Povezane vesti

Marković o paljenju zastave i poslednja opomena Amfilohiju

Marković o paljenju zastave i poslednja opomena Amfilohiju

RTV 30.12.2019
PODGORICA - Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je danas, povodom paljenja crnogorske zastave u Beogradu, da je to, kako je naveo, neshvatljivo ponašanje vlasti Srbije, a mitropolitu Amfilohiju je uputio "poslednju opomenu". "U Crnoj Gori postoji… »
Marković pozvao Amfilohija da ne podstiče nerede, MCP odgovara - podmetačina

Marković pozvao Amfilohija da ne podstiče nerede, MCP odgovara - podmetačina

N1 Info 30.12.2019
Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju da "ne podstiče nezadovoljstvo i nerede", dodajući da je to poslednja opomena u tom smislu. Mitropolija je odgovorila da je Marković nepravedno prozvao… »
Amfilohije: Crkva ne podstiče na demonstracije

Blic 30.12.2019
Mitropoit crnogorsko-primorski odgovorio je večeras crnogorskom premijeru Dušku Markoviću da Crkva ne podstiče na demonstracije, posebno ne nasilne, niti na sukobe sa policijom, povodom donošenja Zakona o slobodi veroispovesti. - To, s druge strane… »
Mitropolija crnogorsko-primorska odgovorila na Markovićeve pretnje: Napadi na policiju su podmetanje Crkvi

Mitropolija crnogorsko-primorska odgovorila na Markovićeve pretnje: Napadi na policiju su podmetanje Crkvi

Večernje novosti 30.12.2019
Podržavamo njegov poziv za dijalog ali samo onakav dijalog u kojem bi se uvažio stav Crkve, navodi se u saopštenju. Premijer Duško Marković nepravedno proziva mitropolita Amfilohija na odgovornost za nasilje i potpuno mu neprimereno upućuje nekakva… »

Dnevnik 30.12.2019
PODGORICA: Mitropoit crnogorsko-primorski odgovorio je večeras crnogorskom premijeru Dušku Markoviću da Crkva ne podstiče na demonstracije, posebno ne nasilne, niti na sukobe sa policijom, povodom donošenja Zakona o slobodi veroispovesti. To, s druge… »
Amfilohije: Ja pozivam na mir, molim se da vam se vrati zdrav razum!

Amfilohije: Ja pozivam na mir, molim se da vam se vrati zdrav razum!

Mondo 30.12.2019
Mitropolit crnogorsko-primorski odgovorio je večeras crnogorskom premijeru Dušku Markoviću da crkva ne podstiče na demonstracije, posebno ne nasilne, niti na sukobe sa policijom, povodom donošenja Zakona o slobodi veroispovesti. Mitropolit… »
Amfilohije odgovorio markoviću: Napad na policiju je podmetačina crkvi, mi nismo protiv države

Amfilohije odgovorio markoviću: Napad na policiju je podmetačina crkvi, mi nismo protiv države

Kurir 30.12.2019
"Premijer Duško Marković danas nepravedno proziva mitropolita Amfilohija na odgovornost za nasilje i potpuno mu neprimereno upućuje nekakva ”upozorenja”, iako su i sam mitropolit i Mitropolija jasno i nedvosmisleno rekli da su protiv nasilja"… »
Amfilohije: Crkva ne podstiče na demonstracije i nasilje

Amfilohije: Crkva ne podstiče na demonstracije i nasilje

RTS 30.12.2019
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da Crkva ne podstiče na demonstracije, osobito ne nasilne, niti poziva i podržava "vjerni narod da se sukobljava sa Policijom, u čijim redovima su naša braća i sestre", navodi se u saopštenju… »
Amfilohije odgovorio markoviću: "Verni su pozvani da se mole Bogu da onima koji su na vlasti povrati razum"

Amfilohije odgovorio markoviću: "Verni su pozvani da se mole Bogu da onima koji su na vlasti povrati razum"

Srbija danas 30.12.2019
"Blagodarimo vernom narodu koji je pokazao izuzetnu odlučnost i rešenost da bude uz svoju Crkvu, odazvavši se na sve pozive naših episkopa na saborna okupljanja." - Premijer Duško Marković danas nepravedno proziva mitropolita Amfilohija na… »

Vesti dana »