Povezane vesti
Aktivisti kritikuju politiku crkve i države za povećanje nataliteta
Glas Amerike 28.05.2019
U Beogradu je ispred Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve (SPC) održano okupljanje ''Žena u crnom'' i grupe ženskih nevladinih organizacija povodom 28. maja Međunarodnog dana - akcija za reproduktivna prava i žensko zdravlje. Aktivisti su izveli… »
Žene neće da rađaju za državu i crkvu
Danas 28.05.2019
Međunarodni dan akcija za žensko zdravlje Žene u crnom obeležile performansom "Moje telo - moja autonomija" Država i crkva nemaju prava da se mešaju u odluke žena da li će biti majke – poručuju aktivistkinje i aktivisti Žena u crnom, koje su… »
Feministička akcija ispred Patrijaršije u Beogradu
Slobodna Evropa 28.05.2019
Grupa ženskih nevladinih organizacija izvela je u utorak uličnu akciju „Moje telo = moja autonomija!“ ispred zgrade Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Beogradu. Akcija je održana povodom 28. maja, Međunarodnog dana akcija za… »
Žene u crnom: Država i crkva nemaju prava da se mešaju u prava žena
Novi magazin 28.05.2019
Nevladina organizacija Žene u crnom izvela je danas ispred Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve u Beogradu preformans pod nazivom "Moje telo - moja autonomija" na kojem je istaknuto da "država i crkva nemaju prava da se mešaju u ljudska prava žena"… »
Vesti dana »
UKRAJINSKA KRIZA: Tramp zapretio uvođenjem carina Rusiji; Lavrov: Sporazumi o Ukrajini ne mogu da se krše
RTV pre 1 satjoš 6 povezanih
Od nedelje 21 stepen! Jutarnja sutra u minusu, a onda temperatura raste i raste, ali biće i snega i to u Beogradu! Detaljna vremenska prognoza do kraja januara
Blic pre 1 satjoš 1 povezana
Isak Bonga posle sjajne partije protiv Pariza: Odigrali smo ovaj meč kao da je finale
Danas pre 7 satijoš 1 povezana
Policajci pucali u znak upozorenja: Detalji drame na Čukarici, potraga za vozačem koji je udario saobraćajca
Blic pre 8 satijoš 1 povezana