Повезане вести

Вучић: Патријарх разумео да неко мора да доноси тешке одлуке

Вучић: Патријарх разумео да неко мора да доноси тешке одлуке

Слободна Европа 13.05.2019
Мислим да је патријарх Иринеј разумео да неко мора да доноси тешке и овоземаљске одлуке, изјавио је председник Србије Александар Вучић у понедељак, након разговора који је имао са врхом Српске православне цркве (СПЦ), у оквиру… »
Вучић на Сабору СПЦ: Говорио сам о свему ономе што тишти наш народ

Вучић на Сабору СПЦ: Говорио сам о свему ономе што тишти наш народ

РТС 13.05.2019
Председник Србије Александар Вучић рекао је да је на Сабору СПЦ говорио отворено о свему и да је изнео своје бриге. Наставићемо да радимо у најбољем интересу Србије и на отварању нових фабрика и путева, истакао је Вучић. Наш… »
"Пред нама је тежак период": Вучић после разговора са владикама: Црква има своје ставове, битно је да их чујемо - макар били…

"Пред нама је тежак период": Вучић после разговора са владикама: Црква има своје ставове, битно је да их чујемо - макар били…

Блиц 13.05.2019
Председник Александар Вучић је на позив патријарха Иринеја данас дошао у Патријаршију на седницу редовног годишњег заседања Светог архијерејског сабора Српске православне цркве након чега је у обраћању медијима је прецизирао… »
Патријарх Иринеј: Оцена Сабора је да се Вучић јуначки бори

Патријарх Иринеј: Оцена Сабора је да се Вучић јуначки бори

Нови магазин 13.05.2019
Поглавар Српске православне цркве патријарх Иринеј, изјавио је након обраћања председника државе Александра Вучића Сабору у Патријаршији, да сви виде да се Вучић "јуначки бори за државу, народ и Косово" и да је то његов и став… »
Вучић: Забринут сам, умре нам 104 човека дневно

Вучић: Забринут сам, умре нам 104 човека дневно

Мондо 13.05.2019
"Један владика је рекао - шта год урадиш, бићеш крив!", рекао је председник Александар Вучић након седнице редовног годишњег заседања Светог архијерејског сабора СПЦ. Фото: Тањуг/Димитрије Голл Председник Србије изјавио је… »
Вучић: Изнео сам пред Сабор све своје бриге, патријарх ме је разумео

Вучић: Изнео сам пред Сабор све своје бриге, патријарх ме је разумео

Н1 Инфо 13.05.2019
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је на Сабору Српске православне цркве (СПЦ) "изнео све своје бриге" које је патријарх Иринеј, како је рекао, добро разумео. Извор: Н1 "Патријарх је одлично разумео као што ја… »
Вучић после Сабора СПЦ: Неко мора да доноси овоземаљске одлуке; Иринеј: Не сумњамо у добре намере председника Србије

Вучић после Сабора СПЦ: Неко мора да доноси овоземаљске одлуке; Иринеј: Не сумњамо у добре намере председника Србије

Вечерње новости 13.05.2019
Председник Александар Вучић присуствовао је, на позив патријарха Иринеја, седници редовног годишњег заседања Светог архијерејског сабора Српске православне цркве. Председник Александар Вучић присуствовао је седници редовног… »
Патријарх Иринеј о Косову: Неизвесно је, надамо се у Бога и историју

Патријарх Иринеј о Косову: Неизвесно је, надамо се у Бога и историју

Вести онлине 13.05.2019
"Стање на КиМ је врло тешко и веома је неизвесно како ц́е се пронац́и решење за питање Косова и Метохије", рекао је патријарх Иринеј после седнице редовног годишњег заседања Светог архијерејског сабора Српске православне… »
Вучић на Сабору СПЦ

Вучић на Сабору СПЦ

РТС 13.05.2019
Председник Србије Александар Вучић, на позив патријарха Иринеја, присуствовао је седници редовног годишњег заседања Светог архијерејског сабора Српске православне цркве. Заседању Сабора СПЦ, у Патријаршији, присуствовао је и… »
Вучић стигао на седницу Сабора СПЦ

Вучић стигао на седницу Сабора СПЦ

Данас 13.05.2019
Председник Србије Александар Вучић стигао је у Патријаршију где ће присуствовати данашњем заседању Светог архијерејског сабора Српске православне цркве (СПЦ). На седницу Сабора Вучић је дошао на позив патријарха Иринеја, а са… »
Притисци на противнике Вучићевог обраћања

Притисци на противнике Вучићевог обраћања

Данас 13.05.2019
Пред данашњи долазак Александра Вучића и Милорада Додика у Патријаршију у Београду Иако поједини београдски медији најављују да ће се председник Србије Александар Вучић и председавајући трочланог Председништва БиХ Милорад Додик… »
Бишевац: Држава купује подршку СПЦ, а Цркви одговара да се о свему пита

Бишевац: Држава купује подршку СПЦ, а Цркви одговара да се о свему пита

Н1 Инфо 13.05.2019
Нормално је да СПЦ буде консултована о решавању проблема на Косову, као и да покушава да има што већу улогу у друштву, али није нормално да се изјашњава баш о свим политичким питањима - то је претерано, али ту није проблем… »
Вучић: На Сабору ћу одговорити на све неистине

Вучић: На Сабору ћу одговорити на све неистине

Вечерње новости 13.05.2019
Председник Александар Вучић данас пред архијерејима о Космету и односу државе према цркви. ПОНОСАН сам што ћу имати прилику да данас присуствујем Сабору СПЦ на којем ће се говорити о Косову и Метохији, позицији Србије и односу… »

Вести дана »