Povezane vesti

Obeleženo dve decenije od pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića

Obeleženo dve decenije od pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića

RTV 04.05.2019
BEOGRAD - Tačno u 12.04 časova preletom dva "miga 29" na nebu iznad Valjeva, parastosom i polaganjem venaca započelo je obeležavanje dve decenije od pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića koji je život izgubio iznad Valjeva na današnji dan… »
"Herojski odleteo u legendu": U Valjevu danas obeleženo dve decenije od pogibije pilota Milenka Pavlovića

"Herojski odleteo u legendu": U Valjevu danas obeleženo dve decenije od pogibije pilota Milenka Pavlovića

Blic 04.05.2019
"Pre 20 godine je poslednji put poleteo i herojski odleteo u legendu", reči su saboraca Milenka Pavlovića, pilota-heroja čija se godišnjica pogibije danas obeležava u Valjevu, Osečini i njegovom rodnom Gornjem Crniljevu. Naletom "migova 29" nad… »
Heroj: "Majku vam dečju, nećete vi da ginete, ja ću"

Heroj: "Majku vam dečju, nećete vi da ginete, ja ću"

Mondo 04.05.2019
Heroj pukovnik Milenko Pavlović, komandant 204. lovačko avijacijskog puka, poginuo je na današnji dan pre 20 godina u neravnopravnoj borbi s NATO avionima kada se žrtvovao kako bi spasao mlađeg kolegu sigurne smrti. Foto: Mondo/Stefan Stojanović… »
Poslednji heroj jugoslovenske avijacije: „Majku vam dečiju, nećete vi da ginete, ja ću!“ (VIDEO)

Poslednji heroj jugoslovenske avijacije: „Majku vam dečiju, nećete vi da ginete, ja ću!“ (VIDEO)

Luftika 04.05.2019
Pre 20 godina na današnji dan je poginuo potpukovnik Milenko Pavlović, komandant 204. lovačko-avijacijskog puka. Žrtvovao se kako bi spasao mlađeg kolegu sigurne smrti koja ga je čekala u neravnopravnoj borbi sa NATO lovcima. Bio je to njegov… »
Da se nikad ne zaboravi, na današnji dan pao je komandant milenko, heroj srpskog neba: Majku vam dečju, nećete vi da ginete…

Da se nikad ne zaboravi, na današnji dan pao je komandant milenko, heroj srpskog neba: Majku vam dečju, nećete vi da ginete…

Kurir 04.05.2019
BEOGRAD - NATO bombardovanje zateklo je pukovnika Vojske Jugoslavije Milenka Pavlovića na mestu komandanta 204. lovačko-avijacijskog puka. Tada se samo 14 aviona "mig 29" moglo suprotstaviti NATO avijaciji sa 600 najsavremenijih letelica. Sa upola… »
Podgorina pamti svog heroja: Dve decenije od pogibije pilota Milenka Pavlovića

Podgorina pamti svog heroja: Dve decenije od pogibije pilota Milenka Pavlovića

Večernje novosti 04.05.2019
Sa svojim "migom 29" hrabro suprotstavio daleko brojnijim neprijateljskim avionima na nebu iznad Valjeva. U letačevom rodnom Gornjem Crniljevu njegovo ime nose fudbalski klub i lovačko udruženje. KOMANDANT 204. lovačko-avijacijskog puka RV i PVO… »
Reči koje odzvanjaju 20 godina: Nećete vi da ginete, ja ću!

Reči koje odzvanjaju 20 godina: Nećete vi da ginete, ja ću!

RTS 04.05.2019
Pre tačno 20 godina, 4. maja, herojski je poginuo pilot Milenko Pavlović. On je izvukao mlađeg kolegu iz kokpita i poleteo ka nadmoćnijim NATO avionima koji su napadali Valjevo. Pukovnik Milenko Pavlović bio je komandant 204. lovačko-avijacijskog… »

Vesti dana »