Povezane vesti

U Patrijaršiji proslavljeno 10 godina patrijarha Irineja na tronu Svetog Save (FOTO)

U Patrijaršiji proslavljeno 10 godina patrijarha Irineja na tronu Svetog Save (FOTO)

Vesti online 22.01.2020
U organizaciji Patrijaršijske upravne kancelarije danas je u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu proslavljena decenija od izbora patrijarha srpskog Irineja za 45. po redu poglavara Srpske pravoslavne crkve. Predstavljanjem fotomonografije u 10 tomova u… »
Patrijarh Irinej: Trudio sam se da vodim Crkvu ispravnim putem

Patrijarh Irinej: Trudio sam se da vodim Crkvu ispravnim putem

Politika 22.01.2020
Srpska pravoslavna crkva (SPC) obeležila je danas deceniju od dolaska na njen tron patrijarha Irineja, predstavljanjem fotomonografije u 10 tomova, u kojima je 15.000 fotografija o njegovoj aktivnosti, i dokumentarnim filmom. „Nisam očekivao događaj… »
Patrijarh 10 godina na čelu SPC: Činio sam sve da Crkvu vodim ispravnim putem

Patrijarh 10 godina na čelu SPC: Činio sam sve da Crkvu vodim ispravnim putem

N1 Info 22.01.2020
Srpska pravoslavna crkva (SPC) obeležila je deceniju od dolaska na njen tron patrijarha Irineja, predstavljanjem fotomonografije u 10 tomova, u kojima je 15.000 fotografija o njegovoj aktivnosti, i dokumentarnim filmom. "Nisam očekivao događaj ovakvog… »
Irinej: Nikad nije bilo lako biti srpski patrijarh

Irinej: Nikad nije bilo lako biti srpski patrijarh

Dnevnik 22.01.2020
BEOGRAD: Srpska pravoslavna crkva obeležila je danas deset godina od izbora Irineja za 45. patrijarha, a poglavar SPC kazao je da nikada nije bilo lako biti srpski patrijarh, te da danas posebno boli što se "Crna Gora odriče Srbije", ali i da su… »
"A šta su Crnogorci nego Srbi, ko neće da bude Srbin neka traži svoje"

"A šta su Crnogorci nego Srbi, ko neće da bude Srbin neka traži svoje"

Mondo 22.01.2020
Čitavu deceniju je na čelu Srpske pravoslavne crkve. Kaže da nikada nije bilo lako i da kao što ga 10 godina brine Kosovo, tako i danas boli što se Crna Gora odriče Srbije. Čitavu deceniju je na čelu Srpske pravoslavne crkve. Kaže da nikada nije… »
Patrijarh slavi jubilej: Irinej deset godina na čelu srpske crkve

Patrijarh slavi jubilej: Irinej deset godina na čelu srpske crkve

Kurir 22.01.2020
Pre deset godina, na današnji dan, oglasila su se zvona na Sabornoj ckrvi u Beogradu i označila da je izabran 45. patrijarh srpski! Njegova svetost patrijarh Irinej obeležio je deset godina patrijaršijske, 60 godina monaške i 45 godina episkopske… »
SPC danas obeležava važan jubilej: 10 godina od izbora patrijarha Irineja

SPC danas obeležava važan jubilej: 10 godina od izbora patrijarha Irineja

Kurir 22.01.2020
Projekcija jednočasovnog dokumentarnog filma, autora prote Pavlovića, koji ilustruje životni put patrijarha Irineja. BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva obeležiće danas 10 godina od izbora 45. patrijarha, Irineja, a tim povodom Patrijaršijska Upravna… »

Vesti dana »