Povezane vesti
Pitanja razdora Bugarske i Srbije
Slobodna Evropa 09.07.2019
Spuštanje lopte i tačka na tenzije između Srbije i Bugarske nekoliko dana posle oštrih poruka šefa srpske diplomatije upućenih bugarskom premijeru zbog različitog odnosa prema Kosovu. Nakon što su predsednici Vlada Bugarske i Srbije Bojko Borisov… »
Pola sveta kaže - Kosovo nije država
Večernje novosti 09.07.2019
Albanski predsednik Meta pozvao sve da priznaju "realnost", premijerka Brnabić uzvratila. Regionalni skupovi nisu mesto za pamflete - poručila predsednica srpske Vlade. NE znam o kojoj realnosti priča. Možda je to za neke realnost, ali za nas… »
Posle primirja u Siriji, Turska se vraća na Balkan?
Vesti online 09.07.2019
Posle poraza na lokalnim izborima, na kojima je izgubio sve veće turske gradove, uključujući Istanbul, posle dužeg vremena predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u velikom stilu pojavio se u Sarajevu, na sastanku Procesa saradnje u Jugoistočnoj… »
Kosovo – „kamenčić u cipeli“ koji žulja Balkan
Vesti online 09.07.2019
Jedna izjava premijera Bugarske izazvala je žestoke reakcije u Srbiji. Ambasadori se „pozivaju na raport“. Kako na sve to gledaju u Bugarskoj? Prenosimo komentar Emilije Milčeve, novinarke DW na bugarskom iz Sofije. Tokom konferencije za novinare na… »
Zagrljaj kao tačka na nesporazum Sofije i Beograda
RTS 09.07.2019
Premijerka Ana Brnabić na Jahorini se srela sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovom, što je bila prilika da se razjasne nesporazumi nastali zbog izjave Borisova o kosovskoj nezavisnosti. "Stavili smo tačku na tu priču", rekli su novinarima i Ana… »
Bugarin Borisov brnabićki: Ja volim Srbe, ja vas toliko volim, mi smo takvi prijatelji... Nisam dobro shvaćen! (video)
Kurir 09.07.2019
JAHORINA - Premijer Bugarske Bojko Borisov obratio se, nakon sinoćnje večere učesnika Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i objasnio da je njegova izjava u Poznanju pogrešno shvaćena. - Ja vas toliko… »
Zašto se karam sa Srbi? Šta je rekao dok ja nisam bila tu? Ovako razgovaraju Ana i bojko: Borisov tvrdi da je pogrešno…
Kurir 09.07.2019
JAHORINA - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je stavljena tačka na nesporazume u vezi sa izjavom premijera Bugarske Bojka Borisova o kosovskoj nezavisnosti. Bugarska je veliki partner Srbije, istakla je Brnabić i dodala da nema… »
Brnabićeva sa Angelinom Ajnhorst
RTS 09.07.2019
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se na Jahorini, na marginama samita Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSJIE), sa direktorkom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku i zamenicom generalnog direktora Evropske službe za… »
Brnabić: Nisam član SNS, to su spekulacije
Blic 09.07.2019
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić odbacila je danas navode medija da je "u igri" za lidera Srpske napredne stranke (SNS), rekavši da je reč o spekulacijama. - Ma, to su samo spekulacije - navel aje ona. Kako je kazala, u ovom trenutku nije član… »
Borisov: Pogrešno sam shvaćen, ja volim Srbe
Vesti online 09.07.2019
Bugarski premijer Bojko Borisov se, nakon radne večere u Sarajevu, obratio svojoj srpskoj koleginici Ani Brnabić u vezi sa svojom izjavom o samoproglašenoj nezavisnosti Kosova, koja je izazvala oštru reakciju ministra spoljnih poslova Srbije Ivice… »
Dodik: Priština da napusti put centra međunarodne pažnje
Dnevnik 09.07.2019
JAHORINA: Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik istakao je danas, otvarajući Samit Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSJIE) na Jahorini, da se Priština u poslednje vreme trudi da bude u centru međunarodne… »
Brnabićeva u Sarajevu: Premijerka se sastala sa Erdoganom i Borisovim
Kurir 09.07.2019
SARAJEVO - Predsednica Vlade Srbije Ana, Brnabić je u Sarajevu, gde će učestvovati na Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSuJIE), razgovarala sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, premijerom Bugarske Bojkom Borisovim i drugim… »
Brnabić stigla u Sarajevo, razgovarala s Erdoganom i Borisovom
Danas 08.07.2019
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je s predsednikom Turske i premijerom Bugarske u Sarajevu, gde je doputovala na samit Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), saopštila je Vlada Srbije. Prvog dana posete Bosni i Hercegovini, Brnabić… »
Doček u predsedništvu BiH: Brnabić doputovala u Sarajevo (foto)
Večernje novosti 08.07.2019
Premijerka Srbije Ana Brnabić doputovala je u Sarajevo, gde će učestvovati na Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi. Premijerka Srbije Ana Brnabić doputovala je u Sarajevo, gde će učestvovati na Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj… »
Vesti dana »
Studenti krenuli u šetnju od Beograda do Novog Sada, MUP obezbeđuje trasu
RTS pre 21 minutajoš 36 povezanih
Dačić: MUP će u potpunosti obezbeđivati trasu šetnje studenata od Beograda do Novog Sada
Beta pre 2 satajoš 21 povezana
SAD:Najmanje 18 osoba poginulo kada se sudario putnički avion sa vojnim helikopterom, traga se za više od 40 putnika
RTV pre 20 minutajoš 49 povezanih