Povezane vesti

Poplave u RS: Sana i Vrbanja u blagom padu, u Tesliću ukinuta vanredna situacija

Večernje novosti 15.05.2019
Kako se navodi, odbrambeni nasipi i vreće s peskom postavljeni su na više lokacija u naseljima Raškovac, Tukovi, Stari Grad, Vrbice i Gomjenica. U Republici Srpskoj smiruje se situacija u Čelincu, gde se smanjuje vodostaj Vrbanje, ali probleme stvara… »

Dramatično u Prijedoru: Sana i Una iznad kote vanredne odbrane, poplavljeno 300 kuća (foto, video)

Kurir 15.05.2019
U Prijedoru je proglašeno vanredno stanje odbrane od poplava. Zasedao je Gradski štab za vanredne situacije. Iz Civilne zaštite je saopšteno da je nivo Sane i Une iznad kote vanredne odbrane od poplave, te da je situacija pod kontrolom i da nema vesti… »

Sava i Una rastu, Sana kod Prijedora opada

Slobodna Evropa 15.05.2019
Vodostaj rijeke Sane u Prijedoru jutros je iznosio 494 centimetra i za 36 centimetara je prešao kotu vanredne odbrane od poplava, podaci su entitetskog Hidrometeorološkog zavoda. Ova rijeka ima tendenciju opadanja. Poplave ugrožavaju BiH Nivo Une u… »

Sana u Prijedora narasla na skoro pet metara: Vreće s peskom jedina odbrana

Blic 15.05.2019
Odbrambeni nasipi i vreće sa peskom postavljeni su na više lokacija u naseljima Raškovac, Tukovi, Stari Grad, Vrbice i Gomjenica Štab za vanredne situacije grada Prijedora utvrdio je da vodostaj Sane sa dostignutih 494 centimetra onemogućava ulivanje… »

Vesti dana »