Radončićev SBB BiH ulazi u vladajuću koaliciju

Radončićev SBB BiH ulazi u vladajuću koaliciju

Al Jazeera pre 7 dana
Savez za bolju budućnost Bosne i Hercegovine je prihvatio poziv za učešće u vlasti, koji joj je uputio Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije.
Savez za bolju budućnost Bosne i Hercegovine, stranka koju vodi Fahrudin Radončić, bit će dio nove vlasti u Bosni i Hercegovini, odlučilo je Predsjedništvo te stranke na sjednici u Sarajevu u četvrtak. Potpredsjednica SBB-a BiH... »

Radončićev SBB ide u vlast sa SDA

Slobodna Evropa pre 7 dana
Savez za bolju budućnost odlučio je da prihvati poziv Stranke demokratske akcije da uđe u vlast na federalnom i državnom nivou sa SDA i DF-om, rečeno je na konferenciji za novinare u Sarajevu nakon sjednice Predsjedništva stranke. Ovo je saopštila Adisa Arapović, potpredsjednica stranke. Na... »

Završena sjednica Predsjedništva SBB-a

Sandžak haber pre 7 dana
Predsjedništvo SBB-a danas je donijelo odluku da će prihvatiti poziv SDA da bude dio vlasti na državnom i federalnom nivou.
Kako je nakon sjednice rekla Adisa Arapović, potpredsjednica stranke, kantonalne vlade nisu bile predmet razgovora i Vlada KS ostaje. Na pitanje novinara je li bilo razgovora o Ministarstvu sigurnosti, ona je odgovorila potvrdno,... »

Počela sjednica Predsjedništva SBB-a, donosi se odluka o pozivu SDA

Sandžak haber pre 7 dana
U Sarajevu je počela sjednica Predsjedništva SBB-a, na kojoj će ova stranka donijeti odluku o pozivu SDA da bude dio vlasti na državnom i federalnom nivou.
Završetak sjednice se očekuje u 12.30h, nakon čega je predviđeno obraćanje medijima. Podsjećamo, Predsjedništvo SDA je na posljednjoj sjednici pozvalo SBB da se, zajedno s DF-om, uključi u pregovore o formiranju Vijeća ministara... »
©2019 Netmark d.o.o.