Повезане вести

Вучић: Не занима ме да имам контролу над судијама и тужиоцима

Вучић: Не занима ме да имам контролу над судијама и тужиоцима

Н1 Инфо 20.01.2020
Председник Србије Александар Вучић негирао је да жели контролу над судијама и тужиоцима у Србији и додао да то "измишљају они који не знају шта друго да измисле". Извор: Агенције "Не занима ме да имам контролу над судијама и… »
Председник тестира српско правосуђе

Председник тестира српско правосуђе

Слободна Европа 20.01.2020
Председник Србије Александар Вучић одбацио је критике јавности да жели да има контролу над судијама и тужиоцима у Србији. "Не занима ме да имам контролу над судијама и тужиоцима. Једино што мене интересује је да нарко-дилери и… »
Правоснажне пресуде могу да се коментаришу, али не било како

Правоснажне пресуде могу да се коментаришу, али не било како

РТС 20.01.2020
Друштво судија Србије позвало је Високи савет судства и Државно веће тужилаца, а нарочито републичког јавног тужиоца, да престану да занемарују своје уставне дужности гаранта независности судова и судија и самосталности тужилаца… »
Екстерна контрола правосуђа - изговор за даљу политизацију или механизам грађанског надзора

Екстерна контрола правосуђа - изговор за даљу политизацију или механизам грађанског надзора

Радио 021 20.01.2020
Удружење за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ) оценило је да најава из Министарства правде о потреби за екстерном контролом представља само изговор за даљу политизацију правосуђа. Ово удружење је саопштило да је извршна… »
Правници: Изјава секретара противправна, екстерна контрола правосуђа већ постоји

Правници: Изјава секретара противправна, екстерна контрола правосуђа већ постоји

Н1 Инфо 20.01.2020
Питање независности правосуђа поново је у фокусу јавности у Србији, а све након изјаве председника, Александра Вучића да је, како је рекао, незадовољан радом судија и тужилаца у земљи. "Уље на ватру" долио је државни секретар… »
Министарство правде: Предлог "екстерне контроле" правосуђа није нов

Министарство правде: Предлог "екстерне контроле" правосуђа није нов

Н1 Инфо 20.01.2020
Нацрт амандмана на Устав Србије предвиђа успостављање "механизма екстерне контроле судске власти", наводи се у данашњем одговору Министарства правде Србије на питање Радија Слободна Европа (РСЕ). РСЕ је о томе питао… »
Министарство правде за РСЕ: Предлог екстерне контроле правосуђа није нов

Министарство правде за РСЕ: Предлог екстерне контроле правосуђа није нов

Нови магазин 20.01.2020
Нацрт амандмана на Устав Србије предвиђа успостављање "механизма екстерне контроле судске власти", наводи се у данашњем одговору Министарства правде Србије на питање Радија Слободна Европа (РСЕ). РСЕ је о томе питао… »
Вучић: Не гоне наркодилере, па измишљају о кршењу Устава

Вучић: Не гоне наркодилере, па измишљају о кршењу Устава

РТВ 20.01.2020
ДАВОС - Председник Србије Александар Вучић одбацио је данас тврдње опозиције да увођење тзв. екстерне контроле у правосуђу значи притисак на правосудне органе, а судијама које тобоже штите Устав, иако нико ни не помишља да… »
Бељански: Предлог да председник поставља судије супротан владавини права

Бељански: Предлог да председник поставља судије супротан владавини права

Радио 021 20.01.2020
Председник Адвокатске коморе Војводине Владимир Бељански изјавио је да је предлог државног секретара у Министарству правде Радомира Илића да председник Србије треба да поставља судије и тужиоце супротан принципу владавине… »

Вести дана »