački oplode možda i poslednju ženku velike mekooklopne Jangce kornjače na svetu. Jedna od poslednjih velikih mekooklopnih Jangce kornjača na svetu, uginula je u južnoj Kini i sada su preostala još… »

Kina: Umrla jedna od najređih kornjača na svetu, ostale ih još tri

Danas 15.04.2019
Jedna od poslednjih velikih mekooklopnih Jangce kornjača na svetu, uginula je u južnoj Kini i sada su preostala još samo tri primerka te vrste. Ova ženka umrla je u zološkom vrtu u gradu Sužu. Stručnjaci su neposredno pre smrti, peti put pokušali… »

Uginula ženka jedne od najređih vrsta kornjača na svetu: Tuga u zoo vrtu na jugu Kine (foto)

Telegraf 15.04.2019
U zoološkom vrtu u Sudžouu gde je živela ženka kornjača, živi i mužjak iste vrste. Jedina poznata ženka pripadnica jedne od najređih vrsta kornjača na svetu, preminula je u zoološkom vrtu na jugu Kine, saopštili su zvaničnici. Životinja je… »

Jedina poznata ženka divovskih mekušaca kornjača uginula u Kini

RTV 15.04.2019
PEKING - Jedina poznata ženka pripadnica jedne od najređih vrsta kornjača na svetu, preminula je u zoološkom vrtu na jugu Kine, saopštili su zvaničnici. Životinja je bila jedna od četiri divovskih mekušaca kornjača Jangce za koje se znalo da… »

Uginula retka vrsta kornjače: Imala je 90 godina i bila je podvrgnuta veštačkoj oplodnji

B92 15.04.2019
Jedina ženka jedne od najređih vrsta kornjača uginula je u zoološkom vrtu u južnoj Kini, javili su zvaničnici. Uginula kornjača je bila jedna od samo četiri Jangce gigantskih kornjača sa mekim oklopom koliko se veruje da ih je ostalo na svetu. U… »

Uginula retka vrsta kornjače, jedna od četiri primerka na svetu

Danas 14.04.2019
Jedina ženka jedne od najređih vrsta kornjača uginula je u zoološkom vrtu u južnoj Kini, javili su danas zvaničnici. Uginula kornjača je bila jedna od samo četiri Jangce gigantskih kornjača sa mekim oklopom koliko se veruje da ih je ostalo na… »

Vesti dana »