Povezane vesti

Beograd, Skoplje i Tirana "brišu" granice, stručnjaci pitaju - gde je poverenje?

N1 Info pre 29 dana
U Ohridu je završen dvodnevni sastanak lidera Zapadnog Balkana. Dogovor i deklaracija potpisana pre mesec dana u Novom Sadu sada su i ozvaničeni - Srbija, Severna Makedonija i Albanija utvrdile su spisak prioriteta svoje inicijative o slobodnom kretanju… »

Rama: Uključiti Kosovo u "mali šengen" na ravnopravnoj osnovi

RTS pre 29 dana
Premijer Albanije Edi Rama poručio je na konferenciji za medije u Ohridu da bi u "mali Šengen" trebalo uključiti i Kosovo "na ravnopravan način i na legalnim osnovama". Rama očekuje da će Kosovo na sledećem sastanku u Draču, 21. decembra, biti… »

Sa Ohrida poziv svima da se priključe 'malom Šengenu'

Slobodna Evropa pre 29 dana
Premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama, te predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakli su na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ohridu potrebu za donošenjem takozvanog “Malog Šengena”, kojim će se omogućiti otvoreni… »

Zaev: Mali Šengen nas jača pred EU

Politika pre 29 dana
OHRID – Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je da je inicijativa o slobodnom kretanju robe, usluge, ljudi i kapitala, iza koje stoje Srbija, Severna Makedonija i Albanija, prva samostalno pokrenuta inicijativa na Zapadnom Balkanu, te da ona… »

Vučić: Nema ovde nikakve Jugoslavije, već samo boljeg života

Politika pre 29 dana
OHRID – Uradili smo veliku, ogromnu stvar, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka u Ohridu, posvećenog inicijativi za uspostavljanje „malog Šengena”, i istakao da je izuzetno važno da se u regionu napravi ambijent… »

Šta je sve dogovoreno u Ohridu: preko granice s ličnom kartom i jedna radna dozvola za sve tri zemlje

Politika pre 29 dana
„Mali Šengen”, inicijativa koju su pokrenuli lideri Srbije, Severne Makedonije i Albanije i čije su detalje dogovorili u Ohridu, podrazumeva više konkretnih mera koje će unutar prostora tri zemlje regiona obezbediti punu slobodu kretanja robe… »

Vučić: Odlučni smo da istrajemo na istorijskoj odluci za privredu regiona

Dnevnik pre 29 dana
OHRID: Odlučni smo da istrajemo na istorijskoj odluci koja će rešiti probleme privrednika i građana regiona, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa sastanka lidera Zapadnog Balkana u Ohridu. On je na svom Instagram nalogu ispod… »

"Do Nove godine u Albaniju i Makedoniju samo s ličnom kartom"

Radio 021 pre 29 dana
U Ohridu se danas nastavlja trilateralni razgovor oko "malog Šengena", koji treba da omogući kvalitetnijij život građana, slobodan protok roba i usluga. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su jučerašnji razgovori sa predsednikom Vlade… »

"Srbija će od Makrona dobiti tri vrste podrške"

B92 pre 28 dana
Beograd -- Nekadašnji diplomata Zoran Milivojević smatra da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobiti tri vrste podrške od francuskog predsednika Emanuela Makrona. Prema njegovim rečima, predsednik Srbije će dobiti podršku za evropski put… »

"Ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina"

B92 pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom dogovora o takozvanom "malom Šengenu", da "ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina". Navodeći da je ponosan na taj dogovor, Vučić je ocenio da se radi o "ogromnim" promenama… »

Vučić: Do kraja godine u Severnu Makedoniju i Albaniju bez pasoša

RTS pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, na konferenciji za novinare u Ohridu, da će dogovor koji je postigao sa makedonskim i albanskim premijerima, Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, omogućiti da građani Srbije u Severnu Makedoniju i Albaniju… »

Rama u patikama: Buni se zbog Kosova - traži da bude ravnopravno

Mondo pre 28 dana
Premijer Albanije Edi Rama poručio je danas na konferenciji za medije u Ohridu, gde je održan sastanak o „malom šengenu", da bi u tu inicijativu trebalo uključiti i Kosovo "na ravnopravan način i na legalnim osnovama". Premijer Albanije Edi Rama… »

Makron prava adresa za podršku "mini Šengenu"

RTV pre 28 dana
BEOGRAD - Nema sumnje da će Srbija, Severna Makedonija i Albanija imati punu podršku francuskog predsednika Emanuela Makrona kada je u pitanju "mini Šengen", smatra direktor Centra za globalizaciju Dejan Miletić, koji očekuje da će Makron na… »

Vučić o Mini Šengenu: Ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina

N1 Info pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom dogovora sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, o takozvanom "malom Šengenu", da "ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina". Izvor… »

"Ako neko govori o Velikoj Albaniji, ja pričam o brisanju granica sa Kosovom"

B92 pre 28 dana
Nakon završetka razgovora lidera Zapadnog Balkana sa međunarodnim organizacijama u Ohridu, održava se zajednička konferencija za medije. Na konferenciji su govorili premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama i predsednik Srbije… »

Vučić o dogovoru sa Zaevom i Ramom: Ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina

Beta pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom dogovora sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, o takozvanom "malom Šengenu", da "ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina". … »

Dogovor u Ohridu: Otvaraju se granice, razmena radnika, studenata, putovanje sa ličnom kartom

B92 pre 28 dana
Ohrid -- U Ohridu je završen dvodnevni sastanak tri lidera Zapadnog Balkana. Predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Zoranom Zaevom i Edi Ramom, premijerima Severne Makedonije i Albanije, dogovorio je kako će da izgleda takozvani "mali Šengen"… »

Vučić: Jedna radna dozvola za sve zemlje "malog Šengena", inspekcije na granicama radiće non stop

RTV pre 28 dana
OHRID - Uradi smo veliku, ogromnu stvar, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka u Ohridu, posvećenog inicijativi za uspostavljanje "malog šengena", i istakao da je izuzetno važno da se u regionu napravi ambijent normalnosti… »

Zajednička konferencija u ohridu: Vučić: Ovo nije nova Jugoslavija, Rama: Dogovor nije nametnut spolja

Blic pre 28 dana
Na zajedničkoj konferenciji lidera Zapadnog Balkana prisustvuju Aleksandar Vučić, Edi Rama i Zoran Zaev. Na konferenciji za medije prvo se obratio premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i on je rekao da je sastanak bio u vezi Balkana u 21. veku i kako… »

Rama: Ako neko govori o Velikoj Albaniji, ja pričam o brisanju granica sa Kosovom

Vesti online pre 28 dana
„Želimo da u proces bude uključeno i Kosovo ravnopravno i na legalnim osnovama“, rekao je premijer Albanije Edi Rama posle završetka razgovora lidera Zapadnog Balkana u Ohridu, najavivši da će sledeći sastanak biti 21. decembra u Draču, a na da… »

Vučić u Ohridu: Očekujem da do kraja godine putujemo samo sa ličnom kartom u Albaniju i Severnu Makedoniju

Večernje novosti pre 28 dana
Na Orhidu je u toku dvodnevni trilateralni sastanak lidera zapadnog Balkana. Na Orhidu je u toku dvodnevni trilateralni sastanak lidera zapadnog Balkana na kome učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije… »

Vučić u Ohridu: Nema ovde nikakve Jugoslavije

Vesti online pre 28 dana
„Uradili smo veliku stvar“, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka u Ohridu, posvećenog inicijativi za uspostavljanje „malog Šengena“ i istakao da je izuzetno važno da se u regionu napravi ambijent normalnosti, a ne… »

Završen sastanak u Ohridu, Vučić: Tražiću podršku Makrona za ovaj sporazum, ništa bolje nismo smisli na Balkanu…

Kurir pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama sastali su se u Ohridu kako bi nastavili dogovore u vezi sa uspostavljanjem slobodnog protoka roba, proizvoda i usluga u tri države i pozvali ostale… »

Vučić o dogovoru sa Zaevom i Ramom: Ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina

Novi magazin pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom dogovora sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, o takozvanom "malom Šengenu", da "ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina". Navodeći… »

Rešavanje problema običnih građana i privrednika

RTS pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Ohrida da su se lideri regiona bavili rešavanjem problema običnih građana. Odlučni smo da istrajemo na toj istorijskoj odluci, rekao je Vučić. Aleksandar Vučić je na Instagram nalogu, ispod… »

Vučić o dogovoru sa zaevom i ramom: Uštedećemo 120 miliona evra, putovaćemo po Balkanu samo uz lične karte, za manje od 2…

Kurir pre 28 dana
Uradi smo veliku, ogromnu stvar, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka u Ohridu, posvećenog inicijativi za uspostavljanje "malog šengena", i istakao da je izuzetno važno da se u regionu napravi ambijent normalnosti, a ne… »

Vučić o dogovoru na Ohridu: Nema tu nikakvih Jugoslavija, Ovo je bitno!

Mondo pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom dogovora sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, o takozvanom "malom Šengenu", da tu nema "nikakvih Jugoslavija". Predsednik Srbije Aleksandar Vučić… »

Mali Šengen: S ličnom kartom i radnom dozvolom u Severnu Makedoniju, Albaniju i Srbiju

Večernje novosti pre 28 dana
Sastanak o „malom Šengenu“ nastavljen je danas u širem sastavu. "Mali Šengen", koji su lideri Srbije, Severne Makedonije i Albanije osmislili sinoć u Ohridu, podrazumeva više konkretnih mera, koje će unutar postora tri zemlje regiona obezbediti… »

Mali Šengen: Deset mera koje će doprineti razvoju Severne Makedonije, Albanije i Srbije

B92 pre 28 dana
Ohrid -- U Ohridu je u toku završni razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Zoranom Zaevom i Edi Ramom, premijerima Severne Makedonije i Albanije. Na sastanku prisustvuje još predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i ministarka… »

Vučić iz Ohrida: Nismo se bavili politikom

Vesti online pre 28 dana
Odlučni smo da istrajemo na istorijskoj odluci koja će rešiti probleme privrednika i građana regiona, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa sastanka lidera Zapadnog Balkana u Ohridu. On je na svom Instagram nalogu ispod fotografije sa… »

I danas sastanak lidera Zapadnog Balkana

B92 pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama sastaće se danas ponovo u nedelju, u 9. 00 časova. Potom će u 11. 00 razgovarati sa predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija. Posle ovih… »

Nakon sastanka u Ohridu: Očekujem pritiske

B92 pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da su sa Severnom Makednijom i Albanijom dogovorene veoma dobre i važne stvari. Kako kaže, dogovoreno će značajno unaprediti investicioni ambijent i naglasio je da su on i premijeri druge dve… »

Puna sloboda kretanja: Šta podrazumeva mali Šengen koji su lideri Zapadnog Balkana osmislili u Ohridu

Kurir pre 28 dana
"Mali Šengen", koji su lideri Srbije, Severne Makedonije i Albanije osmislili sinoć u Ohridu, podrazumeva više konkretnih mera, koje će unutar postora tri zemlje regiona obezbediti punu slobodu kretanja robe, ljudi, usluga i kapitala, što je jedna od… »

Vučić o dogovoru sa Zaevom i Ramom: Ne plašim se pritisaka, ovo je dobro za ljude u Srbiji

RTS pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da je dogovor koji je postigao sa Zoranom Zaevom i Edijem Ramom dobar za građane. Očekuje da će on, ipak, biti napadnut zbog važnosti odluka. Ne plašim se pritiska, znam da je dobro za ljude u… »

Vučić u Ohridu: Do Nove godine i u Albaniju samo sa ličnom kartom

Slobodna Evropa pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su razgovori sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Zoranom Zaevim i premijerom Albanije Edijem Ramom bili "veoma dobri" i da će prvi vidljivi dogovor biti lakši prolaz preko graničnog prelaza… »

Nastavljen razgovor: Do Nove godine u Albaniju i Severnu Makedoniju samo s ličnom kartom

B92 pre 28 dana
Ohrid -- U Ohridu je nastavljen razgovor oko "malog Šengena", koji treba da omogući kvalitetnijij život građana, slobodan protok roba i usluga. Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerima Albanije i Severne Makedonije, Ediju Rami i Zoranu… »

Nastavljaju se razgovori o "malom Šengenu", pridružili se predstavnici BiH i Crne Gore

RTS pre 28 dana
Nastavljen je sastanak o "malom Šengenu". Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerima Albanije i Severne Makedonije Ediju Rami i Zoranu Zaevu pridružili su se predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i ministarka privrede Crne Gore… »

Na dva sastanka više odluka nego u poslednjih 7 godina! Vučić: U Ohridu se nismo bavili politikom već rešavanjem problema…

Kurir pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da su sa Severnom Makednijom i Albanijom dogovorene veoma dobre i važne stvari, koje će značajno unaprediti investicioni ambijent i naglasio da su on i premijeri druge dve zemlje odlučni da… »

Vučić: Do Nove godine u Albaniju i Severnu Makedoniju samo s ličnom kartom

Danas pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su razgovori sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Zoranom Zaevim i premijerom Albanije Edijem Ramom bili „veoma dobri“ i da će prvi vidljivi dogovor biti lakši prolaz preko graničnog prelaza… »

Vučić iz ohrida: "Na dva sastanka smo doneli više odluka nego za sedam godina, radne dozvole za Srbiju važiće i u Severnoj…

Blic pre 28 dana
Očekujem da na predstojećem sastanku sa Emanuelom Makronom u Parizu dobijem podršku za projekat "mali Šengen", ali i da čujem o novoj metodologiji koju predlaže francuski predsednik, rekao je jutros predsednik Srbije Aleksandar Vučić za RTS na… »

Vučić danas na sastanku lidera Zapadnog Balkana

Blic pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama sastaće se danas ponovo u nedelju, u 9. 00, a potom će u 11. 00 razgovarati sa predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija. Posle ovih… »

Vučić: Možda nikad važniji razgovor s Makronom

Večernje novosti pre 28 dana
Očekujem da na predstojećem sastanku sa Emanuelom Makronom u Parizu dobijem podršku za projekat "mali Šengen", rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Očekujem da na predstojećem sastanku sa Emanuelom Makronom u Parizu dobijem podršku za… »

Vučić: Dobri sastanci i odluke u Ohridu, očekujem napade

Dnevnik pre 28 dana
OHRID: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da su sa Severnom Makednijom i Albanijom dogovorene veoma dobre i važne stvari koje će značajno unaprediti investicioni ambijent i naglasio da su on i premijeri druge dve zemlje odlučni da… »

Nastavljen sastanak o malom Šengenu, u proširenom sastavu

Dnevnik pre 28 dana
OHRID: Sastanak o „malom Šengenu“ nastavljen je danas u širem sastavu, pošto su se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerima Albanije i Severne Makedonije, Ediju Rami i Zoranu Zaevu pridružili predsedavajući Saveta ministara BiH Denis… »

Postignut dogovor: Do Albanije i Severne Makedonije samo uz ličnu kartu

Mondo pre 28 dana
U pitanju su tektonske promene koje će mnogo da znače za našu privredu, a pre svega značiće mnogo više stranih investicija, kaže predsednik Aleksandar Vučić o "malom šengenu". U pitanju su tektonske promene koje će mnogo da znače za našu… »

Vučić: Do Nove godine i u Albaniju samo s ličnom kartom

N1 Info pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je dogovor koji je postigao sa Zoranom Zaevom i Edijem Ramom dobar za građane. Očekuje da će on, ipak, biti napadnut zbog važnosti odluka. Ne plašim se pritiska, znam da je dobro za ljude u Srbiji… »

Vučić o susretu sa Makronom: Možda nikad važniji razgovor

Kurir pre 28 dana
Očekujem da na predstojećem sastanku sa Emanuelom Makronom u Parizu dobijem podršku za projekat "mali Šengen", ali i da čujem o novoj metodologiji koju predlaže francuski predsednik, rekao je jutros predsednik Srbije Aleksandar Vučić za RTS na… »

Prvi konkretni koraci malog šengena: Evo šta je dogovoreno na sastanku između Vučića, Rame i Zaeva u Ohridu

Kurir pre 28 dana
Samo mesec dana od pokretanje inicijative za uspostavljenje regiona bez barijera za slobodu kretanja robe, ljudi, usluga i kapitala između Srbije, Severne Makedonije i Albanije naziru se prvi konkretni koraci u tom smeru, koje su sinoć u Ohridu… »

Šta su se Vučić, Rama i Zaev dogovorili na sastanku u Ohridu?

Vesti online pre 28 dana
Aleksandar Vučić, Zoran Zaev i Edi Rama su, prema informacijama medija, postigli dogovor o konkretnim merama koje će doprineti razvoju i rastu Srbije, Makedonije i Albanije. Putovanje samo uz ličnu kartu Uspostavljanje „mini Šengena“. Samo… »

Vučić: Dobre odluke u Ohridu, očekujem napade

Vesti online pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da su sa Severnom Makednijom i Albanijom dogovorene veoma dobre i važne stvari koje će značajno unaprediti investicioni ambijent i naglasio da su on i premijeri druge dve zemlje odlučni da… »

Vučić iz ohrida: Sa Severnom Makedonijom i Albanijom dogovorene veoma dobre i važne stvari

Kurir pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da su sa Severnom Makedonijom i Albanijom dogovorene veoma dobre i važne stvari koje će značajno unaprediti investicioni ambijent i naglasio da su on i premijeri druge dve zemlje odlučni da… »

Sastanak lidera zapadnog balkana: Susret Vučića, Zaeva i Rame danas u Severnoj Makedoniji

Kurir pre 28 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama sastaće se danas ponovo u nedelju, u 9.00, a potom će u 11.00 razgovarati sa predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija. Posle ovih… »

Bez pasoša u Makedoniju i albaniju: Vučić, Zaev i Rama u Ohridu dogovorili prve korake ka "malom šengenu"

Blic pre 29 dana
Samo mesec dana od pokretanja inicijative za uspostavljenje regiona bez barijera, za slobodno kretanje robe, ljudi, usluga i kapitala između Srbije, Severne Makedonije i Albanije naziru se prvi konkretni koraci u tom smeru, koje su večeras, kako saznaje… »

Sastanak Vučića s Ramom i Zaevom u Ohridu

Danas pre 29 dana
Večeras su se u Ohridu sastali predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, i premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama. Uoči sastanka čelnika Zapadnog Balkana sutra, u nedelju, u Ohridu, predsednik Vlade Severne Makedonije Zoran Zaev… »

Tači obavestio Zaeva: Kosovo ne učestvuje na sastanku u Ohridu

Blic pre 29 dana
Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači rekao je da tzv. Kosovo neće učestvovati na sastanku lidera Zapadnog Balkana u Ohridu, prenosi RTK2. Tači je u telefonskom razgovoru rekao premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu da… »

Tači Zaevu rekao da neće učestvovati na sastanku u Ohridu

Večernje novosti pre 29 dana
Tači je u telefonskom razgovoru rekao premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu da tzv. Kosovo ne učestvuje na samitu. Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači rekao je da tzv. Kosovo neće učestvovati na sastanku lidera Zapadnog… »

Vesti dana »