Povezane vesti

Teršelič: Potvrđeno da je Glavaš bio ključan u vrijeme zločina

Teršelič: Potvrđeno da je Glavaš bio ključan u vrijeme zločina

Slobodna Evropa 05.11.2019
Ponovljeno svjedočenje u kojem Nikola Jaman izravno tereti Branimira Glavaša iznimno je važno, kaže za Radio Slobodna Evropa Vesna Teršelič iz Centra za suočavanje s prošlošću Documenta. U utorak, 5. studenog, na ponovljenom suđenju Branimiru… »
Glavaš napao svedoka na suđenju: Što nisi došao da me posetiš, svašta pišeš po Fejsbuku! A onda je usledio žestok…

Glavaš napao svedoka na suđenju: Što nisi došao da me posetiš, svašta pišeš po Fejsbuku! A onda je usledio žestok…

Kurir 05.11.2019
Nastavak ponovljenog suđenja Branimiru Glavašu za ratni zločin nad Srbima u Županijskom sudu u Zagrebu proteklo je u napetoj atmosferi, nakon što je svedok Nikola Jaman promenio iskaz, uz priznanje da je ranije na suđenjima lagao da bi zaštitio… »
Svjedok promijenio iskaz, kaže da je Glavaš bio alfa i omega u Osijeku

Svjedok promijenio iskaz, kaže da je Glavaš bio alfa i omega u Osijeku

Al Jazeera 05.11.2019
Nikola Jaman na ponovljenom suđenju izmijenio je raniji iskaz u kojem je rekao da je on, a ne Glavaš zapovijedao tzv. Zaštitnom četom. Jedan od ključnih svjedoka na suđenju Branimiru Glavašu i njegovim suoptuženicima za ubojstva i mučenje… »
Svedok priznao da je lažno svedočio u korist Glavaša

Svedok priznao da je lažno svedočio u korist Glavaša

N1 Info 05.11.2019
Ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu, optuženom za ratne zločine nad Srbima u Osijeku 1991. godine, nastavljeno je danas svedočenjem Nikole Jamana koji je priznao da je na prvom suđenju lažno svedočio u korist Glavaša. Izvor: N1 Aktuelni poslanik… »
Svedok Jaman: Dao sam Glavašu ideju kako da zataška ubistvo

Svedok Jaman: Dao sam Glavašu ideju kako da zataška ubistvo

RTS 05.11.2019
Nikola Jaman, jedan od ključnih svedoka na suđenju Branimiru Glavašu, rekao je danas pred sudom da je Glavaš bio "alfa i omega" za celi Osjek. Naveo je i da je bio verovao Glavašu i da mu je dao ideju kako da zataška ubistvo Čedomira Vučkovića… »

Vesti dana »