Povezane vesti

Nakon Sabora SPC nagađanja - šta se događalo iza zatvorenih vrata

N1 Info pre 6 dana
I dalje traju nagađanja šta se događalo iza zatvorenih vrata na Saboru Srpske pravoslavne crkve. List Danas saznaje da je razgovor predsednika i vladika bio buran i da se nije govorilo samo o državnim pitanjima.
Izvor: N1 "U visokim crkvenim krugovima spekuliše se da je Vučićev dolazak u Patrijaršiju preksinoć više ličio na pokušaj 'disciplinovanja' episkopa koji su kritični prema njegovoj politici, nego razgovoru najviših predstavnika... »

Selaković: Vučić nije pretio vladikama, sastanak nije bio lak

RTV pre 6 dana
RTV: Selaković: Vučić nije pretio vladikama, sastanak nije bio lak
BEOGRAD - Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković odbacio je danas špekulacije pojedinih medija da je na sednici majskog zasedanja Svetog arhijerejskog Sabora SPC, kojoj je prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić, bilo žučnih rasprava i da je navodno pretio vladikama, jer cilj tog sastanka je, kaže, bio da se postigne jedinstvo i sabornost o pitanjima o kojima postoje različita mišljenja.
"Sastanak nije bio lak, ali je bio koristan i bilo je važno da je do njega došlo. Tu nije bilo nikakvih žučnih rasprava, ali je bilo rasprava u kojima je predsednik argumentima govorio i odgovarao na određena pitanja", rekao je... »

Selaković: Sastankom u Patrijaršiji postignuto veće jedinstvo

RTS pre 6 dana
RTS: Selaković: Sastankom u Patrijaršiji postignuto veće jedinstvo
Nakon što su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik u ponedeljak razgovarali sa vladikama Srpske pravoslavne crkve, tokom održavanja Sabora, zvaničnih informacija o toku tog susreta bilo je malo. Vučić, Dodik i patrijarh Irinej u nekoliko rečenica izneli su svoje utiske, bez iznošenja detalja diskusije koja se dva i po sata vodila iza zatvorenih vrata. Sekretar predsednika Nikola Selaković kaže za RTS da sastanak nije bio lak, ali je bio koristan.
Nikola Selaković je, gostujući u Jutarnjem dnevniku, rekao da na sastanku nije bilo žučnih rasprava, ali je bilo rasprava u kojima je predsednik argumentima odgovarao na određena pitanja. "Predsednik Republike je najmanje pet... »

Vučić pretio vladikama poverljivim papirima

Danas pre 6 dana
Patrijarhova pohvala predsednika Srbije nije zvaničan stav Sabora, tvrde u vrhu SPC Pohvale patrijarha Irineja upućene preksinoć predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj „junačnoj borbi za Srbiju, Kosovo i Metohiju i sve što je vezano za srpsko ime“ nisu stav Svetog arhijerejskog sabora, kako je to izjavio poglavar SPC, rečeno je Danasu u saborskim krugovima.
„Crkvena skupština“ se nije izjašnjavala o Vučićevoj politici, a dobar deo Sabora je bio protiv Vučićevog prijema, tvrde izvori našeg lista. Prema nezvaničnim najavama, na patrijarhove poslednje izjave o Vučiću, Sabor kojim... »

"Vučić nije nikog disciplinovao"

B92 pre 6 dana
B92: "Vučić nije nikog disciplinovao"
Beograd -- Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio da na Svetom arhijerejskom saboru SPC predsednik Srbije "nije nikog disciplinovao".
Prema njegovim rečima, rezultat sastanka je da je sada većini episkopa jasnija pozicija i politika Srbije po pitanju Kosova i da taj razgovor nije bio lak, ali je bio koristan. Selaković je za Radio-televiziju Srbije kazao da je... »

Selaković: Nije bilo žučnih rasprava Vučića sa vladikama SPC

Dnevnik pre 6 dana
BEOGRAD: Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković odbacio je danas špekulacije pojedinih medija da je na sednici majskog zasedanja Svetog arhijerejskog Sabora SPC, kojoj je prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić, bilo žučnih rasprava i da je navodno pretio vladikama, jer cilj tog sastanka je, kaže, bio da se postigne jedinstvo i sabornost o pitanjima o kojima postoje različita mišljenja.
"Sastanak nije bio lak, ali je bio koristan i bilo je važno da je do njega došlo. Tu nije bilo nikakvih žučnih rasprava, ali je bilo rasprava u kojima je predsednik argumentma govorio i odgovarao na određena pitanja", rekao je... »

Selaković otkriva šta se dva i po sata dešavalo iza zatvorenih vrata na saboru SPC: Notorna je laž da je Vučić vladikama pretio papirima tajnih službi?! (video)

Kurir pre 6 dana
BEOGRAD - Nakon što su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik u ponedeljak razgovarali sa vladikama Srpske pravoslavne crkve, tokom održavanja Sabora, zvaničnih informacija o toku tog susreta bilo je malo. Vučić, Dodik i patrijarh Irinej u nekoliko... »

Selaković: Sastankom u Patrijaršiji postignuto veće jedinstvo

Večernje novosti pre 6 dana
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković je rekao da na sednici majskog zasedanja Svetog arhijerejskog Sabora SPC nije bilo žučnih rasprava
BEOGRAD - Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković odbacio je spekulacije pojedinih medija da je na sednici majskog zasedanja Svetog arhijerejskog Sabora SPC, kojoj je prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić, bilo... »

"Vučić pretio vladikama - notorna laž"

Mondo pre 6 dana
"Notorna laž je da je Vučić pretio vladikama papirima tajnih službi. Takve reči su sramota Đilasa i njegovog kuma", kaže Nikola Selaković.
Nakon što su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik u ponedeljak razgovarali sa vladikama Srpske pravoslavne crkve, tokom održavanja Sabora, zvaničnih informacija o toku tog susreta... »

Selaković: Predsednik nije nikoga disciplinovao na Saboru SPC

Beta pre 6 dana
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da na Svetom arhijerejskom saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC) predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nije nikog disciplinovao", da je rezultat sastanka da je sada većini episkopa jasnija pozicija i politika Srbije po pitanju... »

Selaković: Predsednik nije nikog "disciplinovao" na Saboru SPC

N1 Info pre 6 dana
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da na Svetom arhijerejskom saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC) predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nije nikog disciplinovao", da je rezultat sastanka da je sada većini episkopa jasnija pozicija i politika Srbije po pitanju Kosova i da taj razgovor nije bio lak, ali je bio koristan.
Selaković je za Radio-televiziju Srbije kazao da je na Saboru "nastupila organizovana jedna grupa - četiri do pet vladika, koji su imali drugačije stavove", i dodao da im je "onda predsednik Srbije odgovarao argumentima", ali da... »

Selaković: Predsednik nije nikoga disciplinovao na Saboru SPC

Novi magazin pre 6 dana
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da na Svetom arhijerejskom saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC) predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nije nikog disciplinovao", da je rezultat sastanka da je sada većini episkopa jasnija pozicija i politika Srbije po pitanju Kosova i da taj razgovor nije bio lak, ali je bio koristan.
Selaković je za Radio-televiziju Srbije kazao da je na Saboru "nastupila organizovana jedna grupa - četiri do pet vladika, koji su imali drugačije stavove", i dodao da im je "onda predsednik Srbije odgovarao argumentima", ali da... »
©2019 Netmark d.o.o.