Povezane vesti

Mandat od šest nedelja: "Dojče vele": Vlada Kosova pala zbog korona virusa

Blic pre 9 dana
Posle samo šest nedelja na vlasti, sukob oko strategije u borbi protiv pandemije korona-virusa srušio je vladu u Prištini, a Aljbin Kurti postao najbrže smenjeni premijer Kosova. Od 120 poslanika kosovske skupštine, 82 je glasalo za nepoverenje… »

Kurti smenio potpredsednika neposredno posle pada vlade

RTS pre 9 dana
Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, čija je valada noćas oborena, razrešio je potpredsednika Avdulaha Hotija neposredno posle odluke parlamenta. Vlada Aljbina Kurtija trajala je svega 51 dan, pre nego što joj je parlament sa 82 glasa "za" i 32… »

Mediji: Kurti nakon pada vlade smenio Hotija iz DSK

Blic pre 9 dana
Aljbin Kurti, čija vlada je oborena noćas, neposredno nakon glasanja je razrešio potpredsednika vlade iz DSK, Avdulaha Hotija. Prištinski "Ljajmi" piše da nema obrazloženja za ovakvu odluku. Kurtijeva vlada oborena je noćas u parlamentu sa 82… »

Kosovo: Pala vlada Aljbina Kurtija

Radio 021 pre 9 dana
Kurti je rekao da je njegova vlada oborena kako bi Beograd i Priština postigli dogovor o razmeni teritorija. Reuters Aljbin Kurti Poslanici skupštine Kosova su izglasali nepoverenje vladi lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija. „Razlog za smenu moje… »

Kosovo: Pala vlada Aljbina Kurtija

B92 pre 9 dana
Kurti je rekao da je njegova vlada oborena kako bi Beograd i Priština postigli dogovor o razmeni teritorija. Poslanici skupštine Kosova su izglasali nepoverenje vladi lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija. "Razlog za smenu moje vlade je stvaranje… »

Kosovo: Pala vlada Aljbina Kurtija

Južne vesti pre 9 dana
Reuters Aljbin Kurti Poslanici skupštine Kosova su izglasali nepoverenje vladi lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija. „Razlog za smenu moje vlade je stvaranje prostora da se potpiše već postignut dogovor o razmeni teritorija između Kosova i… »

Kosovo: Pala vlada Aljbina Kurtija

Danas pre 9 dana
Poslanici skupštine Kosova su izglasali nepoverenje vladi lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija. „Razlog za smenu moje vlade je stvaranje prostora da se potpiše već postignut dogovor o razmeni teritorija između Kosova i Srbije“, rekao je Kurti… »

Kosovo: Pala vlada Aljbina Kurtija

BBC News pre 9 dana
Kurti je rekao da je njegova vlada oborena kako bi Beograd i Priština postigli dogovor o razmeni teritorija. Poslanici skupštine Kosova su izglasali nepoverenje vladi lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija. „Razlog za smenu moje vlade je stvaranje… »

Vlada Kosova pala zbog korone

Dojče vele pre 9 dana
Posle samo šest nedelja na vlasti, sukob oko strategije u borbi protiv pandemije korona-virusa srušio je vladu u Prištini. Aljbin Kurti je tako postao najbrže smenjeni premijer Kosova. Od 120 poslanika Skupštine Kosova, 82-je je glasalo za… »

Kurti smenio prvog potpredsednika vlade Avdulaha Hotija

N1 Info pre 9 dana
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti razrešio je dužnosti potpredsednika kosovske vlade Avdulaha Hotija. Kurtijeva odluka dolazi nakon što je u sredu, u kasnim večerenjim časovima, izglasan predlog za nepoverenje vladi, piše KoSSev… »

KoSSev: Pad Vlade Kosova Pirova pobeda, Kurti premijer s najkraćim stažom

N1 Info pre 9 dana
"Neodgovoran čin sa mnogim odgovornim: Grenel, Tači, većina DSK. Biće to Pirova pobeda. Savez EU i SAD je nepopravljivo oštećen i sumnjam da će bilo kakav dil proći. Vreme je za EU da pojača" - profesor za studije jugoistočne Evrope Univerziteta… »

Pala vlada Aljbina Kurtija

Večernje novosti pre 9 dana
Skupština Kosova izglasala aje, na vanrednoj sednici sazvanoj na zahtev poslanika DSK, nepoverenje vladi Aljbina Kurtija. Skupština Kosova izglasala je, na vanrednoj sednici sazvanoj na zahtev poslanika DSK, nepoverenje vladi Aljbina Kurtija. Za… »

Skupština Kosova izglasala nepoverenje Vladi Kurtija

Danas pre 9 dana
Posle više od 11 sati rasprave Skupština Kosova je večeras sa 82 glasa za, 32 protiv i jednim uzdržanim glasom izglasala nepoverenje Vladi Kosova na čelu sa Aljbinom Kurtijem. Zahtev za izglasavanje nepoverenja je pokrenuo Demokratski savez Kosova… »

Pala vlada: Skupština Kosova izglasala nepoverenje, Kurti više nije premijer

Blic pre 9 dana
Kosovska vlada je večeras pala, a Aljbin Kurti više nije premijer. Kako piše prištinska "Gazeta", poslanici su nakon rasprave večeras izglasali nepoverenje Kurtiju. Za nepoverenje Vladi glasao je 81 poslanik, 32 ih je bilo protiv, jedan je bio… »

Vesti dana »