Povezane vesti

"Mirno spavaj, despote, anđele mali": Potresni oproštaji od "dečaka leptira", zbog čije sudbine plače cela Srbija

"Mirno spavaj, despote, anđele mali": Potresni oproštaji od "dečaka leptira", zbog čije sudbine plače cela Srbija

Blic 12.10.2019
Cela Srbija od sinoć je u suzama, nakon tužne vesti da se mali junak Despot Lazić iz Bajine Bašte, "dečak leptir", preselio među anđele. Imao je samo 12 godina. - Mama, znam da je došao kraj. Ne bojim se smrti. Želim samo da me pustite da odem… »
"Pustite me da odem, nemam snage da se mučim više": Poslednje reči dečaka leptira kidaju dušu

"Pustite me da odem, nemam snage da se mučim više": Poslednje reči dečaka leptira kidaju dušu

Blic 12.10.2019
Despot Lazić (12) iz Bajine Bašte, koji je od rođenja bolovao od retke, teške i neizlečive bolesti kože, i čije lečenje je „Blic fondacija“ pomagala četiri godine, preminuo je sinoć u Institutu za majku i dete u Beogradu. Mali nevoljnik… »
Svaki zagrljaj ga je boleo kao so na živu ranu: Od ove opake i retke bolesti je umro Despot, dečak leptir

Svaki zagrljaj ga je boleo kao so na živu ranu: Od ove opake i retke bolesti je umro Despot, dečak leptir

Večernje novosti 12.10.2019
Deca koja se bore s ovim oboljenjem poznata su kao deca leptiri jer je njihova koža osetljiva na svaki dodir i prekrivena je otvorenim ranama. Despot Lazić (12), dečak iz Bajine Bašte, koji je bolovao od neizlečive bolesti kože, bulozne… »
“Koliko još da čekam? Ako ima leka, donesite mi, ja ovako više ne mogu”: Dečak leptir je za života prolazio kroz…

“Koliko još da čekam? Ako ima leka, donesite mi, ja ovako više ne mogu”: Dečak leptir je za života prolazio kroz…

Večernje novosti 12.10.2019
Priča o ovom dečaku koji je od rođenja bolovao od bolesti zvane bulozna epidermoliza odjeknula je širom zemlje, ali i po inostranstvu. Despot Lazić, "dečak leptir" iz Bajine Bašte, preminuo je u petak veče posle duge i teške borbe sa neizlečivom… »
Dečak leptir izgubio bitku: Srbija u suzama zbog smrti malog Despota

Dečak leptir izgubio bitku: Srbija u suzama zbog smrti malog Despota

Blic 11.10.2019
Despot Lazić (12), dečak iz Bajine Bašte koji je bolovao od neizlečive bolesti kože, preminuo večeras na Institutu za majku i dete u Beogradu, posle komplikacija na srcu koja je izazvala njegova osnovna bolest, saznaje „Blic“. Nekoliko dana… »

Vesti dana »