Povezane vesti

„Ziđin” postaje stopostotni vlasnik rudnika Čukaru Peki

Politika 04.11.2019
Ovaj potez predstavlja jačanje uporišta na Balkanu, ocenjuje Rojrers i podseća da je kineski div ušao u Srbiju 2018. godine kada je preuzeo domaćeg proizvođača bakra RTB Bor. Peking - Kompanija „Ziđin majning”, jedan od najvećih kineskih… »

"Ziđin" preuzima rudnik bakra i zlata kod Bora

Radio 021 04.11.2019
Kineska kompanija Ziđin najavila je da će od kompanije "Freeport McMoran" kupiti donju zonu rudnika bakra i zlata "Čukaru Peki" kod Bora za 390 miliona dolara, čime će postati jedini vlasnik tog rudnika i time znatno povećati resurse oba metala… »

Ziđin od kanađana kupio rudnik Čukaru Peki: Kineska kompanija postala stopostotni vlasnik neprocenjivo vrednog nalazišta

Kurir 04.11.2019
PEKING - Kompanija "Ziđin majning", jedan od najvećih kineskih proizvođača zlata, objavila je danas će od kompanije partnera "Friport Mekmoran" (Freeport McMoran) kupiti rudnik bakra i zlata u Srbiji za 390 miliona dolara, čime će značajno… »

„Ziđin“ ne štedi za „zlatnu žicu“ oko Bora: Kinezi Amerikancima plaćaju skoro 400 miliona dolara

Večernje novosti 04.11.2019
Potvrđena saznanja "Novosti": "Ziđin" otkupljuje udeo "Friporta" u nalazištu "Čukaru peki". Procenjuje se da se u tom ležištu krije tri puta više bakra i zlata nego što je iskopano za prethodnih 115 godina. BOR - Vest koju su "Novosti" objavile… »

Ziđin kupuje donju zonu rudnika bakra i zlata kod Bora za 390 miliona dolara

N1 Info 04.11.2019
Kineska kompanija Ziđin najavila je da će od kompanije "Freeport McMoran" kupiti donju zonu rudnika bakra i zlata "Čukaru Peki" kod Bora za 390 miliona dolara, čime će postati jedini vlasnik tog rudnika, i time znatno povećati resurse oba metala… »

Nastavljaju ekspanziju: Kinezi postaju jedini vlasnik rudnika bakra i zlata kod Bora

B92 04.11.2019
Bor -- Kineska kompanija Ziđin najavila je da će od kompanije Friport Makmoran kupiti donju zonu rudnika bakra i zlata "Čukaru Peki" kod Bora za 390 miliona dolara. Time će postati jedini vlasnik tog rudnika, i time znatno povećati resurse oba… »

Vesti dana »

Severna Koreja testirala nešto — ne zna se šta

Večernje novosti pre 6 satijoš 13 povezanih

Trinkijeri: Utakmica sa Cibonom veliki izazov

Sportski žurnal pre 3 satajoš 12 povezanih