Повезане вести

Више од 3.000 верника на прослави 800 година аутокефалности СПЦ

Више од 3.000 верника на прослави 800 година аутокефалности СПЦ

Н1 Инфо 28.09.2019
Више од 3.000 верника присуствовало је служби освећења параклиса Светом Великомученику Лазару у манастиру Рођења Пресвете Богородице у Грбаљској Подластви, где се обележава 800 година аутокефалности Српске православне цркве… »
Патријарх Иринеј: Ђукановић је из поштене куће, уверен сам да ће повући признање Косова

Патријарх Иринеј: Ђукановић је из поштене куће, уверен сам да ће повући признање Косова

Блиц 28.09.2019
Његова светост патријарх Иринеј изјавио је данас да је уверен да ће председник Црне Горе Мило Ђукановић повући признање "лажне државе Косово и да ће се вратити правим вредностима. Опраштајући се од верника на трпези љубави у… »
Патријарх Иринеј у Подластви: Не напуштајмо отаџбину, ми смо благословен народ

Патријарх Иринеј у Подластви: Не напуштајмо отаџбину, ми смо благословен народ

Вести онлине 28.09.2019
У манастиру Рођења Пресвете Богородице у Грбаљској Подластви данас је одржана служба освештања параклиса Светом Великомученику Лазару, а архијерејску литургију служио је српски патријарх Иринеј у присуству 3.000 људи, пренео… »
"Не напуштајте огњишта": Патријарх Иринеј служио пред 3.000 верника у Грбљу

"Не напуштајте огњишта": Патријарх Иринеј служио пред 3.000 верника у Грбљу

Блиц 28.09.2019
Његова светост патријарх српски Иринеј позвао је данас вернике, којих се више од три хиљаде окупило у Манастиру Подластва у Грбљу, да не напуштају своја огњишта, јер је ово благословена земља. Патријарх Иринеј је истакао да… »
Патријарх поручио са Светог мјеста: Сачувајмо вјеру у Христа

Патријарх поручио са Светог мјеста: Сачувајмо вјеру у Христа

Спутник 28.09.2019
„Ово је велики дан наше свете и благословене земље Србије и српских земаља“, поручио је патријарх Иринеј на централној прослави обиљежавања 800 година аутокефалности СПЦ у Црној Гори и Боки. Патријарх Иринеј је казао да није… »
Велики дан у манастиру Подластва: Патријарх Иринеј служио свету литургију, а у подне ће Трпеза љубави окупити 2.000 људи на…

Велики дан у манастиру Подластва: Патријарх Иринеј служио свету литургију, а у подне ће Трпеза љубави окупити 2.000 људи на…

Курир 28.09.2019
Патријаршијском литургијом у порти грбљанског манастира Подластва, који је служио његова светост патријарх српски Иринеј, почела је централна прослава обележавања - 800 година аутокефалности СПЦ и светосавља у Боки и Црној… »

Вести дана »