Povezane vesti

Publika je kao pas, sve oseti

Publika je kao pas, sve oseti

Politika 29.09.2019
Marina Abramović je, ispred Muzeja savremene umetnosti, pred mnogobrojnom publikom, govorila o umetnosti i pričala o svojim uzbudljivim performansima. Kada je 70 ih godina Marina Abramović izvodila svoje performanse u Studentskom kulturnom centru, pred… »
Marina Abramović urlala sa 5.000 ljudi usred Beograda! Na ovo su mnogi dugo čekali! Isplivao snimak! (video)

Marina Abramović urlala sa 5.000 ljudi usred Beograda! Na ovo su mnogi dugo čekali! Isplivao snimak! (video)

Kurir 29.09.2019
Poljanom ispred Muzeja savremene umetnosti juče se prolamao glasan urlik u kome je učestvovalo više od 5.000 ljudi. Predvodila ga je slavna multimedijalna umetnica Marina Abramović. Umetnica je održala javno predavanje, a hiljade ljudi okupljenih na… »
Ovo je najveći događaj u mom životu: Marina Abramović nastupila pred 5.000 ljudi na Ušću

Ovo je najveći događaj u mom životu: Marina Abramović nastupila pred 5.000 ljudi na Ušću

Blic 29.09.2019
U sklopu izložbe "Čistač", Marina Abramović je sinoć na javnom predavanju u parku ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu okupila više od 5.000 ljudi sa kojima je podelila detalje iz svog života, stvaralaštva i umetnosti performansa. - Nikad… »
Marina Abramović ispred msu: Balkan je u meni i u mojim radovima

Marina Abramović ispred msu: Balkan je u meni i u mojim radovima

Večernje novosti 29.09.2019
Stotine ljudi na javnom predavanju kod Muzeja savremene umetnosti: Performans nije gluma. Nož je nož, krv je krv. NAJVEĆI dogaćaj mog života je ovo što smo podelili. Hvala. Volim vas! Nikada ovo neću zaboraviti! Ovim je rečima u subotu veče posle… »
Vudstok Marine Abramović ispred Muzeja savremene umetnosti

Vudstok Marine Abramović ispred Muzeja savremene umetnosti

Danas 28.09.2019
Nešto najgore što može da se desi umetniku je da njegova dela završe u udžbenicima, a onda đaci „mućkaju“ glavu tražeći odgovor na pitanje šta je umetnik hteo da kaže svojim delom. Marina Abramović je mnogima „prekratila muke“ i… »

Vesti dana »