Povezane vesti
Protesti širom sveta u fotografijama
BBC News 21.10.2019
Od Čilea do Libana, ljudi širom sveta su na ulicama i protestuju protiv vlasti. U gradovima širom sveta, ljudi se okupljaju na ulicama. Pred vama je sedam mesta u kojima se odvijaju različiti oblici demonstracija - od mirnih marševa do nasilnih… »
Protesti u Čileu: Najmanje sedam mrtvih, tenkovi na ulicama, stotine uhapšenih
BBC News 21.10.2019
U brojnim gradovima proglašeno je vanredno stanje, a na ulicama je više od 10.000 policajaca. Nemiri u Čileu ne prestaju - pet osoba je stradalo kada su demonstranti zapalili fabriku u predgrađu glavnog grada Santjaga, a broj mrtvih u protestima… »
Čile gori! Policija vozilima gazi demonstrante! Vojska na ulicama, gradovi opustošeni (video)
Pravda 21.10.2019
Pet osoba je poginulo nakon što su pljačkaši zapalili fabriku odeće u blizini prestonice Čilea, Santjaga. U nekoliko gradova demonstranti su zapalili više autobusa, razbili metro stanice i sukobili se sa policijom. Nasilni protesti su izazvali… »
Predsednik Čilea: Zemlja je u ratu
RTS 21.10.2019
Pet soba je poginulo u najnovijim neredima demonstranata u Čileu, javlja "Bi-Bi-Si". Predsednik Čilea Sebastijan Pinjera navodi da je ta zemlja "u ratu". Uveden policijski čas u većim gradovima. Pet osoba je poginulo nakon što su pljačkaši zapalili… »
Pinjera: Čile je u ratu
Slobodna Evropa 21.10.2019
Predsednik Čilea Sebastijan Pinjera izjavio je da je ta zemlja "u ratu", nakon trodnevnih nereda i pljački u kojima je sedam ljudi izgubilo život, što je najveća socijalna buna u više decenija. "Mi smo u ratu protiv moćnog i nemilosrdnog… »
Vesti dana »
Trump uspostavlja pritvorski centar u Guantanamu za 30.000 migranata
Al Jazeera pre 1 satjoš 2 povezane
Zvezda se pobedom oprostila od Lige šampiona, bez baraža ostao i Dinamo
Danas pre 1 satjoš 1 povezana
Albanski lobista osuđen na 11 godina zatvora: Bivši američki senator u suzama se obratio sudiji: "Izgubio sam sve do čega mi je stalo" (foto)
Blic pre 2 satajoš 1 povezana
Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene za napad na grupu studenata u Novom Sadu
Blic pre 3 satajoš 1 povezana