Povezane vesti

Vatra u Notr Damu pod kontrolom

Dojče vele 16.04.2019
Požar je uništio velike delove pariske katedrale Notr Dam, ali dve glavne kule i fasada ostale su sačuvane. „Najgore je sprečeno“, kaže predsednik Francuske Emanuel Makron i obećava da će katedrala biti rekonstrukisana. Požar u katedrali Notr… »

Dan posle: Notr Dam se budi u pepelu, požar ugašen

Dnevnik 16.04.2019
PARIZ: Objavljene fotografije požara u Notr Damu u Parizu, koje je snimio policijski dron, otkrivaju razmere velikog požara koji je izbio u jednoj od najčuvenijih svetskih katedrala. Fotografije prikazuju plamen koji zahvata gotovo celu srednjevekovnu… »

Vatra u Notr Damu ugašena, požar nesrećan slučaj

RTV 16.04.2019
PARIZ - Požar u katedrali Notr Dam potpuno je ugašen, saopštio je danas portparol pariske vatrogasne službe. Portparol Gabrijel Plu je rekao da službe za vanredne situacije trenutno "nadgledaju eventualno pomeranje strukture i gase tinjajuće… »

Alarm se čuo dva puta, pola sata bilo ključno za spas Notr Dama

B92 16.04.2019
Pariz -- Zamenik francuskog ministra unutrašnjih poslova Loran Nunjez rekao je da je u gašenju požara u Notr Damu bilo ključno 15-30 minuta. On je pohvalio hrabrost i posvećenost vatrogasaca koji su rizikovali sopstveni život da bi spasli kamenu… »

Prva izjava tužioca: Požar u Notr Damu verovatno nesrećni slučaj

B92 16.04.2019
Pariz -- Požar u katedrali Notr Dam verovatno je bio nesrećni slučaj i nema naznaka da je namerno izazvan, izjavio je danas pariski javni tužilac Remi Heic. "Mi podržavamo teoriju da je reč o nesrećnom slučaju", rekao je Heic novinarima i dodao da… »

Neverica i tuga u Parizu, obećani milioni za obnovu Notr Dama

Glas Amerike 16.04.2019
Manje od 24 sata posle požara u pariskoj katedrali Notr Dam – tragičnog događaja za svetsku kuturnu baštinu, više stotina miliona evra pomoći obećano je za njenu obnovu. Eksperti su počeli procenu štete nakon što su francuski vatrogasci… »

Ispitani radnici iz Notr Dama

RTS 16.04.2019
U okviru istrage o požaru u katedrali Notr Dam ispitani su radnici koji su bili angažovani na restauraciji crkve. Istovremeno, država je pokrenula donatorsku akciju za obnovu katedrale, a tokom dana je sakupljeno već 700 miliona evra. Stručnjaci… »

Katedrala osvanula u pepelu: Požar u Notr Damu ugašen; Alarm se dva puta oglasio; Svetski lideri nude pomoć u obnovi (foto…

Večernje novosti 16.04.2019
Požar u katedrali Notr Dam potpuno je ugašen, saopštio je u utorak portparol pariske vatrogasne službe. PARIZ - Požar u katedrali Notr Dam potpuno je ugašen, saopštio je u utorak portparol pariske vatrogasne službe. Portparol Gabrijel Plu je rekao… »

Unutrašnjost Notr Dama nakon požara

RTS 16.04.2019
Dan nakon požara koji je juče razorio Bogorodičinu crkvu u Parizu, čuveni Notr Dam, fotografi su snimili unutrašnjost katedrale. Više od 400 vatrogasaca gasilo je požar koji je zahvatio katedralu u ponedeljak posle podne. Krov je u potpunosti… »

Šta je ostalo od Notr Dama: Razmere katastrofe u jednoj slici FOTO

B92 16.04.2019
Simbol Pariza, katedrala Notr Dam, izgorela je u stravičnom požaru, a razmere katastrofe koja je zadesila francusku znamenitost vide se na jednoj fotografiji. Posle devet sati borbe, rano jutros oko tri časa, francuski vatrogasci uspeli su da stave pod… »

Francuska vlada: Kontrukcija katedrale Notr Dam se dobro drži posle požara

Novi magazin 16.04.2019
Konstrukcija katedrale Notr Dam se dobro drži posle požara ali postoje nestabilni delovi unutar zdanja posebno na nivou svoda, saopštila je francuska vlada i dodala da je iz bezbednosnih razloga evakuisano nekoliko obližnjih stambenih zgrada… »

Požar u katedrali Notr Dam: Za obnovu spremno 600 miliona evra

Danas 16.04.2019
Francuska i svetska javnost još su pod utiskom velikog požara u katedrali Notr Dam, krenula je i akcija prikupljanja sredstava za obnovu jedne od najpoznatijih građevina u Parizu, a istražni organi za sada govore o „nesrećnom slučaju“. Uzrok… »

Požar je izbio dok je služena misa

Politika 16.04.2019
PARIZ - Vikar arhiepiskopije francuske prestonice Filip Marse prisetio se prvih minuta požara u katedrali Notr Dam u Parizu. U trenutku početka požara, Marse se nalazio u svojoj kancelariji. „Večernja služba je počela nešto oko 19.30. časova… »

Francuska vlada: Kontrukcija Notr Dam se dobro drži, ali pojedini delovi nestabilni

Radio 021 16.04.2019
Konstrukcija katedrale Notr Dam se dobro drži posle požara, ali postoje nestabilni delovi unutar zdanja posebno na nivou svoda, saopštila je francuska vlada i dodala da je iz bezbednosnih razloga evakuisano nekoliko obližnjih stambenih zgrada… »

Vikar Notr Dama video požar na svodu i krst u vatri pa izustio samo dve reči

Blic 16.04.2019
Vikar arhiepiskopije francuske prestonice Filip Marse prisetio se prvih minuta požara u katedrali Notr Dam u Parizu. U trenutku početka požara, Marse se nalazio u svojoj kancelariji. - Večernja služba je počela nešto oko 19.30 sati. Požar je već… »

Požar u Notr Damu: Kako izgleda katedrala nakon požara

B92 16.04.2019
Fotografije pokazuju razmere razornog plamena. Tek kada su se u utorak ujutro Parižani probudili, shvatili su koliko je katedrala Notr Dam oštećena u požaru koji je prethodne noći zahvatio zdanje. Vatrogascima je trebalo devet sati da vatrenu… »

Ugašen požar u Notr Damu

RTS 16.04.2019
Požar u katedrali Notr Dam u Parizu potpuno je ugašen, saopšteno je iz pariske vatrogasne službe. Pokrenuta je istraga o uzroku požara koji je sinoć izbio u jednoj od najčuvenijih svetskih katedrala. Francuski predsednik Emanuel Makron obećao je… »

Parisko tužilaštvo: Ništa ne ukazuje da je požar na katedrali Notr Dam bio voljni akt

Danas 16.04.2019
Parisko tužilaštvo pokrenulo je istragu povodom, kako je ocenjeno, nenamerno izazvanog požara koji je prouzrokovao teška oštećenja na katedrali Notr Dam, a za sada se pretpostavlja da je slučajna vatra izbila na radovima koji su se izvodili na… »

Požar u Notr Damu: Kako izgleda katedrala nakon požara

Radio 021 16.04.2019
Fotografije pokazuju razmere razornog plamena. PA Vatrogasci procenjuju štetu na katedrali Notr Dam Tek kada su se u utorak ujutro Parižani probudili, shvatili su koliko je katedrala Notr Dam oštećena u požaru koji je prethodne noći zahvatio zdanje… »

Požar u katedrali Notr Dam verovatno bio nesrećni slučaj

RTS 16.04.2019
Požar u katedrali u Parizu iz 12. veka verovatno je bio nesrećni slučaj i nema naznaka da je namerno izazvan, izjavio je pariski javni tužilac Remi Heic. Pokrenuta je istraga o uzroku požara koji je juče izbio u jednoj od najčuvenijih svetskih… »

Požar u Notr Damu: Kako izgleda katedrala nakon požara

Danas 16.04.2019
Tek kada su se u utorak ujutro Parižani probudili, shvatili su koliko je katedrala Notr Dam oštećena u požaru koji je prethodne noći zahvatio zdanje. Vatrogascima je trebalo devet sati da vatrenu stihiju, koja je progutala krov i toranj, stave pod… »

Katedrala Notr Dam nakon požara (FOTO)

Danas 16.04.2019
Gašenje požara, koji je juče izbio u katedrali Notr Dam u Parizu, trajalo je više od 12 sati, a vatrogasci su naveli da su uspeli da sačuvaju konstrukciju zdanja gotske arhitekture čija je gradnja počela početkom 12. veka. Katedralu Notr Dam u… »

Požar u Notr Damu: Kako izgleda katedrala nakon požara

BBC News 16.04.2019
Fotografije pokazuju razmere razornog plamena. Tek kada su se u utorak ujutro Parižani probudili, shvatili su koliko je katedrala Notr Dam oštećena u požaru koji je prethodne noći zahvatio zdanje. Vatrogascima je trebalo devet sati da vatrenu… »

Vikar Notr Dama: Videli smo požar na svodu i krst u vatri, izašao sam i rekao “o, Gospode“ (foto)

Večernje novosti 16.04.2019
Vikar arhiepiskopije francuske prestonice Filip Marse pozvao da se u tom događaju ne traži tajni smisao i izrazio nadu da je to „bio nesrećan slučaj, a ne namerna akcija“. Vikar arhiepiskopije francuske prestonice Filip Marse prisetio se prvih… »

Tužilac: Požar u Notr Damu nesrećan slučaj

Vesti online 16.04.2019
Požar u katedrali Notr Dam verovatno je bio nesrećni slučaj i nema naznaka da je namerno izazvan, izjavio je danas pariski javni tužilac Remi Heic. "Mi podržavamo teoriju da je reč o nesrećnom slučaju", rekao je Heic novinarima i dodao da 50 ljudi… »

Snimak dronom: Notr Dam se probudio u pepelu (video)

Mondo 16.04.2019
Čuvena katedrala Notr Dam u Parizu je, nakon što ju je zahvatila vatrena stihija, spasena. Stravične slike sinoćnjeg požara. Fotografije snimljene dronom, prikazuju plamen koji zahvata gotovo celu srednjevekovnu građevinu. Od dima i vatre čini se… »

Tužitelj: Nema znakova da je požar u Notre-Dameu podmetnut

Al Jazeera 16.04.2019
Vatrogasci se osam sati borili sa vatrenom stihijom, u kojoj su se srušili toranj i krov. Dan nakon požara u Notre-Dameu, koji je prijetio da uništi čuvenu parisku katedralu, svijet je ujedinjen u porukama podrške Francuskoj. Mnogobrojni svjetski… »

Videopriča: Kako je planuo Notre-Dame

Al Jazeera 16.04.2019
Provjerava se jesu li radovi na renoviranju katedrale bili uzrok zbog kojeg se počeo širiti požar. Parižani i turisti u nevjerici su posmatrali kako plamen guta najpoznatiju katedralu u gradu. Katedrala Notre-Dame stara je 850 godina. Vatrogasci su… »

On je bio u Notr damu kada je izbio požar: Ljudi su odlazili sa mise, a onda sam osetio dim... pogledao sam svod i sve je bilo…

Kurir 16.04.2019
Vikar arhiepiskopije francuske prestonice Filip Marse prisetio se prvih minuta požara u katedrali Notr Dam u Parizu. U trenutku početka požara, Marse se nalazio u svojoj kancelariji. "Večernja služba je počela nešto oko 19.30. časova. Požar je… »

Požar u Notr Damu potpuno ugašen

Politika 16.04.2019
Makron: Obnovićemo Notr Dam.- Požar je izbio dok je Notr Dam bio usred rekonstrukcije, pa postoji mogućnost da bi uzrok mogao da bude u vezi sa obimnim renoviranjem, vrednim šest miliona evra. PARIZ - Požar u katedrali Notr Dam potpuno je ugašen… »

Vikar Bogorodičine crkve za Sputnjik: Kako je sve počelo

B92 16.04.2019
Pariz -- Vikar arhiepiskopije francuske prestonice Filip Marse ispričao je za Sputnjik kako su izgledali prvi minuti požara u katedrali Notr Dam u Parizu. U trenutku početka požara, Marse se nalazio u svojoj kancelariji. "Večernja služba je počela… »

Vatrogasac: Požar u Notr Damu je u potpunosti ugašen, na potezu stručnjaci

B92 16.04.2019
Pariz -- Požar u katedrali Notr Dam potpuno je ugašen, saopštio je danas portparol pariske vatrogasne službe. Svet su već preplavile slike tog istorijskog zdanja, jutro nakon požara. Portparol Gabrijel Plu je rekao da službe za vanredne situacije… »

Prve slike Notr Dama nakon katastrofalnog požara FOTO

B92 16.04.2019
Pariz -- Prema najnovijim informacijama, vatrogasci su, nakon celonoćne borbe, uspeli da stave pod kontrolu požar u čuvenoj pariskoj katedrali Notr Dam. Vatra je u tom istorijski neprocenjivom zdanju izbila juče oko 19 časova po lokalnom vremenu i… »

Makron je u Notr Dam ušao još dok je goreo VIDEO

B92 16.04.2019
Pariz -- Francuski predsednik Emanuel Makron ušao je sinoć u katedralu Notr Dam, čije delove je progutao ogroman požar, koji je tek rano jutros stavljen pod kontrolu. Podsetimo, simbol Pariza katedralu Notr Dam zahvatio je poćar u ponedelja oko sedam… »

Ugašen požar u katedrali Notr Dam, jedan vatrogasac teško povređen

N1 Info 16.04.2019
Požar u pariskoj katedrali Notr Dam je potpuno ugašen, izjavio je portparol pariskih vatrogasaca Gabrijel Plis. Požar je prethodno stavljen pod kontrolu u utorak oko 3 sata ujutro. Jedan vatrogasac je teško povređen. "Sva vatra je ugašena. Sada se… »

Čudo posle požara u Notr damu: Relikvije spasene od vatrene stihije!

Kurir 16.04.2019
Nakon devet sati borbe sa vatrom, šteta koju je naneo požar u pariskoj katedrali Notr Dam je ogromna. Srušio se centralni toranj, a dve trećine krova je uništeno. Od vatrene stihije spasen je ostatak katedrale, a na sigurnom su i najvrednija… »

"Notr Dam se budi u pepelu": Slike pre i posle požara pokazuju stravične posledice ogromnog požara (foto, video)

Blic 16.04.2019
Objavljene fotografije požara u Notr Damu u Parizu, koje je snimio policijski dron, otkrivaju razmere velikog požara koji je izbio u jednoj od najčuvenijih svetskih katedrala. Fotografije prikazuju plamen koji zahvata gotovo celu srednjevekovnu… »

Jedna fotografija pokazuje užas Notr Dama: Policijski dron snimio stihiju sa kojom su se borili vatrogasci (foto)

Kurir 16.04.2019
Objavljene fotografije požara u Notr Damu u Parizu, koje je snimio policijski dron, otkrivaju razmere velikog požara koji je izbio u jednoj od najčuvenijih svetskih katedrala. Fotografije prikazuju plamen koji zahvata gotovo celu srednjevekovnu… »

Loran Nunjez: Stručnjaci danas o posledicama požara na konstrukciju Notr Dama

Danas 16.04.2019
Državni sekretar ministarstva unutrašnjih poslova Francuske Loran Nunjez izjavio je danas da je otklonjena opasnost od daljeg širenja požara u katedrali Notr Dam, ali da se ipak strahuje kakve je posledice požar ostavio na konstrukciju zdanja… »

Tužni prizori: Nekada veličanstvena unutrašnjost Notr Dama svedena je na zgarište (foto, video)

Blic 16.04.2019
Veliki deo čuvene katedrale Notr Dam u Parizu je uništen u ogromnom požaru koji je juče zahvatio ovaj simbol francuske prestonice. Pogledajte kako izgleda unutrašnjost katedrale koja je satima gorela. U katedrali se nalazio veliki broj vrednih… »

Makron: Obnovićemo Notr Dam

Dnevnik 16.04.2019
PARIZ: Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je sinoć da će katedrala Notr Dam koja je velikim delom uništena u požaru, biti obnovljena. "Notr Dam je naša istorija, naša književnost, deo naše psihe, mesto svih naših velikih događaja… »

Makron: Obnovićemo katedralu (video, foto)

Mondo 16.04.2019
Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je da će katedrala Notr Dam, koja je velikim delom uništena u požaru, biti obnovljena. "Notr Dam je naša istorija, naša književnost, deo naše psihe, mesto svih naših velikih događaja, naših epidemija… »

Požar u katedrali Notr Dam: Makron najavio rekonstrukciju

Danas 16.04.2019
Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da će srednjovekovna katedrala Notr Dam biti obnovljena, nakon što su delovi građevine koja je vekovima jedan od simbola Pariza izgoreli u požaru. Kamena osnova katedrale stare 850 godina je očuvana, kao i… »

Teško jutro posle stravičnog požara u svetinji: Crna fasada Notr Dama podseća na katastrofu, miris gareži oseća se u…

Telegraf 16.04.2019
Vatra je stavljena pod kontrolu jutros oko 3 sata. Posle devet sati borbe, rano jutros oko tri časa, francuski vatrogasci uspeli su da stave pod kontrolu požar u čuvenoj srednjevekovnoj katedrali Notr Dam u Parizu. Fotografije katedrale nakon… »

Iranski ministar o Notr Damu: U mislima sa Francuzima i svim katolicima

Danas 16.04.2019
Iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif izrazio je danas žaljenje zbog požara u katedrali Notr Dam dodajući da je u mislima sa Francuzima i svim katolicima. „Žalosno je što je Notr Dam (…) delimično uništena nakon što se… »

Makron: Obnovićemo Notr Dam

Vesti online 16.04.2019
Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je sinoć da će katedrala Notr Dam koja je velikim delom uništena u požaru, biti obnovljena. - Notr Dam je naša istorija, naša književnost, deo naše psihe, mesto svih naših velikih događaja, naših… »

Makron: Obnovićemo Notr Dam

Novi magazin 16.04.2019
Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je da će katedrala Notr Dam biti obnovljena posle požara koji je juče razorio ovaj spomenik gotske arhitekture u Parizu. "Najgore smo izbegli, iako borba nije u potpunosti dobijena", rekao je kasno sinoć… »

Požar u Notr Damu pod kontrolom, ali nije potpuno ugašen! Katedrala spašena od totalnog uništenja

IndeksOnline 16.04.2019
PARIZ – Posle devet sati borbe, rano jutros oko tri časa, francuski vatrogasci uspeli su da stave pod kontrolu požar u čuvenoj srednjevekovnoj katedrali Notr Dam u Parizu. “Požar je pod kontrolom, ali nije u potpunosti ugašen”, rekao je Loren… »

Notr Dam nekontrolisano goreo devet sati: Požar ukroćen, Makron: Desila se užasna drama, ali najgore je izbegnuto

Blic 16.04.2019
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da je "izbegnut najgori scenario" i da će katedrala Notr Dam (Notre Dame) u Parizu biti obnovljena zajedničkim snagama. Vatrogasci su uspeli da spasu gotsku katedralu staru 850 godina, uključujući i njene… »

Požar u Notr Damu pod kontrolom, ali nije potpuno ugašen

Dnevnik 16.04.2019
PARIZ: Posle devet sati borbe, rano jutros oko tri časa, francuski vatrogasci uspeli su da stave pod kontrolu požar u čuvenoj srednjevekovnoj katedrali Notr Dam u Parizu. "Požar je pod kontrolom, ali nije u potpunosti ugašen", rekao je Loren Nunjes… »

Prve slike zgarišta Notr dama iznutra Makron obišao katedralu i poručio: Građena je vekovima, obnovićemo je uz pomoć…

Kurir 16.04.2019
Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je da će katedrala Notr Dam koja je velikim delom uništena u požaru, biti obnovljena. "Notr Dam je naša istorija, naša književnost, deo naše psihe, mesto svih naših velikih događaja, naših epidemija… »

Relikvije preživele požar u Bogorodičinoj crkvi

RTS 16.04.2019
Nakon devet sati borbe sa vatrom, šteta koju je naneo požar u pariskoj katedrali Notr Dam je ogromna. Srušio se centralni toranj, a dve trećine krova je uništeno, kaže za RTS iz Pariza novinar Goran Čvorović. Od vatrene stihije spasen je ostatak… »

Prve slike iznutra: Zidovi Notr Dama crni od gareži, svetlost se probija samo kroz krst (foto) (video)

Telegraf 16.04.2019
Najgore je izbegnuto - izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron novinarima na mestu događaja. Požar u pariskoj katedrali Notr Dam stavljen je pod kontrolu u utorak oko tri sata posle ponoći, nakon devetočasovne brobe sa vatrenom stihijom. Jedan… »

Istorija u plamenu: Ovako je izgledala dramatična borba za Notr Dam (foto)

Blic 16.04.2019
U čuvenoj katedrali Notr Dam u ponedeljak popodne izbio je veliki požar u kome se urušio krov čuvene bogomolje u centru francuske prestonice. Uzrok požara zasad nije poznat, ali vatrogasci misle da bi mogao biti povezan s radovima na obnovi crkve u… »

Ogorčena borba stotina vatrogasaca za Notre Dame

SEEbiz 16.04.2019
PARIZ - Stravičan požar zahvatio je jučer parišku katedralu Notre-Dame i srušio zvonik najposjećenijeg povijesnog spomenika Europe. Vatrogasci su se satima borili s požarom koji je progutao glavni toranj i krov katedrale te su ga tek oko 2 sata… »

Vesti dana »