Повезане вести

Асанж најавио борбу против изручења САД

Асанж најавио борбу против изручења САД

Дневник 02.05.2019
ЛОНДОН: Оснивач Викиликса Џулијан Асанж изјавио је пред судом у Лондону да ће се борити против изручења Сједињеним Америчким Државама које га терете за заверу ради хаковања компјутера владе. Упитан да ли се слаже да буде… »
Наредно саслушање Асанжа 30. маја

Наредно саслушање Асанжа 30. маја

Радио 021 02.05.2019
Британски судија Мајкл Сноу рекао је да ће случај који се води против оснивача "Викиликса" Џулијана Асанжа, поводом захтева за изручење Америци, трајати "много месеци" и заказао следеће процедурално саслушање за 30. мај… »
Асанж тврди да неће пристати на изручење САД, судија најавио дуг процес

Асанж тврди да неће пристати на изручење САД, судија најавио дуг процес

Нови магазин 02.05.2019
Оснивач Викиликса Џулијан Асанж изјавио је данас пред судом у Лондону да неће пристати да буде изручен САД, где је оптужен за планирање упада у компјутер Пентагона с поверљивим подацима. Дајући исказ из лондонског затвора… »
Суд данас разматра могуће изручење Асанжа Америци

Суд данас разматра могуће изручење Асанжа Америци

Политика 02.05.2019
Суд у Лондону данас ће одлучивати о захтеву САД за изручење оснивача Викиликса Џулијана Асанжа, где га терете за одавање државне тајне. Асанж треба путем видео линка из затвора да да исказ суду у Лондону. Он је јуче осуђен на… »
Асанж ће се борити против изручења САД, ново саслушање 30. маја

Асанж ће се борити против изручења САД, ново саслушање 30. маја

Н1 Инфо 02.05.2019
Британски судија Мајкл Сноу рекао је да ће случај који се води против оснивача "Викиликса" Џулијана Асанжа, поводом захтева за изручење Америци, трајати "много месеци" и заказао следеће процедурално саслушање за 30. мај… »
Извињење асанжа: Урадио сам једино што сам могао да урадим, борићу се против изручења САД

Извињење асанжа: Урадио сам једино што сам могао да урадим, борићу се против изручења САД

Вечерње новости 02.05.2019
Док су га после изрицања пресуде чувари одводили у ћелију, он је у правцу својих присталица у судници уздигао стегнуту песницу, на шта су му оно узвратили истим поздравом. Оснивач Викиликса Џулијан Асанж, кога је у среду суд у… »
Јулиан Ассанге на саслушању о захтјеву САД-а за изручење

Јулиан Ассанге на саслушању о захтјеву САД-а за изручење

Ал Јазеера 02.05.2019
САД оснивача ВикиЛеакса терети за објаву повјерљивих војних информација на страници ВикиЛеакса. Дан након што му је лондонски суд изрекао казну затвора у трајању од 50 седмица због нарушавања увјетног пуштања на слободу из… »
Асанж: Оснивач Викиликса у затвору због кршења кауције

Асанж: Оснивач Викиликса у затвору због кршења кауције

Данас 02.05.2019
Џулијан Асанж, суоснивач Викиликса, осуђен је на 50 недеља затвора зато што је прекршио услове кауције. Асанж је проглашен кривим зато што је прекршио услове кауције прошлог месеца, након што је ухапшен у амбасади Еквадора у… »

Вести дана »