Povezane vesti

Turski parlament osudio rezoluciju američkog Senata o armenskim tvrdnjama

Slobodna Evropa 13.12.2019
Turski parlament izdao je zajedničku deklaraciju kojom osuđuje rezoluciju američkog Senata o armenskim tvrdnjama. Državni parlament Turske osudio je rezoluciju i proglašavaju je nevažećom jer su zanemarena osnovna pravila međunarodnog prava… »

Turska pozvala američkog ambasadora na "raport"

B92 13.12.2019
Tursko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je pozvalo na razgovor američkog ambasadora u Ankari. On je pozvan na razgovor zbog rezolucije koju su usvojili američki poslanici, a u kojoj se masovna ubistva Jermena pre jednog veka proglašavaju… »

Turska negoduje zbog proglašenja genocida nad Jermenima

Politika 13.12.2019
ANKARA – Tursko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je pozvalo na razgovor američkog ambasadora u Ankari zbog rezolucije koju su usvojili američki poslanici, a u kojoj se masovna ubistva Jermena pre jednog veka proglašavaju… »

Ambasador SAD pozvan na razgovor zbog rezolucije o Jermeniji

RTS 13.12.2019
Tursko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je, kako navodi, američkog ambasadora u Ankari povodom rezolucije Senata SAD kojom se masovno ubistvo Jermena s početka prošlog veka ocenjuje kao genocid. U saopštenju turskog Ministarstva ističe se… »

Turske vlasti pozvale ambasadora SAD na razgovor

N1 Info 13.12.2019
Turske vlasti pozvale su američkog ambasadora u Ankari na razgovor nakon što je Kongres SAD usvojio rezoluciju kojom se priznaje genocid Otomanskog carstva nad Jermenima početkom 20. veka. "Američki ambasador pozvan je u Ministarstvo inostranih… »

Turska negoduje zbog proglašenja ubistava Jermena genocidom

Dnevnik 13.12.2019
ANKARA: Tursko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je pozvalo na razgovor američkog ambasadora u Ankari zbog rezolucije koju su usvojili američki poslanici, a u kojoj se masovna ubistva Jermena pre jednog veka proglašavaju genocidom… »

Turske vlasti pozvale ambasadora SAD na razgovor

Danas 13.12.2019
Turske vlasti pozvale su danas američkog ambasadora u Ankari na razgovor nakon što je Kongres SAD usvojio rezoluciju kojom se priznaje genocid Otomanskog carstva nad Jermenima početkom 20. veka. „Američki ambasador pozvan je u Ministarstvo… »

Kongres SAD usvojio rezoluciju kojom se priznaje genocid nad Jermenima

Danas 12.12.2019
Senat, gornji dom Konfresa SAD, jednoglasno je danas rezolucijom priznao genocid Otomanskog carstva nad Jermenima početkom 20. veka. Rezoluciju je krajem oktobra izglasao Predstavnički dom Kongresa što je izazvalo duboko nezadovoljstvo Turske koja… »

Vesti dana »