Šta nude Makron i Merkel: Na Kosovu dupli suverenitet?

Šta nude Makron i Merkel: Na Kosovu dupli suverenitet?

Mondo pre 3 dana
Francuska i Nemačka predstaviće na sastanku u Berlinu 29. aprila plan za sporazum Beograda i Prištine, koji bi donekle zadovoljio zahteve Beograda - dvostruki suverenitet, tvrdi prištinska "Gazeta ekspress".
Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner Prištinski medij se poziva na neimenovane izvore predstavljajući konture plana koji će navodno biti predstavljen na sastanku u Berlinu kome će prisustvovati nemačka kancelarka Angela Merkel i... »

Nemačka ekspertkinja o susretu Vučića i Tačija u Berlinu 29. aprila

Danas pre 3 dana
Merkelova i Makron šalju jasan signal Vašingtonu, a pre svega Federiki Mogerini Organizacijom sastanka predstavnika Srbije i Kosova u Berlinu, francusko-nemački tandem šalje jasan signal da EU hoće i mora da sedi za pregovaračkim stolom, ocenjuje za DW nemačka ekspertkinja za Balkan Johana Dajmel.
Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron sastaće se u ponedeljak 29. aprila sa šefovima država i premijerima Srbije i Kosova: Aleksandrom Vučićem, HašimomTačijem, Anom Brnabićem i Ramušem... »

Novi format dijaloga i jasno definisan cilj

Dojče vele pre 3 dana
Organizacijom sastanka predstavnika Srbije i Kosova u Berlinu, francusko-nemački tandem šalje jasan signal da EU hoće i mora da sedi za pregovaračkim stolom, ocenjuje za DW nemačka ekspertkinja za Balkan Johana Dajmel.
DW: Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron sastaće se u ponedeljak 29. aprila sa šefovima država i premijerima Srbije i Kosova: Aleksandrom Vučićem, HašimomTačijem, Anom Brnabićem i Ramušem... »

Ekspres: Berlin ima predlog, a on ne ide u korist Prištine

B92 pre 3 dana
B92: Ekspres: Berlin ima predlog, a on ne ide u korist Prištine
Priština -- Uoči predstojećeg srpsko-albanskog skupa u Berlinu, 29. aprila, Gazeta ekspres piše da će se na tom mini-samitu naći predlog koji neće biti u korist Prištine.
"Najverovatnije će biti predloženo da Srbija dobije neku vrstu suvereniteta na određenim teritorijama Kosova", navodi taj prištinski list uz podsećanje da se Nemačka protivi ideji korekcije granica. Iz nemačke vlade prištinskom... »

Berlinski predlog nije u korist Prištine

RTV pre 4 dana
RTV: Berlinski predlog nije u korist Prištine
PRIŠTINA - Uoči predstojećeg srpsko-albanskog skupa u Berlinu, 29. aprila, prištinska Gazeta Expres piše da će se na tom mini samitu, koji su inicirali kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron, naći predlog koji će obuhvatiti razmenu teritorija, koji međutim, neće biti na korist Prištine.
"Najverovatnije će biti predloženo da Srbija dobije neku vrstu suvereniteta na određenim teritorijama Kosova", navodi list uz podsećanje da se Nemačka protivi ideji korekcije granica. Iz nemačke vlade prištinskom dnevniku su... »

Gazeta o sastanku 29. Aprila: Dokument u Berlinu predviđa suverenitet Srbije u delovima Kosova

Kurir pre 4 dana
Dokument u čijim će okvirima biti postignut sporazum Kosova i Srbije biće predložen na sastanku u Berlinu 29. aprila, piše portal gazetaexpress.com.
Na sastanak u Berlinu, koji su sazvali nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron, pozvani su lideri Zapadnog Balkana, ali su samo Srbija i Kosovo pozvani na nivou predsednika i premijera dve zemlje.... »

Gazeta: Dokument u Berlinu predviđa suverenitet Srbije u delovima Kosova

Vesti online pre 4 dana
Dokument u čijim će okvirima biti postignut sporazum Kosova i Srbije biće predložen na sastanku u Berlinu 29. aprila, piše portal gazetaexpress.com.
Na sastanak u Berlinu, koji su sazvali nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron, pozvani su lideri Zapadnog Balkana, ali su samo Srbija i Kosovo pozvani na nivou predsednika i premijera dve zemlje. -... »
©2019 Netmark d.o.o.