Dogovor Turske i SAD da povećaju međusobnu trgovinu

Ankara traži podršku od Trampa za s-400

Večernje novosti pre 3 dana
Ministar finansija članice NATO, Turske, u Beloj kući "pregovarao" o kupovini ruskog sistema. Na Bosforu ne očekuju probleme sa kupovinom F-35
TURSKI ministar finansija Berat Albajrak izjavio je posle susreta sa američkim predsednikom Donaldom Trampom da je šef Bele kuće zauzeo "razuman" stav u vezi sa namerom Ankare da kupi ruski sistem za protivvazdušnu odbranu S-400.... »

Dogovor Turske i SAD da povećaju međusobnu trgovinu

Politika pre 3 dana
ANKARA - Turski ministar finansija Berat Albajrak izjavio je danas da se sreo sa američkim predsednikom Donaldom Trampom koji je, kako je rekao, zauzeo razuman stav u vezi sa turskom nabavkom ruskog raketnog sistema S-400, javlja Rojters pozivajući se na tursku televiziju NTV. Agencija dodaje i da... »

Turska zbog Amerike može da promeni parametre S-400

Vesti online pre 3 dana
"Turska bi mogla da napravi izmene u tehničkim parametrima ruskih protivvazdušnih-raketnih kompleksa S-400, ako SAD dokažu da postoji pretnja od njih", rekao je turski ministar odbrane Hulusi Akar.
- S-400 će najverovatnije čuvati strateški važne gradove u Turskoj i objekte u području Istanbula i Ankare. U isto vreme, avioni F-35 će biti prebačeni u avio-bazu u turskoj Malatji. Ti gradovi se nalaze daleko jedan od drugog.... »

Umirili Trampa: Kupuju ruski sistem S-400 i američki avion F-35

B92 pre 4 dana
B92: Umirili Trampa: Kupuju ruski sistem S-400 i američki avion F-35
Vašington -- Turski ministar finansija Berat Albajrak sreo se sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.
Prema Albajrakovim rečima, prvi čovek SAD zauzeo je razuman stav u vezi sa turskom nabavkom ruskog raketnog sistema S-400, javlja Rojters pozivajući se na tursku televiziju NTV. Agencija dodaje i da je Si-En-En Turk preneo da je... »

Turski ministar finansija razgovarao s Trampom o S-400

RTV pre 4 dana
RTV: Turski ministar finansija razgovarao s Trampom o S-400
ANKARA - Turski ministar finansija Berat Albajrak izjavio je danas da se sreo sa američkim predsednikom Donaldom Trampom koji je, kako je rekao, zauzeo razuman stav u vezi sa turskom nabavkom ruskog raketnog sistema S-400, javlja Rojters pozivajući se na tursku televiziju NTV.
Agencija dodaje i da je Si-En-En Turk preneo da je Albajrak rekao novinarima da je postignut dogovor tokom njegovih sastanaka u Vašingtonu da se poveća bilateralna trgovina između SAD i Turske na 75 milijardi dolara godišnje.... »

Turski ministar odbrane: Kupovina S-400 ne bi trebalo da izazove sankcije SAD

Blic pre 4 dana
Turski ministar odbrane Hulusi Akar izjavio je danas da to što Turska kupuje od Rusije raketni sistem za protivvazdušnu odbranu S-400 ne bi trebalo da pokrene američke sankcije jer Ankara, kako je naglasio, nije suparnik Vašingtona i ostaje posvećena NATO savezu. Akar je na konferenciji u... »
©2019 Netmark d.o.o.