Povezane vesti

Savet Evrope kritikuje Tijanin zakon, što je za SNS "licemerje i bezobrazluk"

N1 Info pre 8 dana
Skupština Srbije nastavila je raspravu o izmenama Krivičnog zakonika, javnosti poznatog kao Tijanin zakon, koje obuhvataju uvođenje kazne doživotnog zatvora za najteža krivična dela. Izmene su izazvale dosta kritika stručne javnosti, a danas je i Savet Evrope upozorio da "Tijanin zakon" nije u skladu sa Konvencijom o ljudskim pravima.
Izvor: N1 Iz vladajuće većine poručuju da nemaju nikakvu ni pravni ni moralnu dilemu kada je reč o ubicama nedužnih i žestoko kritkuju opoziciju što još uvek bojkotuje parlament. Rasprava o izmenama Krivičnog zakonika navela je... »

Vlast se ne plaši državnog udara

Politika pre 8 dana
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović izjavio je danas da kazna doživotnog zatvora za teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti koja je predviđena izmenama Krivičnog zakonika, postoji u skoro svim evropskim državama i odbacio „aluzije” da se vlast u Srbiji... »

Dunja Mijatović o "Tijaninom zakonu"; Martinović: Licemerje, bezobrazluk i neznanje

B92 pre 8 dana
B92: Dunja Mijatović o "Tijaninom zakonu"; Martinović: Licemerje, bezobrazluk i neznanje
Komesarka SE za ljudska prava Dunja Mijatović poziva Srbiju da osigura da nacrt zakona o doživotnoj kazni bude u skladu s Evropskom konvencijom za ljudska prava
U danas objavljenom pismu ministarki pravde Neli Kuburović, Mijatovićeva poziva srpske vlasti da ponovo razmotre nacrt zakona kojim se uvodi doživotna kazna, bez mogućnosti uslovnog otpusta za lica osuđena za neke od najtežih... »

Martinović: Izgovor opozicije da im smeta poslovnik ili Maja Gojković

N1 Info pre 8 dana
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović kritikovao je opozicione stranke zbog toga što ne prisustvuju parlamentarnoj raspravi o takozvanom "Tijaninom zakonu", ali i o zakonima kojima je cilj da spreče korupciju i omoguće oduzimanje imovine stečene iz krivičnih dela.
Izvor: N1 "Veliki zagovornici borbe protiv kriminala nisu u skupštini kada se donosi novi zakon o sprečavanju korupcije ili o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima. A to su važni zakoni koji su uvod u ispitivanje porekla... »

Martinović delu opozicije: Gde ste sad u Skupštini za Tijanin zakon? Licemerni ste i brinete samo za sebe!

Kurir pre 8 dana
Tim dugo očekivanim zakonom uvodi se kazna doživotnog zatvora za ubice i silovatelje dece, trudnica i nemoćnih lica
BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović optužio je danas deo opozicije da su licemeri što je, kako je istakao, najbolje pokazao Tijanin zakon koji su najpre podržavali, a sad im odjednom nije u skladu sa... »

Martinović: Ne plašimo se državnog udara

Dnevnik pre 8 dana
BEOGRAD: Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović izjavio je danas da kazna doživotnog zatvora za teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti koja je predviđena izmenama Krivičnog zakonika, postoji u skoro svim evropskim državama i odbacio "aluzije" da se vlast u Srbiji plaši državnog udara.
Martinović je na pitanje da prokomentariše odredbu predloga izmena Krivičnog zakonika, o kojima parlament raspravlja, a koja predviđa uvođenje kazne doživotnog zatvora za teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije,... »

Martinović Mijatovićevoj: Vrhunsko neznanje, isti praksa u Sloveniji, Holandiji, Nemačkoj...

RTS pre 8 dana
RTS: Martinović Mijatovićevoj: Vrhunsko neznanje, isti praksa u Sloveniji, Holandiji, Nemačkoj...
Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović rekao je da je poziv komesarke Saveta Evrope za ljudska prava Dunje Mijatović da srpske vlasti preispitaju predlog zakona kojim se uvodi kazna doživotnog zatvora "vrhunsko licemerje, bezobrazluk i neznanje".
Martinović ke na konfereciji za novinare u parlamentu rekao da ga to što kritika dolazi iz jedne evropske institucije ne sprečava da kaže da je reč o "vrhunskom licemerju i bezobrazluku, ali i vrhunskom neznanju". Ako želite da... »

Martinović kritikovao opoziciju jer ne prisustvuje raspravi o „Tijaninom zakonu“

Danas pre 8 dana
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović kritikovao je danas opozicione stranke zbog toga što ne prisustvuju parlamentarnoj raspravi o takozvanom „Tijaninom zakonu“, ali i o zakonima kojima je cilj da spreče korupciju i omoguće oduzimanje imovine stečene iz krivičnih dela.
„Veliki zagovornici borbe protiv kriminala nisu u skupštini kada se donosi novi zakon o sprečavanju korupcije ili o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima. A to su važni zakoni koji su uvod u ispitivanje porekla imovine…... »

Nastavljena rasprava o “Tijaninom zakonu”

IndeksOnline pre 8 dana
BEOGRAD – Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika i izmenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku, kao i drugim predlozima među kojima je Predlog o sprečavanju korupcije. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je ranije sve poslanike da... »

Martinović: Opozicija neće u parlament jer su im gazde najveći lopovi

Novi magazin pre 8 dana
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović kritikovao je danas opozicione stranke zbog toga što ne prisustvuju parlamentarnoj raspravi o takozvanom "Tijaninom zakonu", ali i o zakonima kojima je cilj da spreče korupciju i omoguće oduzimanje imovine stečene iz krivičnih dela.
"Veliki zagovornici borbe protiv kriminala nisu u skupštini kada se donosi novi zakon o sprečavanju korupcije ili o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima. A to su važni zakoni koji su uvod u ispitivanje porekla imovine...... »
©2019 Netmark d.o.o.