Povezane vesti

Obeleženo dve decenije od pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića

Obeleženo dve decenije od pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića

RTV 04.05.2019
BEOGRAD - Tačno u 12.04 časova preletom dva "miga 29" na nebu iznad Valjeva, parastosom i polaganjem venaca započelo je obeležavanje dve decenije od pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića koji je život izgubio iznad Valjeva na današnji dan 1999… »
"Herojski odleteo u legendu": U Valjevu danas obeleženo dve decenije od pogibije pilota Milenka Pavlovića

"Herojski odleteo u legendu": U Valjevu danas obeleženo dve decenije od pogibije pilota Milenka Pavlovića

Blic 04.05.2019
"Pre 20 godine je poslednji put poleteo i herojski odleteo u legendu", reči su saboraca Milenka Pavlovića, pilota-heroja čija se godišnjica pogibije danas obeležava u Valjevu, Osečini i njegovom rodnom Gornjem Crniljevu. Naletom "migova 29" nad gradom… »
Heroj: "Majku vam dečju, nećete vi da ginete, ja ću"

Heroj: "Majku vam dečju, nećete vi da ginete, ja ću"

Mondo 04.05.2019
Heroj pukovnik Milenko Pavlović, komandant 204. lovačko avijacijskog puka, poginuo je na današnji dan pre 20 godina u neravnopravnoj borbi s NATO avionima kada se žrtvovao kako bi spasao mlađeg kolegu sigurne smrti. Foto: Mondo/Stefan Stojanović… »
Poslednji heroj jugoslovenske avijacije: „Majku vam dečiju, nećete vi da ginete, ja ću!“ (VIDEO)

Poslednji heroj jugoslovenske avijacije: „Majku vam dečiju, nećete vi da ginete, ja ću!“ (VIDEO)

Luftika 04.05.2019
Pre 20 godina na današnji dan je poginuo potpukovnik Milenko Pavlović, komandant 204. lovačko-avijacijskog puka. Žrtvovao se kako bi spasao mlađeg kolegu sigurne smrti koja ga je čekala u neravnopravnoj borbi sa NATO lovcima. Bio je to njegov poslednji… »
Da se nikad ne zaboravi, na današnji dan pao je komandant milenko, heroj srpskog neba: Majku vam dečju, nećete vi da ginete…

Da se nikad ne zaboravi, na današnji dan pao je komandant milenko, heroj srpskog neba: Majku vam dečju, nećete vi da ginete…

Kurir 04.05.2019
BEOGRAD - NATO bombardovanje zateklo je pukovnika Vojske Jugoslavije Milenka Pavlovića na mestu komandanta 204. lovačko-avijacijskog puka. Tada se samo 14 aviona "mig 29" moglo suprotstaviti NATO avijaciji sa 600 najsavremenijih letelica. Sa upola manjim… »
Podgorina pamti svog heroja: Dve decenije od pogibije pilota Milenka Pavlovića

Podgorina pamti svog heroja: Dve decenije od pogibije pilota Milenka Pavlovića

Večernje novosti 04.05.2019
Sa svojim "migom 29" hrabro suprotstavio daleko brojnijim neprijateljskim avionima na nebu iznad Valjeva. U letačevom rodnom Gornjem Crniljevu njegovo ime nose fudbalski klub i lovačko udruženje. KOMANDANT 204. lovačko-avijacijskog puka RV i PVO… »
Reči koje odzvanjaju 20 godina: Nećete vi da ginete, ja ću!

Reči koje odzvanjaju 20 godina: Nećete vi da ginete, ja ću!

RTS 04.05.2019
Pre tačno 20 godina, 4. maja, herojski je poginuo pilot Milenko Pavlović. On je izvukao mlađeg kolegu iz kokpita i poleteo ka nadmoćnijim NATO avionima koji su napadali Valjevo. Pukovnik Milenko Pavlović bio je komandant 204. lovačko-avijacijskog puka… »

Vesti dana »

Zvezdin "tihi marš"

Zvezdin "tihi marš"

B92 pre 34 minutajoš 38 povezanih
Danas promenljivo oblačno vreme

Danas promenljivo oblačno vreme

Glas Zaječara pre 39 minutajoš 19 povezanih
Srbija traga za novim izvorima energije

Srbija traga za novim izvorima energije

Vesti online pre 1 satjoš 14 povezanih