Povezane vesti

Huawei u središtu konflikta SAD i Kine

Slobodna Evropa 16.05.2019
Američki predsjednik Donald Trump je proglasio vanredno stanje, da bi, kako je obrazloženo, zaštitio američku telekomunikacionu mrežu od "stranih neprijatelja". U izvršnoj uredbi, objavljenoj kasno u srijedu, nije imenovana niti jedna kompanija, ali… »

SAD: Tramp zabranio međunarodne telekomunikacione sisteme

Južne vesti 16.05.2019
EPA Donald Tramp je naredbu izdao u sredu Predsednik Donald Tramp uveo je vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od napada „stranih protivnika". On je potpisao naređenje koje sprečava američke kompanije da koriste strane… »

Huawei: Mere SAD neće učiniti Ameriku sigurnijom ni jačom

N1 Info 16.05.2019
Kompanija Huawei saopštila je da ograničavanje njene delatnosti neće učiniti SAD sigurnijom ni jačom, posle mere administracije SAD kojom treba da se zaštite američke mreže od napada "stranih protivnika". Kako prenosi BBC, Huawei je saopštio da… »

Tramp zabranio Huavej

Večernje novosti 16.05.2019
Predsednik Amerike štiti domaće kompjuterske mreže. KINA je apelovala na SAD da ne podrivaju trgovinske odnose, dan pošto je predsednik Donald Tramp uveo vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od napada "stranih protivnika"… »

"Huavej" najveća pretnja po bezbednost SAD?

RTS 16.05.2019
Američki predsednik Donald Trump potpisao je uredbu o "nacionalnom vanrednom stanju" kojom zabranjuje američkim telekomunikacionim mrežama da kupuju od stranih kompanija opremu koja je ocenjena rizičnom. Uredba daje ovlašćenja američkom ministru… »

Proglasio vanredno stanje zbog huaveja: Tramp ih stavio na crnu listu, ali je iz Kine odmah stiga oštar odgovor! (video)

Kurir 16.05.2019
Kina je danas, nakon što je američka administracija stavila kinesku telekomunikacijsku kompaniju Huavej na crnu listu, poručila da će zaštititi svoje kompanije od "nepoštenog" pristupa SAD. Istovremeno je poslata poruk< stranim kompanijama u Kini da… »

Huavej: Cenu će platiti američki potrošači

Politika 16.05.2019
VAŠINGTON - Kompanija Huavei saopštila je da ograničavanje njene delatnosti neće učiniti SAD sigurnijom ni jačom, posle mere administracije SAD kojom treba da se zaštite američke mreže od napada „stranih protivnika”.Kako prenosi Bi-Bi-Si… »

Huawei na crnoj listi Washingtona

Al Jazeera 16.05.2019
Američki predsjednik potpisao je izvršnu naredbu kojom se zabranjuje američkim kompanijama da koriste telekomunikacionu opremu kompanija koje za nacionalnu sigurnost SAD predstavljaju rizik. Washington je stavio kineski Huawei i 70 kompanija s kojima… »

Tramp potpisao naredbu koja omogućava da se zabrani „Huavej“ u SAD

Politika 16.05.2019
VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp potpisao je u sredu izvršnu naredbu kojom se zabranjuje američkim kompanijama da koriste telekomunikacionu opremu kompanija koje za nacionalnu bezbednost SAD predstavljaju rizik. Kako navodi Rojters, Tramp… »

Kina kritikuje SAD zbog stavljanja Huaveja na crnu listu

Slobodna Evropa 16.05.2019
Kineske vlasti su kritikovale odluku SAD zbog stavljanja telekomunikacionog giganta Huaveija na crnu listu, najavljujući da će zaštiti svoje kompanije u trenutku kada rastu tenzije između dve zemlje zbog trgovinskog rata. Zvanični Peking se protivi… »

SAD: Tramp zabranio međunarodne telekomunikacione sisteme

Danas 16.05.2019
Predsednik Donald Tramp uveo je vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od napada „stranih protivnika“. On je potpisao naređenje koje sprečava američke kompanije da koriste strane telekomunikacije za koje se veruje da… »

Kina apeluje na SAD da ne podrivaju trgovinske odnose

N1 Info 16.05.2019
Kina je apelovala na SAD da ne podrivaju trgovinske odnose, dan pošto je Vašington uveo zabranu američkim telekomunikacionim mrežama da nabavljaju opremu od stranih kompanija koje navodno predstavljaju rizik za nacionalnu bezbednost. "Pozivamo SAD da… »

SAD: Tramp zabranio međunarodne telekomunikacione sisteme

B92 16.05.2019
Predsednik SAD izdao naredbu kako bi se američka mreža zaštitila od napada "stranih protivnika”, saopštila je Bela kuća. Predsednik Donald Tramp uveo je vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od napada "stranih… »

SAD: Tramp zabranio međunarodne telekomunikacione sisteme

BBC News 16.05.2019
Predsednik SAD izdao naredbu kako bi se američka mreža zaštitila od napada „stranih protivnika”, saopštila je Bela kuća. Predsednik Donald Tramp uveo je vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od napada „stranih… »

Huavei: Mera SAD će samo usmeriti na skuplja rešenja

Slobodna Evropa 16.05.2019
Kompanija Huavei saopštila je da ograničavanje njene delatnosti neće učiniti SAD sigurnijom ni jačom, posle mere administracije SAD kojom treba da se zaštite američke mreže od napada "stranih protivnika". Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), Huavei je… »

Huavei: Mera SAD će samo usmeriti na skuplja rešenja

Danas 16.05.2019
Kompanija Huavei saopštila je da ograničavanje njene delatnosti neće učiniti SAD sigurnijom ni jačom, posle mere administracije SAD kojom treba da se zaštite američke mreže od napada „stranih protivnika“. Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), Huavei je… »

SAD : Tramp zabranio međunarodne telekomunikacione sisteme

Radio 021 16.05.2019
Predsednik SAD izdao naredbu kako bi se američka mreža zaštitila od napada „stranih protivnika”, saopštila je Bela kuća. EPA Donald Tramp je naredbu izdao u sredu Predsednik Donald Tramp uveo je vanredno stanje kako bi zaštitio američke… »

Huavei: Mera SAD će samo usmeriti na skuplja rešenja

Novi magazin 16.05.2019
Kompanija Huavei saopštila je da ograničavanje njene delatnosti neće učiniti SAD sigurnijom ni jačom, posle mere administracije SAD kojom treba da se zaštite američke mreže od napada "stranih protivnika". Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), Huavei je… »

Tramp doneo dekret o zaštiti telekomunikacionih sistema u SAD

Slobodna Evropa 16.05.2019
Predsednik SAD Donald Tramp je zabranio je američkim telekomunikacionim mrežama da obezbeđuju opremu od "rizičnih" stranih kompanija. Mera je usmerena i na Kinu u jeku trgovinskih tenzija sa Pekingom. Američko-kineski 'sukob civilizacija' Trump je u… »

Tramp zabranio međunarodne telekomunikacione sisteme

Vesti online 16.05.2019
Predsednik SAD izdao naredbu kako bi se američka mreža zaštitila od napada "stranih protivnika”, saopštila je Bela kuća. Predsednik Donald Tramp uveo je vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od napada "stranih protivnika"… »

Azijska tržišta: Indeksi pali nakon američkog stavljanja Huaweija na crnu listu

SEEbiz 16.05.2019
TOKIO - Azijski su indeksi pali nakon štro je američki predsjednik stavio Huawei i njegovih 70 povezanih tvrtki na crnu listu. MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,2 posto i pao je vrlo blizu najniže razine u četiri mjeseca. Nikkei 225 srezan je sedmi… »

Trump zabranio američkim kompanijama upotrebu strane telekomunikacijske opreme

SEEbiz 16.05.2019
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump proglasio je izvanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od "stranih neprijatelja", javlja BBC. Trump je potpisao naredbu koja zabranjuje američkim kompanijama da koriste stranu… »

Vesti dana »