Sava i Una rastu, Sana kod Prijedora opada

Poplave u RS: Sana i Vrbanja u blagom padu, u Tesliću ukinuta vanredna situacija

Večernje novosti pre 6 dana
Kako se navodi, odbrambeni nasipi i vreće s peskom postavljeni su na više lokacija u naseljima Raškovac, Tukovi, Stari Grad, Vrbice i Gomjenica
U Republici Srpskoj smiruje se situacija u Čelincu, gde se smanjuje vodostaj Vrbanje, ali probleme stvara reka Jošavka koja se i dalje nalazi na delu magistralnog puta između te i opštine Prnjavor Krizni štab u Tesliću stavio je... »

Dramatično u Prijedoru: Sana i Una iznad kote vanredne odbrane, poplavljeno 300 kuća (foto, video)

Kurir pre 6 dana
U Prijedoru je proglašeno vanredno stanje odbrane od poplava. Zasedao je Gradski štab za vanredne situacije.
Iz Civilne zaštite je saopšteno da je nivo Sane i Une iznad kote vanredne odbrane od poplave, te da je situacija pod kontrolom i da nema vesti o ugroženim životima. Vodostaj Sane u Prijedoru je u padu, tako da iznosio 485... »

Sava i Una rastu, Sana kod Prijedora opada

Slobodna Evropa pre 6 dana
Vodostaj rijeke Sane u Prijedoru jutros je iznosio 494 centimetra i za 36 centimetara je prešao kotu vanredne odbrane od poplava, podaci su entitetskog Hidrometeorološkog zavoda.
Ova rijeka ima tendenciju opadanja. Poplave ugrožavaju BiH Nivo Une u Bosanskom Novom je na 514 centimetara i prešao je kotu vanredne odbrane od poplava za četiri cm te ima tendenciju rasta. U porastu je i rijeka Sava u Srpcu,... »

Sana u Prijedora narasla na skoro pet metara: Vreće s peskom jedina odbrana

Blic pre 6 dana
Odbrambeni nasipi i vreće sa peskom postavljeni su na više lokacija u naseljima Raškovac, Tukovi, Stari Grad, Vrbice i Gomjenica Štab za vanredne situacije grada Prijedora utvrdio je da vodostaj Sane sa dostignutih 494 centimetra onemogućava ulivanje Gomjenice čiji se nivo u povratnom talasu... »
©2019 Netmark d.o.o.