Povezane vesti

Tači najavio da će uskoro raspisati izbore

Politika 22.08.2019
PRIŠTINA – Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da će uskoro doneti odluku o raspisivanju vanrednih izbora. Neposredno po raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta, predsedavajući skupštine i… »

Raspušten kosovski parlament

Politika 22.08.2019
Prištinska štampa spekuliše da će izbori biti održani 6. oktobra. PRIŠTINA – Skupština Kosova sa 89 glasa „za” i jednim „protiv” donela je odluku o raspuštanju šestog saziva parlamenta u Prištini. Prethodno je sa 103 glasa „za”… »

Raspuštena Skupština Kosova, Tači će ubrzo raspisati izbore

Slobodna Evropa 22.08.2019
Šesti saziv Skupštine Kosova danas je raspušten, čime je otvoren put za raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora, najverovatnije krajem septembra ili početkom oktobra. Za raspuštanje glasalo 89 poslanika, jedan je bio protiv i dvoje uzdržano… »

Raspuštena Skupština Kosova, predstoje parlamentarni izbori

Vesti online 22.08.2019
Skoro mesec dana nakon ostavke kosovskog premijer, Ramuša Haradinaja, Kosovska skupština izglasala je predlog za raspuštanje šestog saziva ove skupštine. Predlog je usvojen sa 89 glasova „Za“, dva glasa protiv i jednim uzdržanim glasa. Kosovska… »

Kosovska skupština raspuštena za pola sata, na potezu Tači

B92 22.08.2019
Priština -- Poslanici skupštine Kosova izglasali su raspuštanje tog tela. Za raspuštanje je glasalo 89 poslanika, dvoje je bilo protiv, dok je jedan poslanik bio uzdržan. Srpska lista nije prisustvovala današnjoj sednici, prenose prištinski mediji… »

Kosovo čekaju novi izbori - hoće li buduća većina nastaviti dijalog s Beogradom

N1 Info 22.08.2019
Poslanici Skupštine Kosova usvojili su odluku o raspuštanju parlamenta, čime su počeli da teku rokovi za raspisivanje novih izbora. Mediji spekulišu da će izbori na Kosovu biti održani 6. oktobra, a jedna od glavnih tema jeste i hoće li buduća… »

Koha: Veselji potvrdio da će biti kandidat za premijera

Večernje novosti 22.08.2019
Nakon raspuštanja kosovskog parlamenta, čiji je Veselji bio predsedavajući, tvrdi da Kosovo neće propasti. Kadri Veselji, predsednik najuticajnije Demokratske partije Kosova (DPK) u odlazećoj PAN koaliciji, potvrdio je danas da će biti kandidat za… »

Kosovski parlament raspušten za manje od 30 minuta

RTV 22.08.2019
PRIŠTINA - Šesti saziv Skupštine Kosova raspušten je većinom glasova poslanika. Za raspuštanje glasalo je 88 poslanika, 1 protiv njega, dok su dva su bila uzdržana. Poslanici Srpske liste nisu učestvovali na sednici. Za raspuštanje parlamenta… »

Planira kandidaturu: Kosovski mediji: Veselji potvrdio da će ući u trku za premijera

Blic 22.08.2019
Kadri Veselji, predsednik najuticajnije Demokratske partije Kosova (DPK) u odlazećoj PAN koaliciji, potvrdio je danas da će biti kandidat za budućeg premijera. Nakon raspuštnja kosovskog parlamenta, čiji je Veselji bio predsedavajući, tvrdi da… »

Raspuštena Skupština Kosova

Al Jazeera 22.08.2019
Nakon raspuštanja parlamenta, predsjednik Kosova treba raspisati vanredne izbore najranije za 30, a najkasnije za 45 dana. Skupština Kosova je u četvrtak dvotrećinskom većinom glasova poslanika raspuštena, čime je otvoren put za raspisivanje… »

Kandidovaću se za premijera: Veselji potvrdio učešće na izborima na KiM

Kurir 22.08.2019
Kadri Veselji, predsednik Demokratske partije Kosova (DPK), potvrdio je danas da će biti kandidat za budućeg premijera. Nakon raspuštnja kosovskog parlamenta, čiji je Veselji bio predsedavajući, tvrdi da Kosovo neće propasti. Veselji je rekao da je… »

Tači: Uskoro donosim odluku o raspisivanju izbora

Blic 22.08.2019
Uskoro ću doneti odluku o raspisivanju vanrednih izbora, kaže predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači. Neposrdno po raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta, predsedavajući skupštine i predsednik DPK, Kadri Veselji… »

Tači: Ubrzo ću doneti odluku o raspisivanju izbora

IndeksOnline 22.08.2019
PRIŠTINA – Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon raspuštanja parlamenta Kosova najavio da će ubrzo doneti odluku o raspisivanja prevremenih parlamentarnih izbora.”U skladu sa mojim ustavnim i zakonskim nadležnostima, u potpunom skladu sa… »

Tači: Ubrzo ću doneti odluku o raspisivanju izbora

Danas 22.08.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon raspuštanja parlamenta Kosova najavio da će ubrzo doneti odluku o raspisivanja prevremenih parlamentarnih izbora. „U skladu sa mojim ustavnim i zakonskim nadležnostima, u potpunom skladu sa današnjom… »

Tači: Uskoro odluka o vanrednim izborima

Večernje novosti 22.08.2019
U okviru svojih ustavnih i zakonskih ovlašćenja i u potpunosti u skladu sa današnjom odlukom Skupštine, uskoro ću doneti odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora, rekao je Tači. Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će, u skladu sa… »

Tači: Uskoro ću raspisati izbore

B92 22.08.2019
Priština -- Hašim Tači je izjavio da će uskoro doneti odluku o raspisivanju vanrednih izbora. Neposrdno po raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta, predsedavajući skupštine i predsednik DPK Kadri Veselji potpisao je odluku o tome i dostavio… »

Raspušten kosovski parlament

RTS 22.08.2019
Velikom većinom poslanici kosovskog parlamenta glasali su za rapuštanje šestog saziva skupštine. Tri datuma figuriraju za održavanje izbora – 22. ili 29. septembar, a kao najverovatniji spominje se 6. oktobar. Odluka o vanrednim izborima doneta je… »

Tači: Uskoro ću raspisati izbore

RTV 22.08.2019
PRIŠTINA - Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da će uskoro doneti odluku o raspisivanju vanrednih izbora. Neposredno po raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta, predsedavajući skupštine i… »

Tači: Ubrzo ću doneti odluku o raspisivanju izbora

Novi magazin 22.08.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon raspuštanja parlamenta Kosova najavio da će ubrzo doneti odluku o raspisivanja prevremenih parlamentarnih izbora. "U skladu sa mojim ustavnim i zakonskim nadležnostima, u potpunom skladu sa današnjom… »

Raspuštena Skupština Kosova, očekuje se raspisivanje izbora

Glas Amerike 22.08.2019
Poslanici Skupštine Kosova u četvrtak su doneli odluku o raspuštanju aktuelnog saziva parlamenta čime je otvoren put za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Poslanici Srpske liste nisu prisustvovali sednici kosovskog parlamenta. Za… »

Tači: Uskoro ću raspisati izbore

Dnevnik 22.08.2019
PRIŠTINA: Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je da će uskoro doneti odluku o raspisivanju vanrednih izbora. Neposredno po raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta, predsedavajući skupštine i predsednik DPK… »

Tači: Uskoro odluka o vanrednim izborima

RTS 22.08.2019
Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će, u skladu sa voljom parlamenta, uskoro doneti odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, prenosi portal "Ljajmi". Tači je istakao da ostavka premijera, nedostatak volje parlamentarnih… »

Raspuštena Skupština Kosova. Haradinaj: Pokazana politička zrelost

Beta 22.08.2019
Sa 89 glasova za i jednim protiv Skupština Kosova je donela odluku o raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta. Prethodno je sa 103 glasa za Skupština usvojila zakon o ratifikaciji sporazuma IPA 2018 sa Evropskom unijom u iznosu od više od 90… »

Raspuštena skupština, poznat datum izbora

Bujanovačke 22.08.2019
Bujanovac, Priština, 22. avgust 2019. Kosovski poslanici izglasali su u četvrtak odluku o raspuštanju aktuelnog saziva skupštine i tako otvorili put vanrednim izborima. Kako javlja prištinska Koha Ditore, na osnovu informacija iz izvora bliskih… »

Raspuštena Skupština Kosova

N1 Info 22.08.2019
Skupština Kosova usvojila je predlog za raspuštanje, skoro mesec dana od kada je premijer Ramuš Haradinaj podneo ostavku na tu fuknciju. Očekuje se da predsednik Kosova Hašim Tači raspiše vanredne parlamentarne izbore, a u medijim se nagađa da bi… »

Tači najavio: Uskoro ću raspisati izbore

Kurir 22.08.2019
Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da će uskoro doneti odluku o raspisivanju vanrednih izbora. Neposrdno po raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta, predsedavajući skupštine i predsednik DPK, Kadri… »

Prelomili: Kosovo ide na vanredne izbore, raspušten prištinski parlament

Blic 22.08.2019
Poslanici kosovskog parlamenta danas su izglasali raspuštanje Skupštine Kosova, što u praki znači raspisivanje novih, vanrednih, izbora. Odluka je usvojena sa 89 glasova, jednim uzdržanim i dva glasa protiv, i to za manje od 30 minuta. Sednici je… »

Koha: Protiv Zeka, uzdržani Pajaziti I Musliju iz DPK

B92 22.08.2019
Priština -- Kosovski parlament je na zvaničnoj internet stranici saopštio da je za raspuštanje parlamenta glasalo 89 poslanika, jedan je bio protiv i dva uzdržana. Kako se navodi, protiv je raspuštanje je glasao opozicioni poslanik Milajim Zeka, a… »

Raspuštena Skupština Kosova, izbori 6. oktobra – tvrde mediji

Danas 22.08.2019
Sa 89 glasa za i jednim protiv Skupština Kosova je donela odluku o raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta. Prethodno je sa 103 glasa za Skupština usvojila zakon o ratifikaciji sporazuma IPA 2018 sa Evropskom unijom u iznosu od više od 90… »

Koha ditore: Tači za izbore 6. oktobra

N1 Info 22.08.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači je spomenuo 6. oktobar kao datum prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, a to je učinio u razgovoru sa predsednicom Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dakom, piše Koha ditore. Izvor dnevnika je rekao da se na… »

Raspuštena Skupština Kosova, parlamentarni izbori u oktobru

Insajder 22.08.2019
Skoro mesec dana nakon ostavke kosovskog premijera, Ramuša Haradinaja, Kosovska skupština je na današnjoj sednici izglasala predlog za raspuštanje šestog saziva ove skupštine. Predlog je usvojen sa 89 glasova „za“, dva glasa protiv i jednim… »

Raspuštena Skupština Kosova

IndeksOnline 22.08.2019
PRIŠTINA – Sa 89 glasa za i jednim protiv Skupština Kosova je donela odluku o raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta.Prethodno je sa 103 glasa za Skupština usvojila zakon o ratifikaciji sporazuma IPA 2018 sa Evropskom unijom u iznosu od… »

Raspušten kosovski parlament

Večernje novosti 22.08.2019
Šesti saziv kosovskog parlamenta raspušten je danas sa 89 glasova za, jednim uzdržanim i dva protiv. Šesti saziv kosovskog parlamenta raspušten je danas sa 89 glasova za, jednim uzdržanim i dva protiv. U sali je bilo prisutno 106 poslanika.… »

Raspuštena kosovska Skupština: Vanredni parlamentarni izbori 6. oktobra?

Kurir 22.08.2019
Sa 89 glasa za i jednim protiv Skupština Kosova je donela odluku o raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta. Prethodno je sa 103 glasa za Skupština usvojila zakon o ratifikaciji sporazuma IPA 2018 sa Evropskom unijom u iznosu od više od 90… »

Raspuštena Skupština Kosova

Novi magazin 22.08.2019
Sa 89 glasa za i jednim protiv Skupština Kosova je donela odluku o raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta. Prethodno je sa 103 glasa za Skupština usvojila zakon o ratifikaciji sporazuma IPA 2018 sa Evropskom unijom u iznosu od više od 90… »

Rapuštena Skupština Kosova, izbori 6. oktobra?

Mondo 22.08.2019
Poslanici Skupštine Kosova danas su na plenarnoj sednici izglasali raspuštanje skupštine, za šta je glasalo 88 poslanika, protiv je bio jedan, a dva suzdržana. Foto: Guliver Getty Images/Chris McGrath Vanredni parlamentarni izbori biće zakazani, ne… »

Koha: Tači je odlučio

B92 22.08.2019
Priština -- Predsednik Kosova Hašim Tači je spomenuo je 6. oktobar kao datum prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, piše prištinska Koha ditore. Prema navodima tog lista, Tači je taj datum pomenuo u razgovoru s predsednicom Centralne izborne… »

Koha ditore: Prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu 6. oktobra

Danas 22.08.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači je spomenuo je 6. oktobar kao datum prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, a to je učinio u razgovoru sa predsednicom Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dakom, piše Koha ditore. Izvor dnevnika je rekao da se… »

Koha ditore: Prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu 6. oktobra

Novi magazin 22.08.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači je spomenuo je 6. oktobar kao datum prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, a to je učinio u razgovoru sa predsednicom Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dakom, piše Koha ditore. Izvor dnevnika je rekao da se… »

Albanci odlučuju o raspuštanju kosovskog parlamenta - izbori ili produžetak krize

Blic 22.08.2019
Sednica na kojoj će se raspravljati o raspuštanju kosovskog parlamenta, biće održana danas u Prištini. U zavisnosti od toga kakva kakva odluka bude bila, Kosovo bi moglo da ide ili na prevremene izbore ili da dobije novu vladu. Kako sada stvari… »

Vesti dana »