Povezane vesti

Potpisano Pismo o namerama o obnovi železničke linije Beograd– Priština

Politika pre 12 dana
MINHEN – U Minhenu je jutros potpisano Pismo o namerama za obnovu želelezničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika… »

Kurti: Sporazumi sklopljeni bez mog znanja

B92 pre 12 dana
Minhen -- Aljbin Kurti izjavio je da su sporazumi Beograda i Prištine potpisani danas na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu sklopljeni bez njegovog znanja. On na konferenciji prisustvuje zajedno sa Hašimom Tačijem. "Danas su u Berlinu potpisana dva… »

Srbija i Kosovo potpisali sporazume o autoputu i železnici

Slobodna Evropa pre 12 dana
Predstavnici Srbije i Kosova potpisali su u Minhenu izjavu o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine i završetak autoputa između ta dva grada. Sporazum je potpisan na početku Minhenske bezbednosne konferencije, a u… »

Kurti: Vlada nije imala saznanja o sadržaju sporazuma o železnici i autoputu

Slobodna Evropa pre 12 dana
Premijer Kosova Aljbin Kurti (Albin Kurti) saopštio je da njegova Vlada nije imala saznanja o sadržaju dva sporazuma o železnici i autoputu potpisanim 14. februara u Minhenu između zvaničnika Kosova i Srbije. Kako je kazao, kosovske zvaničnike je… »

Završen naporan dan u Minhenu! Vučić uz čašu crvenog vina čestitao srpskim vinarima Svetog Trifuna! (foto/video)

Srbija danas pre 12 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na 56. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji (MSC 2020) u kojoj je imao niz bilateralnih sastanaka sa svetskim zvaničnicima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će učestvovanje na… »

Potpisano Pismo o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine

Telegraf pre 12 dana
Pismo o namerama za obnovu saobraćaja između Beograda i Prištine potpisano je 20. januara u Berlinu, sa kompanijom "Lufthanza" U Minhenu je jutros potpisano Pismo o namerama za obnovu želelezničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, u… »

Kurti: Sporazumi sklopljeni bez mog znanja

RTV pre 11 dana
MINHEN - Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je večeras da su sporazumi Beograda i Prištine potpisani danas na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, kojoj prisustvuje zajedno s predsednikom Hašimom Tačijem, sklopljeni bez njegovog znanja. “Danas su… »

Kurti: Sporazumi u Minhenu potpisani bez odobrenja nove vlade

RTS pre 11 dana
Kosovski premijer Aljbin Kurti kaže da su u Minhenu sporazumi sa predstavnicima Beograda potpisani bez njegovog znanja i da su dogovoreni sa prethodnim sazivom vlade. Kurti je naveo d su dva sporazuma koja su Minhenu potpisali zvaničnici koje je… »

Specijalni gost: Vučić na večeri Svetskog ekonomskog foruma

Kurir pre 11 dana
MINHEN- Presednik Srbije Aleksandar Vučić specijalni je gost na večeri, koju je za odabrane ucesnike Minhenske bezbednosne konferencije priredio Svetski ekonomski forum. Pored Vučića, među zvanicima su i državni sekretar SAD Majk Pompeo. Na večeri… »

Kurti: Zvaničnici Kosova nisu imali odobrenje za potpisivanje pisama o namerama

Novi magazin pre 11 dana
Premijer Kosova Aljbin Kurti ocenio je da zvaničnici Kosova koji su danas potpisali pismo o namerama sa Srbijom u železničkom i putnom saobraćaju nisu imali odobrenje nove Vlade Kosova da to urade. U Minhenu su predstavnici Kosova i Srbije, uz… »

Vučić na večeri u Minhenu, među zvanicama i Pompeo

RTS pre 11 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je jedan od gostiju na večeri koju u Minhenu organizuje Svetski ekonomski forum. Na Instagram profilu Buducnostsrbijeav objavljena je fotografija svečane večere na kojoj je bio i predsednik Srbije Aleksadnar… »

"Dok takse ne budu ukinute o statusu se neće razgovarati"

B92 pre 11 dana
Minhen -- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je nakon konferencije u Minhenu da su naparavljeni mali, ali značani koraci u pregovorima BG i PR. "Razgovori između Beograda i Prištine su bili jedna mala, ali važna crtica i… »

Vučić: Žestoko sam branio interese Srbije u razgovoru sa Kurtijem

RTV pre 11 dana
MINHEN - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je večeras novinarima da je na panelu o bezbednosti Zapadnog Balkana u Minhenu, gde se prvi put susreo sa Aljbinom Kurtijem, bila žestoka debata i da je na najbolji način branio interese Srbije i… »

Potpisane izjave o namerama za železničku vezu i autoput Beograd-Priština

N1 Info pre 11 dana
Predstavnici Beograda i Prištine potpisali su danas u Minhenu izjave o namerama za uspostavljanje železničke veze i autoputa Beograd-Priština, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Izvor: Tanjug "Predsednik Vučić… »

Vučić u Minhenu razgovaraso sa funkcionerima iz EU, SAD i Kine

Blic pre 11 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas sastanke u okviru Minhenske bezbednosne konferencije razgovorom sa evropskim komesarom za budžet i administraciju Johanesom Hanom. On je sa njim razgovarao o raznim temama u vezi sa Srbijom i… »

Bilateralni sastanci u Minhenu: Vučić razgovarao sa Hekerom, Lajčakom i Georgijevom (foto)

Blic pre 11 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Minhenu nastavio bilateralne sastanke sa svetskim zvaničnicima razgovorom sa savetnikom za spoljnu politiku i bezbednost savezne kancelarke SR Nemačke Janom Hekerom. Predsednik Vučić se tokom Bezbednosne… »

Vučić: Uvek ćemo biti uz kineski narod

B92 pre 11 dana
Minhen -- Predsednik Srbije nastavio je u petak u Minhenu bilateralne susrete sa svetskim zvaničnicima razgovorom s predstavnicima Forin ofisa i Atlantskog saveta. Aleksandar Vučić je prvo razgovarao sa izvršnim direktorom Atlantskog saveta Dejmonom… »

Vučić s Vangom: Uvek ćemo biti uz kineski narod

Večernje novosti pre 11 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu s ministrom spoljnih poslova Kine Vangom Jiem i poručio da će Srbija biti uz kineski narod. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu s ministrom spoljnih poslova Kine… »

Vučić: Sporazum sa Prištinom ne zavisi od želja, već od realnosti

RTS pre 11 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da postizanje konačnog sporazuma Beograda i Prištine ne zavisi od političkih želja, već od političke realnosti i spremnosti Albanaca da razgovaraju o kompromisu. Ponavlja da nema razgovora o statusu… »

"Ekonomija briše sve barijere"

B92 pre 11 dana
Beograd -- Siniša Mali je izjavio, komentarišući Pismo o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, da je ekonomija ta koja briše sve barijere. "Nema te države na svetu, gde ekonomska prava kao što su sloboda kretanja… »

Vučić: Priče o sporazumu sa Kosovom ne zavise od političkih želja nego od kompromisa

Novi magazin pre 11 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Minhenu, komentarišući izjavu predsednika Kosova Hašima Tačija da očekuje konačni sporazum sa Beogradom do kraja godine, da tu priču sluša već sedam godina. "To ne zavisi od političkih… »

Živković: Dokument o železničkoj liniji sa Prištinom formalno i de jure priznanje nezavisnog Kosova

Novi magazin pre 11 dana
Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da današnje potpisivanje Pisma o namerama o obnovi železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine predstavlja "formalno i de jure priznanje nezavisnog Kosova". Navodeći da je reč o sporazumu… »

Vučić u Minhenu razgovarao s Džaredom Koenom

Dnevnik pre 11 dana
MINHEN: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Minhenu s izvršnim direktorom kompanije Jigsaw, Džaredom Koenom, objavljeno je na Instagram profilu "budućnostsrbijeav". Predsednik Vučić razgovarao je sa Koenom u okviru Minhenske bezbednosne… »

"Prvo ukidanje taksi, pa razgovor o statusu": Vučić o odnosima u regionu, Rusiji, EU i srpskoj opoziciji

Blic pre 11 dana
Postizanje konačnog sporazuma Beograda i Prištine ne zavisi od političkih želja, već od političke realnosti i spremnosti Albanaca da razgovaraju o kompromisu, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je to rekao komentarišući izjavu… »

Vučić: Priče o sporazumu sa Kosovom ne zavise od političkih želja nego od kompromisa

Danas pre 11 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Minhenu, komentarišući izjavu predsednika Kosova Hašima Tačija da očekuje konačni sporazum sa Beogradom do kraja godine, da tu priču sluša već sedam godina. „To ne zavisi od političkih… »

Živković: Dokument o železničkoj liniji sa Prištinom formalno i de jure priznanje nezavisnog Kosova

Danas pre 11 dana
Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da današnje potpisivanje Pisma o namerama o obnovi železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine predstavlja „formalno i de jure priznanje nezavisnog Kosova“. Navodeći da je reč o… »

Vučić: Priče o sporazumu sa Kosovom ne zavise od političkih želja nego od kompromisa

Beta pre 11 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Minhenu, komentarišući izjavu predsednika Kosova Hašima Tačija da očekuje konačni sporazum sa Beogradom do kraja godine, da tu priču sluša već sedam godina. "To ne zavisi od političkih… »

Beograd i Priština stavili potpis, obnavlja se železnička veza; Predsednik: Saobraćajne veze ogromna pomoć za Srbe na KiM

Večernje novosti pre 11 dana
Dokument je potpisan u okviru Minhenske bezbednosne konferencije. U Minhenu je u četvrtak potpisano Pismo o namerama za obnovu želelezničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog… »

Vučić: Sporazum sa Prištinom ne zavisi od želja, već realnosti

Večernje novosti pre 11 dana
Predsednik Srbije izjavio je u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio… »

Živković: Srbija formalno priznala Kosovo

Dnevnik pre 11 dana
BEOGRAD: Pismo o namerama o obnavljanju železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, koji je potpisan u Minhenu, predstavlja sporazum izmedju dve države, izjavio je danas u Skupštini Srbije predsednik Nove stranke Zoran Živković. Živković… »

Potpisano pismo o namerama: Obnavlja se železnički saobraćaj do Prištine

Vesti online pre 11 dana
U Minhenu je potpisano pismo o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika kosovskih privremenih… »

Potpisano pismo o namerama - novi korak ka obnovi železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine

RTV pre 11 dana
MINHEN - U Minhenu je jutros potpisano Pismo o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika kosovskih… »

I železnica i autoput: U Minhenu potpisano pismo o namerama o obnovi infrastrukture između Beograda i Prištine, Vučić se…

Blic pre 11 dana
U Minhenu je danas potpisana izjava o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine. Potpisivanju su prisustvovali predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači, kao specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard… »

"Aplaudiram Grenelu i Trampu": Haradinaj o obnovi železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine: Sad je potrebno…

Blic pre 11 dana
Donedavni premijer Privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj pozdravio je današnje potpisivanje Pisma o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, istakavši ulogu predsednika SAD Donalda Trampa i njegovog… »

Prvi sastanak u Minhenu: Vučić razgovarao sa Rikerom

B92 pre 11 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros u Minhenu s v. d. pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filipom Rikerom. To je prvi sastanak predsednika Vučića koje će danas imati u okviru Minhenske bezbednosne… »

Potpisano: Obnavlja se železnička linija Beograd - Priština (video)

Mondo pre 11 dana
U Minhenu je jutros potpisano Pismo o namerama za obnovu želelezničkog saobraćaja između Beograda i Prištine. U Minhenu je jutros potpisano Pismo o namerama za obnovu želelezničkog saobraćaja između Beograda i Prištine. Pismo o namerama je… »

Potpisano pismo o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine

Radio 021 pre 11 dana
U Minhenu je jutros potpisano Pismo o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika Kosova Hašima… »

Srbija-Kosovo: „Istorijski progres“

Dojče vele pre 11 dana
Predstavnici Srbije i Kosova potpisali su u Minhenu sporazume koji bi trebalo da dovedu do obnavljanja železničke veze i izgradnje auto-puta Beograd-Priština. Potpisivanju je prisustvovao i ambasador SAD Ričard Grenel. Ambasada SAD u Berlinu objavila… »

Sedam godina slušam tu izjavu! To ne zavisi od želja, već realnosti: Vučić o postizanju dogovora sa Prištinom

Kurir pre 11 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da postizanje konačnog sporazuma Beograda i Prištine ne zavisi od političkih želja, već od političke realnosti i spremnosti Albanaca da razgovaraju o kompromisu. Vučić je to rekao… »

Srbija i Kosovo potpisali sporazume o železničkoj vezi i auto-putu Beograd-Priština

Jugmedia pre 11 dana
Predstavnici Srbije i Kosova potpisali su danas u Minhenu sporazume koji treba da dovedu do obnavljanja železničke veze i izgradnje auto-puta Beograd-Priština, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Predsednik… »

Srbija i Kosovo potpisali sporazume o železničkoj vezi i auto-putu Beograd-Priština

Danas pre 11 dana
Predstavnici Srbije i Kosova potpisali su danas u Minhenu sporazume koji treba da dovedu do obnavljanja železničke veze i izgradnje auto-puta Beograd-Priština, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Predsednik… »

Vučić: Srećan sam što danas vidim napredak, hvala Trampu

Dnevnik pre 11 dana
MINHEN: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga, te zahvalio na… »

Đurić o izjavi o železnici: Vodili smo računa da sve bude u skladu s Ustavom

N1 Info pre 11 dana
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će u Minhenu biti potpisana izjava o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine. "Kada to jednog dana bude realizovano, doći će do obnove… »

Potpisane izjave o namerama o završetku auto-puta i obnovi železničke linije Beograd-Priština

RTS pre 11 dana
U Minhenu su potpisani Pismo o namerama za obnovu železničkog saobraćaja, kao i izjava o nameri za završetak izgradnje auto-puta od Beograda do Prištine. Potpisivanju dokumenata prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, specijalni… »

Haradinaj: Aplauz za Grenela i Trampa, a sad… veliko finale!

Vesti online pre 11 dana
Aplaudiram Ričardu Grenelu i Donaldu Trampu za viziju i liderstvo u efikasnom omogućavanju funkcionalne normalizacije železničke povezanosti Kosova i Srbije. Sad je potrebno veliko finale – uzajamno priznanje, koje je Tramp precizno naglasio u dva… »

Bez reakcija nove kosovske vlade na sporazume u Minhenu

RTS pre 11 dana
Kosovska vlada za sada još nije reagovala na potpisane sporazume Beograda i Prištine o uspostavljanju železničkog saobraćaja izeđu ta dva grada i izgradnji auto-puta Niš Priština. Sporazum je sa prištinske strane dogovorio i odobrio kosovski… »

Potpisana Izjava o nameri za završetak autoputa Beograd - Priština

RTV pre 11 dana
MINHEN - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Minhenu potpisivanju Izjave o nameri za završetak izgradnje autoputa od Beograda do Prištine. Potpisana je i izjava o namerama za uspostavljanje železničkog koridora Beograd -… »

Srbija i Kosovo potpisali sporazume o železničkoj vezi i auto-putu Beograd-Priština

Beta pre 11 dana
Predstavnici Srbije i Kosova potpisali su danas u Minhenu sporazume koji treba da dovedu do obnavljanja železničke veze i izgradnje auto-puta Beograd-Priština, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. "Predsednik… »

Riker se sastao sa Vučićem u Minhenu

Glas Amerike pre 11 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Minhenu sa pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filipom Rikerom, objavljeno je na instagram profilu "budućnostsrbijeav". To je prvi sastanak predsednika Vučića koje će… »

Vučić se sastao s Rikerom u Minhenu

Danas pre 11 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom, objavljeno je na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“. Sastanku su prisustvovali i direktor Kancelarije… »

Potpisano Pismo o namerama o železničkoj liniji Beograd-Priština

Dnevnik pre 11 dana
MINHEN: U Minhenu je ujutro 14. febreuara potpisano Pismo o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i… »

Potpisano u Minhenu! Beograd i Priština stavili potpis - obnavlja se železnička veza! Vučić: Bolja budućnost i mir

Kurir pre 11 dana
U Minhenu je jutros potpisano Pismo o namerama za obnovu želelezničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika kosovskih… »

Đurić: Pismo o namerama o vozu do Prištine

Danas pre 11 dana
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će danas u Minhenu biti potpisana izjava o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine. „Kada to jednog dana bude realizovano, doći će do… »

Potpisano: Namera za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine

B92 pre 11 dana
Minhen -- U Minhenu je potpisana izjava o namerama za obnovu zelelezničkog saobraćaja između Beograda i Prištine. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je da je danas važan dan za povezanost glavnog grada Srbije i najvećeg grada u južnoj… »

Đurić: Potpisujemo izjavu o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine

Beta pre 11 dana
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je da će danas u Minhenu biti potpisana izjava o namerama za obnovu železničkog saobraćaja izmedju Beograda i Prištine. "Kada to jednog dana bude realizovano, doći će do… »

Privrednike će obradovati vozovi: Marko Đurić o obnavljanju železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine

Večernje novosti pre 11 dana
Kada ta pruga bude obnovljena, teretni saobraćaj, odnosno roba iz centralne Srbije, moći će mnogo brže da dolazi na KiM, kao i putnici", rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. U Minhenu će biti potpisana izjava o namerama za obnovu… »

Đurić za RTS: Srpska roba će brže dolaziti u našu južnu pokrajinu

RTS pre 11 dana
U Minhenu će danas biti potpisano pismo o namerama o uspostavljanju direktne železničke linije Beograd–Priština. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže za RTS da će od uvođenja linije nesumnjivu korist imati naša privreda… »

Đurić: Pismo o namerama o vozu do Prištine

Dnevnik pre 11 dana
MINHEN: Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će Beograd potpisati pismo o namerama o ponovnom uspostavljanju železničke linije Beograd - Priština posle dve decenije. On je za Radio-televiziju Srbije rekao da pošto… »

Vesti dana »