Povezane vesti

Pašoš Jugoslavije svima trn u oku: Državljanstvo nobelovca Handkea sad češljaju i austrijske vlasti!

Kurir pre 31 dan
Austrijske vlasti pokrenule su postupak provere da li je ovogodišnji nobelovac za književnost Peter Handke izgubio austrijsko državljanstvo pošto je 1999. prihvatio pasoš SR Jugoslavije. Predsednik austrijske pokrajine Koruška Peter Kajzer… »

Pokrenut postupak protiv Handkea

B92 08.11.2019
Austrijske vlasti pokrenule su postupak provere da li je ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost Peter Handke izgubio austrijsko državljanstvo. Kao razlog za pokretanje postupka navodi se da je Handke prihvatio državljanstvo SRJ 1999… »

Handke otkrio istinu o pasošu SRJ: Evo šta je austrijski nobelovac i veliki prijatelj Srba rekao!

Pravda 08.11.2019
- Nemam jugoslovensko državljanstvo, samo sam dobio pasoš da bih putovao – tim rečima odgovorio je nobelovac Peter Handke na pisanje onlajn revije "Intercept" na engleskom i portugalskom jeziku, u kojem se ističe da je Handke 15. juna 1999. godine… »

Austrijske vlasti proveravaju Handkeovo državljanstvo

Vesti online 08.11.2019
Austrijske vlasti pokrenule su postupak provere da li je ovogodišnji nobelovac za književnost Peter Handke izgubio austrijsko državljanstvo pošto je 1999.prihvatio pasoš SR Jugoslavije. Predsednik austrijske pokrajine Korusska Peter Kajzer… »

Austrijske vlasti proveravaju državljanstvo nobelovca Handkea

Blic 08.11.2019
Austrijske vlasti pokrenule su postupak provere da li je ovogodišnji nobelovac za književnost Peter Handke izgubio austrijsko državljanstvo pošto je 1999. prihvatio pasoš SR Jugoslavije. Predsednik austrijske pokrajine Koruška Peter Kajzer… »

Handke: Imao sam pasoš ne i državljanstvo SRJ

Dnevnik 08.11.2019
BEČ: Nobelovac Peter Handke izjavio je da je imao pasoš SRJ, ali je demantovao da je imao njeno državljanstvo. "Nemam jugoslovensko državljanstvo, samo sam dobio pasoš da bih putovao", rekao je za "Večernje novosti" Handke. On je to rekao povodom… »

Oglasio se i Peter Handke. Šta kaže o pasošu? FOTO

B92 08.11.2019
Beograd -- Nobelovac Peter Handke u izjavi za beogradske medije objasnio "slučaj pasoša SRJ" zbog kog mu preti oduzimanje austrijskog državljanstva. "Nemam jugoslovensko državljanstvo, samo sam dobio pasoš da bih putovao", rekao je za "Večernje… »

Handke: Dobio sam pasoš, ne i državljanstvo SRJ

Radio 021 08.11.2019
Nobelovac Peter Handke izjavio je da je imao pasoš SRJ, ali je demantovao da je imao njeno državljanstvo. "Nemam jugoslovensko državljanstvo, samo sam dobio pasoš da bih putovao", izjavio je Handke za "Večernje novosti". On je to rekao povodom… »

Handke: Imao sam pasoš, ne i državljanstvo SRJ

RTV 08.11.2019
BEČ - Nobelovac Peter Handke izjavio je da je imao pasoš SRJ, ali je demantovao da je imao njeno državljanstvo. "Nemam jugoslovensko državljanstvo, samo sam dobio pasoš da bih putovao", rekao je za "Večernje novosti" Handke. On je to rekao povodom… »

Peter Handke povodom novih medijskih napada: Imao sam pasoš SRJ da bi putovao a ne i državljanstvo

Kurir 08.11.2019
BEČ - Nobelovac Peter Handke izjavio je da je imao pasoš SRJ, ali je demantovao da je imao njeno državljanstvo. "Nemam jugoslovensko državljanstvo, samo sam dobio pasoš da bih putovao", rekao je Handke. On je to rekao povodom pisanja istraživački… »

Otklonjena dilema: Handke: Nemam jugoslovensko državljanstvo, dobio sam pasoš da bih putovao

Blic 07.11.2019
Austrijski nobelovac Peter Handke izjavio je da nema jugoslovensko državljanstvo. - Nemam jugoslovensko državljanstvo, samo sam dobio pasoš da bih putovao - rekao je Handke za " Večernje novosti", reagujući na pisanje onlajn revije "Intercept" da je… »

Vesti dana »