Huawei: Mere SAD neće učiniti Ameriku sigurnijom ni jačom

Huawei: Mere SAD neće učiniti Ameriku sigurnijom ni jačom

N1 Info pre 5 dana
Kompanija Huawei saopštila je da ograničavanje njene delatnosti neće učiniti SAD sigurnijom ni jačom, posle mere administracije SAD kojom treba da se zaštite američke mreže od napada "stranih protivnika".
Kako prenosi BBC, Huawei je saopštio da na rad kompanije niko ne utiče i da je nezavisna od kineske vlade. "Ovo će samo SAD usmeriti na skuplja rešenja i uticaće na američke kompanije i potrošače", navodi Huawei. 16.05.2019.... »

SAD: Tramp zabranio međunarodne telekomunikacione sisteme

Južne vesti pre 5 dana
EPA Donald Tramp je naredbu izdao u sredu Predsednik Donald Tramp uveo je vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od napada „stranih protivnika".
On je potpisao naređenje koje sprečava američke kompanije da koriste strane telekomunikacije za koje se veruje da predstavljaju rizik po nacionalnu bezbednost. Tramp tvrdi da je Kina prekršila trgovinski dogovor Amerika i Kanada... »

Huawei u središtu konflikta SAD i Kine

Slobodna Evropa pre 5 dana
Američki predsjednik Donald Trump je proglasio vanredno stanje, da bi, kako je obrazloženo, zaštitio američku telekomunikacionu mrežu od "stranih neprijatelja".
U izvršnoj uredbi, objavljenoj kasno u srijedu, nije imenovana niti jedna kompanija, ali se vjeruje da je meta kineski telekomunikacioni gigant Huawei. Sam Huawei je rekao da će zabrana poslovanja u SAD štetiti samo američkim... »

Tramp zabranio Huavej

Večernje novosti pre 5 dana
Predsednik Amerike štiti domaće kompjuterske mreže
KINA je apelovala na SAD da ne podrivaju trgovinske odnose, dan pošto je predsednik Donald Tramp uveo vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od napada "stranih protivnika". On je potpisao naređenje koje sprečava američke kompanije da koriste... »

"Huavej" najveća pretnja po bezbednost SAD?

RTS pre 5 dana
RTS: "Huavej" najveća pretnja po bezbednost SAD?
Američki predsednik Donald Trump potpisao je uredbu o "nacionalnom vanrednom stanju" kojom zabranjuje američkim telekomunikacionim mrežama da kupuju od stranih kompanija opremu koja je ocenjena rizičnom. Uredba daje ovlašćenja američkom ministru trgovine da zabranjuje transakcije koje predstavljaju neprihvatljiv rizik za nacionalnu sigurnost. Agencije ocenjuju: Tramp je naredbom otvorio put da se američkim kompanijama zabrani poslovanje sa kineskim gigantom "Huavejem".
Prema saopštenju Bele kuće, cilj uredbe je da se Amerika zaštiti od stranih protivnika koji namerno stvaraju i sve više zloupotrebljavaju nedostatke u informaciono-telekomunikacionoj infrastrukturi i uslugama. Iako se u uredbi ne... »

Proglasio vanredno stanje zbog huaveja: Tramp ih stavio na crnu listu, ali je iz Kine odmah stiga oštar odgovor! (video)

Kurir pre 6 dana
Kina je danas, nakon što je američka administracija stavila kinesku telekomunikacijsku kompaniju Huavej na crnu listu, poručila da će zaštititi svoje kompanije od "nepoštenog" pristupa SAD.
Istovremeno je poslata poruk< stranim kompanijama u Kini da se ne moraju da brinu sve dok u Kini posluju na zakonit način. Kina je zatražila od SAD da okonča svoj "pogrešan pristup", rekao je portparol ministarstva inostranih... »

Huavej: Cenu će platiti američki potrošači

Politika pre 6 dana
VAŠINGTON - Kompanija Huavei saopštila je da ograničavanje njene delatnosti neće učiniti SAD sigurnijom ni jačom, posle mere administracije SAD kojom treba da se zaštite američke mreže od napada „stranih protivnika”.Kako prenosi Bi-Bi-Si, „Huavej” je saopštio da na rad kompanije niko ne utiče i da... »

Huawei na crnoj listi Washingtona

Al Jazeera pre 6 dana
Američki predsjednik potpisao je izvršnu naredbu kojom se zabranjuje američkim kompanijama da koriste telekomunikacionu opremu kompanija koje za nacionalnu sigurnost SAD predstavljaju rizik.
Washington je stavio kineski Huawei i 70 kompanija s kojima on surađuje na trgovinsku crnu listu. Iz Huaweija su takav potez nazvali nerazumnim i kršenjem prava. Odluka je objavljena samo nekoliko minuta nakon što je predsjednik... »

SAD: Tramp zabranio međunarodne telekomunikacione sisteme

Danas pre 6 dana
Predsednik Donald Tramp uveo je vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od napada „stranih protivnika“.
On je potpisao naređenje koje sprečava američke kompanije da koriste strane telekomunikacije za koje se veruje da predstavljaju rizik po nacionalnu bezbednost. Nije poznato zbog koje kompanije je uvedeno vanredno stanje, ali se... »

Kina kritikuje SAD zbog stavljanja Huaveja na crnu listu

Slobodna Evropa pre 6 dana
Kineske vlasti su kritikovale odluku SAD zbog stavljanja telekomunikacionog giganta Huaveija na crnu listu, najavljujući da će zaštiti svoje kompanije u trenutku kada rastu tenzije između dve zemlje zbog trgovinskog rata. Zvanični Peking se protivi da druge zemlje nameću jednostrane sankcije na... »

Tramp potpisao naredbu koja omogućava da se zabrani „Huavej“ u SAD

Politika pre 6 dana
VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp potpisao je u sredu izvršnu naredbu kojom se zabranjuje američkim kompanijama da koriste telekomunikacionu opremu kompanija koje za nacionalnu bezbednost SAD predstavljaju rizik. Kako navodi Rojters, Tramp je ovom naredbom „popločao put” da se američkim... »

Kina apeluje na SAD da ne podrivaju trgovinske odnose

N1 Info pre 6 dana
Kina je apelovala na SAD da ne podrivaju trgovinske odnose, dan pošto je Vašington uveo zabranu američkim telekomunikacionim mrežama da nabavljaju opremu od stranih kompanija koje navodno predstavljaju rizik za nacionalnu bezbednost.
"Pozivamo SAD da okončaju svoje nezakonite radnje kako bi se izbegla dalja šteta za ekonomske i trgovinske odnose dve zemlje", rekao je na konferenciji za novinare portparol ministarstva trgovine Gao Feng. Mera koju je doneo... »

SAD: Tramp zabranio međunarodne telekomunikacione sisteme

B92 pre 6 dana
B92: SAD: Tramp zabranio međunarodne telekomunikacione sisteme
Predsednik SAD izdao naredbu kako bi se američka mreža zaštitila od napada "stranih protivnika”, saopštila je Bela kuća.
Predsednik Donald Tramp uveo je vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od napada "stranih protivnika". On je potpisao naređenje koje sprečava američke kompanije da koriste strane telekomunikacije za koje se... »

SAD: Tramp zabranio međunarodne telekomunikacione sisteme

BBC News pre 6 dana
Predsednik SAD izdao naredbu kako bi se američka mreža zaštitila od napada „stranih protivnika”, saopštila je Bela kuća.
Predsednik Donald Tramp uveo je vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od napada „stranih protivnika". On je potpisao naređenje koje sprečava američke kompanije da koriste strane telekomunikacije za koje se... »

Huavei: Mera SAD će samo usmeriti na skuplja rešenja

Danas pre 6 dana
Kompanija Huavei saopštila je da ograničavanje njene delatnosti neće učiniti SAD sigurnijom ni jačom, posle mere administracije SAD kojom treba da se zaštite američke mreže od napada „stranih protivnika“.
Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), Huavei je saopštio da na rad kompanije niko ne utiče i da je nezavisna od kineske vlade. „Ovo će samo SAD usmeriti na skuplja rešenja i uticaće na američke kompanije i potrošače“, navodi Huavei.... »

Huavei: Mera SAD će samo usmeriti na skuplja rešenja

Slobodna Evropa pre 6 dana
Kompanija Huavei saopštila je da ograničavanje njene delatnosti neće učiniti SAD sigurnijom ni jačom, posle mere administracije SAD kojom treba da se zaštite američke mreže od napada "stranih protivnika". Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), Huavei je saopštio da na rad kompanije niko ne utiče i da je... »

Huavei: Mera SAD će samo usmeriti na skuplja rešenja

Novi magazin pre 6 dana
Kompanija Huavei saopštila je da ograničavanje njene delatnosti neće učiniti SAD sigurnijom ni jačom, posle mere administracije SAD kojom treba da se zaštite američke mreže od napada "stranih protivnika".
Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), Huavei je saopštio da na rad kompanije niko ne utiče i da je nezavisna od kineske vlade. "Ovo će samo SAD usmeriti na skuplja rešenja i uticaće na američke kompanije i potrošače", navodi Huavei.... »

SAD : Tramp zabranio međunarodne telekomunikacione sisteme

Radio 021 pre 6 dana
Predsednik SAD izdao naredbu kako bi se američka mreža zaštitila od napada „stranih protivnika”, saopštila je Bela kuća.
EPA Donald Tramp je naredbu izdao u sredu Predsednik Donald Tramp uveo je vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od napada „stranih protivnika". On je potpisao naređenje koje sprečava američke kompanije da... »

Tramp zabranio međunarodne telekomunikacione sisteme

Vesti online pre 6 dana
Predsednik SAD izdao naredbu kako bi se američka mreža zaštitila od napada "stranih protivnika”, saopštila je Bela kuća.
Predsednik Donald Tramp uveo je vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od napada "stranih protivnika". On je potpisao naređenje koje sprečava američke kompanije da koriste strane telekomunikacije za koje se... »

Tramp doneo dekret o zaštiti telekomunikacionih sistema u SAD

Slobodna Evropa pre 6 dana
Predsednik SAD Donald Tramp je zabranio je američkim telekomunikacionim mrežama da obezbeđuju opremu od "rizičnih" stranih kompanija. Mera je usmerena i na Kinu u jeku trgovinskih tenzija sa Pekingom. Američko-kineski 'sukob civilizacija' Trump je u cilju zaštite nacionalne bezbednosti doneo dekret... »

Azijska tržišta: Indeksi pali nakon američkog stavljanja Huaweija na crnu listu

SEEbiz pre 6 dana
TOKIO - Azijski su indeksi pali nakon štro je američki predsjednik stavio Huawei i njegovih 70 povezanih tvrtki na crnu listu.
MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,2 posto i pao je vrlo blizu najniže razine u četiri mjeseca. Nikkei 225 srezan je sedmi put u posljednjih osam trgovina. Kospi je korigiran 0,6 posto, dok je kineski CSI300 oslabio 0,2 posto.... »

Trump zabranio američkim kompanijama upotrebu strane telekomunikacijske opreme

SEEbiz pre 6 dana
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump proglasio je izvanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od "stranih neprijatelja", javlja BBC.
Trump je potpisao naredbu koja zabranjuje američkim kompanijama da koriste stranu telekomunikacijsku opremu za koju se vjeruje da predstavlja rizik po nacionalnu sigurnost. U naredbi se ne navodi nijedna kompanija, ali se vjeruje... »
©2019 Netmark d.o.o.