Povezane vesti

Mladić sam pisao antibošnjačke poruke, pa prijavio nepoznate počinioce

Mladić sam pisao antibošnjačke poruke, pa prijavio nepoznate počinioce

N1 Info 09.08.2019
Policija u bosanskohercegovačkom gradiću Uskoplju istragom je utvrdila da je mladić bošnjačke nacionalnosti lično ispisao provokativne poruke nacionalističkog sadržaja usmerene protiv Bošnjaka, a potom to prijavio kao krivično delo nepoznatih… »
Izazivanje mržnje: Bošnjak grafitima vređao sunarodnike; Za medije govorio da su natpisi kukavički (foto/video)

Izazivanje mržnje: Bošnjak grafitima vređao sunarodnike; Za medije govorio da su natpisi kukavički (foto/video)

Večernje novosti 09.08.2019
Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa ispisao je uvredljive grafite na pet automobila i nekoliko porodičnih kuća Bošnjaka u naselju Krupa u opštini Gornji Vakuf – Uskoplje. Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa ispisao je uvredljive grafite na pet automobila i… »
Na sopstvenoj kući i automobilima pisao grafite o Srebrenici, pa okrivio druge

Na sopstvenoj kući i automobilima pisao grafite o Srebrenici, pa okrivio druge

RTS 09.08.2019
Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa ispisao je na automobilima i kući svoje porodice grafite koji, prema pisanju medija, "veličaju genocid u Srebrenici" te brojne druge preteće poruke. Policija je, radeći na otkrivanju izvršilaca prijavljenog krivičnog… »
Bošnjak ispisao grafite protiv Bošnjaka pa to prijavio policiji

Bošnjak ispisao grafite protiv Bošnjaka pa to prijavio policiji

Politika 09.08.2019
Policija u bosanskohercegovačkom gradiću Uskoplju istragom je utvrdila da je mladić bošnjačke nacionalnosti ispisao provokativne poruke nacionalističkog sadržaja usmerene protiv Bošnjaka, a potom je to prijavio kao delo nepoznatog počinioca… »
Sam pisao uvredljive poruke na svojoj imovini u Gornjem Vakufu, pa to prijavio policiji

Sam pisao uvredljive poruke na svojoj imovini u Gornjem Vakufu, pa to prijavio policiji

Telegraf 09.08.2019
Policija je saznala da je u pitanju lažno prijavljivanje. Policija Bosne i Hercegovine otkrila je da je uvredljive grafite protiv bošnjačkog stanovništva u Gornjem Vakufu na svojoj imovini napisala ista osoba koja je prijavila to delo, prenosi Radio… »
Licemerno: Ispisao uvredljive grafite na automobilu i kući svoje porodice, pa probao da okrivi druge

Licemerno: Ispisao uvredljive grafite na automobilu i kući svoje porodice, pa probao da okrivi druge

Blic 09.08.2019
Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa ispisao je uvredljive grafite i preteće poruke na automobilima i na kući svoje porodice. Policijski službenici MUP Srednjobosanskog kantona u saradnj sa službenicima Federalne uprave policije su radeći na otkrivanju… »
Šokantna istina o grafitima u Gornjem Vakufu: Bošnjak sam na svom autu pisao biće još srebrenica i druge poruke mržnje da…

Šokantna istina o grafitima u Gornjem Vakufu: Bošnjak sam na svom autu pisao biće još srebrenica i druge poruke mržnje da…

Kurir 09.08.2019
SARAJEVO - Policija Bosne i Hercegovine otkrila je da je uvredljive grafite protiv bošnjačkog stanovništva u Gornjem Vakufu na svojoj imovini napisao isti Bošnjak koji je prijavio to delo i to da bi - Bošnjakprenosi Radio Sarajevo. "Policijski… »
Gornji Vakuf: Sam ispisao uvredljive poruke Bošnjacima na svojoj kući

Gornji Vakuf: Sam ispisao uvredljive poruke Bošnjacima na svojoj kući

Al Jazeera 09.08.2019
Adis Pokvić priznao kako je na svojoj kući i automobilima koji su bili parkirani napisao uvredljive grafite. Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (SBK), u saradnji s policijskim službenicima Federalne uprave… »
Bošnjak sam pisao na svojoj kući "Neće ostati balija"

Bošnjak sam pisao na svojoj kući "Neće ostati balija"

Mondo 09.08.2019
Policija Bosne i Hercegovine otkrila je da je uvredljive grafite protiv bošnjačkog stanovništva u Gornjem Vakufu na svojoj imovini napisala ista osoba koja je prijavila to delo, prenosi Radio Sarajevo. Foto: MONDO/Predrag Vujić "Policijski službenici… »

Vesti dana »