Povezane vesti

Penava izvređao Srbe, bacio statut na ćirilici!

Večernje novosti pre 26 dana
Burna sednica gradskog veća Vukovara podigla tenzije u Hrvatskoj. ZAGREB OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ ZA ćirilicu u Vukovaru i dalje nema mesta, rečeno je na sednici gradskog veća gde se dogodio incident kada je gradonačelnik Ivan Penava iz… »

Kitarovićeva i Plenković o ćirilici

B92 pre 26 dana
Zagreb -- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović u petak je komentarisala odluku vukovarskog Gradskog veća o ćirilici. Grabar-Kitarović je rekla da je u ovom trenutku bitno da još nisu sazreli uslovi za ćirilične ploče i slično, da najpre… »

Gradonačelnik Vukovara bacio na pod Statut grada napisan ćirilicom

Al Jazeera pre 26 dana
Vijećnik srpske manjine Srđan Kolar poklonio je gradonačelniku Ivanu Penavi Statut grada ispisan ćiriličnim pismom, a on je statut bacio na pod. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u petak, komentirajući odluku… »

Kitarovićeva i Plenković o vukovarskom veću i ćirilici

RTS pre 26 dana
Komentarišući događaje na sednici vukovarskog veća u vezi sa ćirilicom, hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je dajoš nisu sazreli uslovi za ćirilične ploče i slično, da najpre treba rešiti velike stvari, a zatim učiniti korake… »

Kolinda se obratila novinarima, zbog onoga što je rekla svi je gledali belo, a onda se ubacio i Plenković, i šou je počeo!

Alo pre 26 dana
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je danas komentarišući odluku vukovarskoga Gradskog veća o ćirilici da je u ovom trenutku bitno da još nisu sazreli uslovi za ćirilične ploče i slično, da najpre treba rešiti velike stvari, a… »

Indeks: Penava divlja u Vukovaru, bacio ćirilični statut, pa pretio Srbima

B92 pre 26 dana
Vukovar -- Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na sednici Gradskog veća poručio da se nisu stekli uslovi za veća prava Srba u Vukovaru. Nakon odluke Veća da se nisu stekli uslovi za ravnopravnu upotrebu ćirilice u Vukovaru, on napravio je incident… »

Umjesto na pločama u Vukovaru, gradonačelnik ćirilicu bacio na pod

Slobodna Evropa pre 26 dana
HDZ-ova (Hrvatska demokratska zajecnica) većina u Gradskom vijeću Vukovara odbila je proširiti prava srpske manjine u gradu tako da se omogući postavljanje dvojezičnih ploča na javne institucije i dvojezičnih naziva ulica. Gradonačelnik Ivan… »

Linta: Gradonačelnik Vukovara po ko zna koji put duboko uvredio Srbe!

Vesti online pre 26 dana
Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta osudio je kao fašističko ponašanje gradonačelnika Vukovara Ivan Penava na današnjoj sednici Gradskog veća i kao još jedan otvoren i organizovan poziv na progon… »

Gradonačelnik Vukovara bacio na pod statut na ćirilici

RTS pre 26 dana
Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, napravio je incident na sednici Gradskog vijeća kada je na pod bacio predlog gradskog statuta na ćirilici. SDSS ocenjuje da je propuštena prilika za dijalog. Predsednik hrvatskog Ustavnog suda Miroslav Šeparović… »

U Vukovaru nema uslova za ravnopravnu upotrebu ćirilice, incident na sednici Gradskog veća

Novi magazin pre 26 dana
Gradsko veće Vukovara donelo je danas zaključak ;da se nisu stekli uslovi za ravnopravnu upotrebu ćiriličnog pisma, a sednicu je obeležio incident kada je gradonačelnik Ivan Penava bacio na pod statut grada napisan na ćirilici koji mu je uručio… »

Gradonačelnik Penava objavio rat Srbima!

Alo pre 26 dana
Predstavnik Srba pokušao da smiri situaciju. * Ivan Penava je gradonačelnik Vukovara * On je statut grada Vukovara napisanog na ćirilici bacio na pod * To je izazvalo oduševljenje na sednici Gradskog veća Jedna od tačaka dnevnog reda današnje… »

Drama u Vukovaru: Gradonačelnik bacio statut grada na ćirilici na pod

Sputnik pre 26 dana
Jedna od tačaka dnevnog reda današnje sednice vukovarskog Gradskog veća je i donošenje predloga zaključka o dostignutom stepenu razumevanja, solidarnosti i dijaloga među građanima Grada Vukovara. Sednica koja je napeta od samog početka pretvorila… »

Novi incident gradonačelnika Vukovara: Penava bacio na pod statut grada na ćirilici, pa potom izvređao Srbe!

Pravda pre 26 dana
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napravio je incident na sednici Gradskog veća Grada Vukovara, kada je na pod bacio predlog statuta Vukovara na ćirilici. Predlog statuta mu je dao odbornik SDSS-a Srđan Kolar, nakon odluke Veća da se nisu se stekli… »

Gradonačelnik Vukovara bacio na pod statut na ćirilici, nazvao ga uvredom

Vesti online pre 26 dana
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napravio je incident na sednici Gradskog veća, kada je na pod bacio predlog statuta Grada Vukovara na ćirilici. Predlog statuta mu je dao odbornik SDSS-a Srđan Kolar, posle odluke Veća da se nisu stekli uslovi za… »

Penava i bukvalno gazi ćirilicu Gradonačelnik Vukovara bacio dokument na srpskom pismu, a zatim napao srpske odbornike: Ovo…

Kurir pre 26 dana
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napravio je incident na sednici Gradskog veća Grada Vukovara, kada je na pod bacio predlog statuta Vukovara na ćirilici. Predlog statuta mu je dao odbornik SDSS-a Srđan Kolar, nakon odluke Veća da se nisu se stekli… »

Incident u Vukovaru: Gradonačelnik bacio Statut na ćirilici na pod

N1 Info pre 26 dana
Na sednici gradskog parlamenta u Vukovaru odbornik SDSS Srđan Kolar dao je gradonačelniku Ivanu Penavi Statut Grada na ćirilici, uz poruku na latinici "Da se bolje razumemo". Penava je statut bacio na pod. Izvor: N1 "Da se bolje razumemo" je… »

Gradonačelnik Vukovara bacio na pod statut na ćirilici, nazvao ga uvredom

RTV pre 26 dana
VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napravio je incident na sednici Gradskog veća Grada Vukovara, kada je na pod bacio predlog statuta Vukovara na ćirilici. Predlog statuta mu je dao odbornik SDSS-a Srđan Kolar, nakon odluke Veća da se nisu… »

Gradonačelnik Vukovara bacio na pod predlog statuta na ćirilici

Politika pre 26 dana
Zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković ocenio da je sednica gradskog veća organizovana kao „suđenje srpskoj zajednici, pripadnicima srpske nacionalne manjine u Vukovaru, ali i u celoj Hrvatskoj”. Vukovar - Gradonačelnik Vukovara Ivan… »

Vesti dana »

Partizan se ispromašivao, novi poraz u Evrokupu!

Sportske.net pre 46 minutajoš 22 povezane

Bogi - Rezerva kakvu (ne) želite da imate na klupi

N1 Info pre 3 satajoš 28 povezanih

U sudaru autobusa i kamiona u Slovačkoj 13 mrtvih

Politika pre 58 minutajoš 15 povezanih