Povezane vesti

SMS i GDF: Razgovorom o Kosovu na Saboru SPC, Vučić još jednom drastično pogazio Ustav

SMS i GDF: Razgovorom o Kosovu na Saboru SPC, Vučić još jednom drastično pogazio Ustav

Novi magazin 14.05.2019
Koalicija Stranke moderne Srbije (SMS), Građanskog demokratskog foruma i Tolerancije Srbije ocenila je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "još jednom drastično pogazio Ustav razgovorom o Kosovu na Saboru Srpske pravoslavne crkve"… »
Vladike jednoglasno smestile Vučića u „Crveni salon“

Vladike jednoglasno smestile Vučića u „Crveni salon“

Danas 14.05.2019
Ne stišava se bura na majskom zasedanju Sabora SPC Sveti arhijerejski Sabor Srpske pravoslavne crkve doneo je odluku, koju su potpisali svi prisutni arhijereji SPC, da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne može da se obrati na saborskoj sednici… »
Selaković: Nacionalno jedinstvo oko važnih pitanja

Selaković: Nacionalno jedinstvo oko važnih pitanja

RTV 14.05.2019
BEOGRAD - Prisustvo predsednika Aleksandar Vučića sednici redovnog godišnjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve veoma je važno i predstavlja ozbiljan korak ka onome na šta srpski patrijarh Irinej ukazuje - da se stvori… »
Ukrštaju koplja zbog Kosova?

Ukrštaju koplja zbog Kosova?

Vesti online 14.05.2019
Na poziv patrijarha Irineja predsednik Srbije Aleksandar Vučić namerava da se obrati vladikama, učesnicima ovogodišnjeg majskog zasedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve. Glavna tema sastanka biće Kosovo i Metohija, pošto je SPC… »
Patrijarh Irinej: Stav Sabora je da se Vučić junački bori

Patrijarh Irinej: Stav Sabora je da se Vučić junački bori

Danas 13.05.2019
Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej, izjavio je nakon današnjeg obraćanja predsednika države Aleksandra Vučića Saboru u Patrijaršiji, da svi vide da se Vučić „junački bori za državu, narod i Kosovo“ i da je to njegov i… »
Vučić: Izneo sam pred Sabor sve svoje brige, patrijarh me je razumeo

Vučić: Izneo sam pred Sabor sve svoje brige, patrijarh me je razumeo

Danas 13.05.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na Saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC) „izneo sve svoje brige“ koje je patrijarh Irinej, kako je rekao, dobro razumeo. „Patrijarh je razumeo sve moje muke, da neko mora da donosi i ne tako… »

Vesti dana »