Povezane vesti

Više od 3.000 vernika na proslavi 800 godina autokefalnosti SPC

Više od 3.000 vernika na proslavi 800 godina autokefalnosti SPC

N1 Info 28.09.2019
Više od 3.000 vernika prisustvovalo je službi osvećenja paraklisa Svetom Velikomučeniku Lazaru u manastiru Rođenja Presvete Bogorodice u Grbaljskoj Podlastvi, gde se obeležava 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. Poglavar SPC… »
Patrijarh Irinej: Đukanović je iz poštene kuće, uveren sam da će povući priznanje Kosova

Patrijarh Irinej: Đukanović je iz poštene kuće, uveren sam da će povući priznanje Kosova

Blic 28.09.2019
NJegova svetost patrijarh Irinej izjavio je danas da je uveren da će predsednik Crne Gore Milo Đukanović povući priznanje "lažne države Kosovo i da će se vratiti pravim vrednostima. Opraštajući se od vernika na trpezi ljubavi u manastiru Rođenja… »
Patrijarh Irinej u Podlastvi: Ne napuštajmo otadžbinu, mi smo blagosloven narod

Patrijarh Irinej u Podlastvi: Ne napuštajmo otadžbinu, mi smo blagosloven narod

Vesti online 28.09.2019
U manastiru Rođenja Presvete Bogorodice u Grbaljskoj Podlastvi danas je održana služba osveštanja paraklisa Svetom Velikomučeniku Lazaru, a arhijerejsku liturgiju služio je srpski patrijarh Irinej u prisustvu 3.000 ljudi, preneo je portal IN4S. –… »
"Ne napuštajte ognjišta": Patrijarh Irinej služio pred 3.000 vernika u Grblju

"Ne napuštajte ognjišta": Patrijarh Irinej služio pred 3.000 vernika u Grblju

Blic 28.09.2019
Njegova svetost patrijarh srpski Irinej pozvao je danas vernike, kojih se više od tri hiljade okupilo u Manastiru Podlastva u Grblju, da ne napuštaju svoja ognjišta, jer je ovo blagoslovena zemlja. Patrijarh Irinej je istakao da je srpski narod… »
Patrijarh poručio sa Svetog mjesta: Sačuvajmo vjeru u Hrista

Patrijarh poručio sa Svetog mjesta: Sačuvajmo vjeru u Hrista

Sputnik 28.09.2019
„Ovo je veliki dan naše svete i blagoslovene zemlje Srbije i srpskih zemalja“, poručio je patrijarh Irinej na centralnoj proslavi obilježavanja 800 godina autokefalnosti SPC u Crnoj Gori i Boki. Patrijarh Irinej je kazao da nije u prilici da nešto… »
Veliki dan u manastiru Podlastva: Patrijarh Irinej služio svetu liturgiju, a u podne će Trpeza ljubavi okupiti 2.000 ljudi na…

Veliki dan u manastiru Podlastva: Patrijarh Irinej služio svetu liturgiju, a u podne će Trpeza ljubavi okupiti 2.000 ljudi na…

Kurir 28.09.2019
Patrijaršijskom liturgijom u porti grbljanskog manastira Podlastva, koji je služio njegova svetost patrijarh srpski Irinej, počela je centralna proslava obeležavanja - 800 godina autokefalnosti SPC i svetosavlja u Boki i Crnoj gori. Veliki broj… »

Vesti dana »