Povezane vesti

Proglašeni pobednici 12. Beldocs festivala: Nagrada za najbolji srpski dokumentarni film dodeljena Ivanu Markoviću za Centar

Kurir pre 7 dana
Nagrada za najbolju fotografiju (500 evra) u ovoj selekciji dodeljena je Dušanu Grubinu za film "Taurunum boy". Specijalna nagrada žirija dodeljena je filmu „To sam što jesam – Gipsy mafia“, rediteljke Andrijane Stojković
Svečanom ceremonijom dodeljivanja nagrada najboljim dokumentarnim ostvarenjima i premijernim prikazivanjem filma „Električni orgazam za ljude budućnosti“ autorke Marije Vukić, svečano je 15. maja u 20 sati u Kombank dvorani,... »

"Električni orgazam za ljude budućnosti" zatvorio 12. Beldocs

B92 pre 7 dana
B92: "Električni orgazam za ljude budućnosti" zatvorio 12. Beldocs
Dokumentarni film "Električni orgazam za ljude budućnosti" autorke Marije Vukić premijerno je prikazan sinoć u Kombank dvorani na zatvaranju 12. Međunarodnog festivala dokumentarnog festivala "Beldocs" u prisustvu velikog broja prijatelja i kolega slavnog benda.
Prateći "Električni orgazam" na prekookeanskoj turneji u proleće 2018. godine, Vukićeva pruža portret jedog od najpopularnijih i najdugovečnijih rok bendova na prostorima bivše Jugoslavije. Otkriva zanimljive i manje poznate... »

Centar, reditelja Ivana Markovića, najbolji dokumentarni film na Beldocs festivalu

Danas pre 7 dana
Film „Centar“, reditelja Ivana Markovića proglašen je za najbolji srpski dokumentarni film na Beldocs festivalu, saopštili su večeras organizatori.
Žiri u sastavu Varja Močnik, Svetislav Basara i Manuel Mozos naveo je u obrazloženju da je „Centar“ „uverljivo, a nenametljivo svedočanstvo o pustoši tehničke civilizacije izražene na umetnički besprekoran način“. Marković je... »

Završen beldoks: Dokumentarcu o Sava centru nagrada za najbolji film

Blic pre 7 dana
Svečanom ceremonijom dodele nagrada najboljim dokumentarnim ostvarenjima i premijernim prikazivanjem filma "Električni orgazam za ljude budućnosti" autorke Marije Vukić, sinoć je završen 12.
Beldoks festival. Nagrada za najbolji srpski dokumentarni film, o kojoj je odlučivao žiri u sastavu Varja Močnik, Svetislav Basara i Manuel Mozos, dodeljena je Ivanu Markoviću, reditelju filma "Centar" koji je nagrađen i za... »

Filmom "Električni orgazam za ljude budućnosti" zatvoren ovogodišnji Beldocs

Vesti online pre 7 dana
Dodelom nagrada i premijerom dokumentarnog filma "Električni orgazam za ljude budućnosti" autorke Marije Vukić, sinoć je u Kombank dvorani završen 12. Međunarodni festival dokumentarnog filma "Beldocs".
Najbolji srpski dokumentarni film, nagrađen sa 2.000 evra odlukom žirija u sastavu Varja Močnik, Svetislav Basara i Manuel Mozos, je "Centar" Ivana Markovića, koji je nagrađen i za najbolju montažu (500 evra) u domaćoj... »
©2019 Netmark d.o.o.