Povezane vesti

Nova bitka Erdogana i opozicije za Istanbul

Slobodna Evropa 07.05.2019
Širom Istanbula, najvećeg i najvažnijeg turskog grada u ponedjeljak veče su izbili protesti, nakon što je Izborna komisija odlučila da ponovo raspiše izbore za lokalnu vlast i gradonačelnika. Na izborima održanim 31. marta mjesto gradonačelnika… »

Poništavanje izbora najbolja odluka

Politika 07.05.2019
ANKARA – Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozdravio je danas kontroverzno poništavanje lokalnih izbora u Istanbulu na kojima je pobedila opozicija i ocenio da je to „najbolja odluka”, prenosi Beta. „Smatramo da je takva odluka najbolja za… »

Ponavljanje izbora u Istanbulu, aktuelni gradonačelnik poručuje - ne posustajemo

N1 Info 07.05.2019
Odluku Vrhovne izborne komisije Turske da se ponište i ponovi lokalne izbore za Istanbul, na kojima je vladajuća stranka turskog predsednika pretpela poraz 31. marta, turska opozicija je nazvala čistom diktaturom. Izvor: N1 / Agencije Na izborima… »

Poništenje izbora na kojima je Erdogan izgubio je pobeda demokratije?

B92 07.05.2019
Istanbul -- Portparol turskog predsednika izjavio da je poništavanje izbora za gradonačelnika Istanbula na kojima je pobedio opozicioni kandidat, pobeda turske demokratije. Fahretin Altun je za AP kazao da se novim lokalnim izborima u najvećem turskom… »

Novi izbori u Istanbulu: Imamoglu će se ponovo kandidovati za gradonačelnika

Blic 07.05.2019
Pobednik na poništenim izborima za gradonačelnika Istambula Ekrem Imamoglu ponovo će se uključiti u izbornu trku kao kandidat glavne opozicione stranke CHP sledećeg meseca kada izbori budu ponovljeni. To je danas izjavio lider CHP Kemal… »

Opozicija u Turskoj ljuta zbog ponavljanja lokalnih izbora

Radio 021 07.05.2019
Opozicioni kandidati su odluku nazvali „izdajničkom" i obećali da će se „snažno boriti". Reuters Zbog odluke da se izbori ponove održani su protesti širom Istanbula Izborna komisija u Turskoj našla se na meti kritika zbog naredbe da se lokalni… »

Opozicija u Turskoj ljuta zbog ponavljanja lokalnih izbora

Danas 07.05.2019
Izborna komisija u Turskoj našla se na meti kritika zbog naredbe da se lokalni izbori u Istanbulu ponove nakon pobede opozicije u martu. Iz Partije pravde i razvoja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana (AKP) tvrde su da je pobeda opozicione Republikanske… »

Opozicija u Turskoj ljuta zbog ponavljanja lokalnih izbora

BBC News 07.05.2019
Opozicioni kandidati su odluku nazvali „izdajničkom" i obećali da će se „snažno boriti". Izborna komisija u Turskoj našla se na meti kritika zbog naredbe da se lokalni izbori u Istanbulu ponove nakon pobede opozicije u martu. Iz Partije pravde i… »

Opozicija u Turskoj ljuta zbog ponavljanja lokalnih izbora

B92 07.05.2019
Opozicioni kandidati su odluku nazvali "izdajničkom" i obećali da će se "snažno boriti". Izborna komisija u Turskoj našla se na meti kritika zbog naredbe da se lokalni izbori u Istanbulu ponove nakon pobede opozicije u martu. Iz Partije pravde i… »

Erdogan: Poništavanje izbora najbolja odluka

Danas 07.05.2019
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozdravio je danas kontroverzno poništavanje lokalnih izbora u Istanbulu na kojima je pobedila opozicija i ocenio da je to „najbolja odluka“. Izborna komisija je juče odlučila da poništi izbore u Istanbulu… »

Protesti u Istanbulu, Imamoglu poziva na "borbu za demokratiju"

RTS 07.05.2019
Ekrem Imamoglu koji je izabran za gradonačelnika na lokalnim izborima u Istanbulu ocenio je odluku da se ti izbori ponište "podmuklom". Partija turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana tvrdi da je pobeda opozicionog kandidata u Istanbulu praćena… »

Imamoglu: Poništenje izbora u Istanbulu je izdaja

Al Jazeera 07.05.2019
Oni koji donose odluke su počinili izdaju, ali mi nikada nećemo odstupiti - zadržite nadu, rekao je Ekrem Imamoglu, nakon što je izborna komisija odlučila poništiti izbore na kojima je pobijedio. Gradonačelnik Istanbula iz redova oporbe Ekrem… »

Konačna smrt demokratije

Dojče vele 07.05.2019
Lokalni izbori u Istanbulu se ponavljaju nakon što je izborna komisija usvojila žalbu vladajuće stranke. To pokazuje da Erdogan čini sve da ne izgubi, čak ni na lokalnom nivou, komentariše novinar DW Erkan Arikan. Porazi za Erdogana ne dolaze u… »

Protesti u Istabulu zbog odluke o poništavanju rezultata lokalnih izbora

Vesti online 07.05.2019
U pojedinim delovima Istanbula izbili su protesti zbog odluke turske Vrhovne izborne komisije da poništi rezultate lokalnih izbora na kojima je pobedio lider opozicije Ekrem Imamoglu, koji će se kao i njegov glavni takmac Binali Jildirim ponovo… »

Građani Istanbula ponovo idu na izbore: Erdoganov portparol: Pobeda turske demokratije

Blic 07.05.2019
Fahretin Altun, portparol turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, izjavio je za AP da poništavanje izbora za gradonačelnika Istanbula, na kojima je 31. marta najviše glasova osvojio opozicioni kandidat, predstavlja "pobedu turske demokratije"… »

Protesti na ulicama Istanbula: Građani pobesneli zbog poništavanja izbora (foto, video)

Kurir 07.05.2019
U pojedinim delovima Istanbula večeras su izbili protesti zbog odluke turske Vrhovne izborne komisije da poništi rezultate lokalnih izbora na kojima je pobedio lider opozicije Ekrem Imamoglu, koji će se kao i njegov glavni takmac Binali Jildirim ponovo… »

Protesti u Istanbulu: Nakon odluke o poništenju izbornih rezultata građani izašli na ulice (video)

Blic 07.05.2019
U pojedinim delovima Istanbula večeras su izbili protesti zbog odluke turske Vrhovne izborne komisije da poništi rezultate lokalnih izbora na kojima je pobedio lider opozicije Ekrem Imamoglu, koji će se kao i njegov glavni takmac Binali Jildirim ponovo… »

Ponavljaju se izbori u Istanbulu pošto je pobedila opozicija

Danas 07.05.2019
Turska centralna izborna komisija danas je naložila ponovno održavanje lokalnih izbora u Istanbulu na kojima je pobedila opozicija. Time je prihvaćen zahtev partije predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koja je osporavala rezultate martovskih izbora… »

Opozicija u šoku: Ponavljaju se izbori u Istanbulu, novi termin - 23. jun

Blic 06.05.2019
Turska Vrhovna izborna komisija poništila je rezultate lokalnih izbora u Istanbulu na kojima je pobedio lider opozicije Ekrem Imamoglu. Komisija je zakazala ponovljene izbore u Istanbulu za 23. juni, rekao je predstavnik vladajuće AKP stranke Redžep… »

Vesti dana »