Povezane vesti

Branko Lustig: Čovek koji je preživeo Aušvic, osvajao Oskare i borio se protiv fašizma

Branko Lustig: Čovek koji je preživeo Aušvic, osvajao Oskare i borio se protiv fašizma

Radio 021 14.11.2019
Filmski producent je preminuo u 88. godini u Zagrebu. Emma McIntyre/Getty Images Branko Lustig „Moj broj je A3317. Dalek je put od Aušvica do ove pozornice", izjavio je producent Branko Lustig kada je primao Oskara za film Šindlerova lista… »

Južne vesti 14.11.2019
Emma McIntyre/Getty Images Branko Lustig „Moj broj je A3317. Dalek je put od Aušvica do ove pozornice", izjavio je producent Branko Lustig kada je primao Oskara za film Šindlerova lista. „Umirući su mi ostavili u amanet da, ako preživim, pričam… »
Preminuo Branko Lustig, filmski producent i dobitnik Oskara

Preminuo Branko Lustig, filmski producent i dobitnik Oskara

Radio 021 14.11.2019
Filmski producent i dvostruki dobitnik Oskara Branko Lustig preminuo je danas u Zagrebu u 87. godini. Rođen je u Osijeku, a zbog jevrejskog porekla tokom Drugog svetskog rata je bio zarobljenik logora Aušvic i Bergen-Belzen. Njegovo iskustvo iz logora… »

Vesti dana »