Повезане вести

Да ли је нижи изборни праг прихватљив за ЕУ

Да ли је нижи изборни праг прихватљив за ЕУ

Политика 14.01.2020
Владимир Билчик изјавио је да се, законски, цензус може смањити: „Ипак, свака нова политичка иницијатива која мења правила пред изборе отвара питање правичности изборног процеса”. Заинтригиран сам овом причом о снижавању… »
Европарламентарци упозоравају Вучића због смањења цензуса

Европарламентарци упозоравају Вучића због смањења цензуса

Слободна Европа 14.01.2020
"Ја сам увек заинтересован за сваку реч Тање Фајон. Нарочито ако се тичу права српског народа у Словенији", речи су којима је председник Србије Александар Вучић реаговао на поруку председнице Одбора за стабилизацију и… »
Вучић: Сви су сагласни са спуштањем цензуса, ништа од бојкота

Вучић: Сви су сагласни са спуштањем цензуса, ништа од бојкота

РТС 14.01.2020
Сви у Србији су сагласни да треба снизити изборни цензус и због тог предлога срећни су сви осим људи у СНС-у, рекао је председник Александар Вучић. Вучић је рекао да никаква посебна аргументација која "брани" спуштање цензуса… »
Вучић: Није погажен Устав ако смањујемо цензус, није дозвољено да га повећамо

Вучић: Није погажен Устав ако смањујемо цензус, није дозвољено да га повећамо

Бета 14.01.2020
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, реагујући на забринутост европосланице Тање Фајон због могућности смањења цензуса у Србији пред изборе, да се нада да ће се она као "истакнути борац за људска права"… »
Председник: Ништа од бојкота, нижи цензус једина шанса да Ђилас и Јеремић уђу у парламент

Председник: Ништа од бојкота, нижи цензус једина шанса да Ђилас и Јеремић уђу у парламент

Вечерње новости 14.01.2020
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да пажљиво прати сваку реч коју изговори Тања Фајон и да очекује да ће да се избори за то да Срби постану национална мањина у Словенији. Председник Србије Александар Вучић… »
Сви се томе радују, Вучић о спуштању цензуса: То не иде на руку само СНС! Опозицији је јасно да од бојкота нема ништа

Сви се томе радују, Вучић о спуштању цензуса: То не иде на руку само СНС! Опозицији је јасно да од бојкота нема ништа

Курир 14.01.2020
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се сви радују спуштању изборног цензуса на три одсто, а да то не иде на руку Српској напредној странци, па ће морати да их убеди да то прихвате. Председник је рекао да је он… »
Вучић: Није погажен Устав, цензус сме да се смањује, не сме да се повећава

Вучић: Није погажен Устав, цензус сме да се смањује, не сме да се повећава

Н1 Инфо 14.01.2020
Председник Србије Александар Вучић изјавио је, реагујући на забринутост европосланице Тање Фајон због могућности смањења цензуса у Србији пред изборе, да се нада да ће се она као "истакнути борац за људска права" изборити да… »
"Очекујем да се Фајон избори да Срби постану мањина у Словенији"

"Очекујем да се Фајон избори да Срби постану мањина у Словенији"

РТВ 14.01.2020
ОБРЕНОВАЦ - Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да цензус није дозвољено повећавати у изборној години и отежавати политичким противницима, али није проблем смањивање цензуса. "Не знам што су се сви у Србији… »
"Радују се они, сине": Вучић: Нормално је да цензус смањујете, а не да га повећавате

"Радују се они, сине": Вучић: Нормално је да цензус смањујете, а не да га повећавате

Блиц 14.01.2020
Увек сам заинтересован за сваку реч Тање Фајон, нарочито ако се тиче права српског народа у Словенији, и нарочито ако се потруди у томе да постану национална мањина, каже председник Србије Александар Вучић. Он је овако… »
Билчик: Снижавање цензуса доводи у питање правичност изборног процеса

Билчик: Снижавање цензуса доводи у питање правичност изборног процеса

Слободна Европа 14.01.2020
Снижавање изборног цензуса је законски могуће, али свака иницијатива која мења правила пред изборе доводи у питање правичност изборног процеса, навео је Владимир Билчик, известилац Европског парламента (ЕП) за Србију и члан… »
Јоксимовић: Спуштање цензуса ради јачања демократије и плурализма

Јоксимовић: Спуштање цензуса ради јачања демократије и плурализма

РТВ 14.01.2020
БЕОГРАД - Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић поручила је данас да се чуди "толиком опрезу" и да је изненађује коментар на иницијативу о смањењу изборног цензуса са пет на три одсто известиоца ЕП за Србију… »
Фајон: Изненађена сам и забринута спуштањем цензуса

Фајон: Изненађена сам и забринута спуштањем цензуса

Данас 14.01.2020
Изненађена сам и забринута идејом о снижавању изборног прага са пет на три одсто, изјавила је за Блиц председница Одбора за стабилизацију и придруживање Србије и Европске уније (ЕУ) и посланица Европског парламента Тања Фајон… »
Фајон и Билчик: Снижавање цензуса није била тема дијалога, опасна тактика

Фајон и Билчик: Снижавање цензуса није била тема дијалога, опасна тактика

Н1 Инфо 14.01.2020
Тања Фајон и Владимир Билчик, чланови делегације Европског парламента у међустраначком дијалогу у Скупштини Србије, рекли су за београдске медије да снижавање цензуса са пет да три одсто није било тема дијалога. Фајон је казала… »
Фајон забринута идејом о спуштању цензуса у Србији

Фајон забринута идејом о спуштању цензуса у Србији

Ал Јазеера 14.01.2020
Радикалне промјене изборних правила близу избора су веома опасна тактика, тврди председавајућа Делегације Европског парламента за Србију. Предсједавајућа Делегације Европског парламента за Србију Тања Фајон је изненађена и… »

Вести дана »