Повезане вести

Богослужења без верника

Богослужења без верника

Политика 28.03.2020
Судећи по новој препоруци Владе Србије, литургији неће моћи да се присуствује ни у порти храма. Влада Србије донела је препоруку која се тиче цркава и верских заједница: да се верски обреди обављају на безбедан начин и без… »
Лончар: Верник сам, али поштујемо шта струка каже

Лончар: Верник сам, али поштујемо шта струка каже

РТС 28.03.2020
Министар здравља Златибор Лончар рекао је да поштује цркву, да је и сам верник, али и истакао да се све мере ради сузбијања коронавируса спроводе на препоруку струке и да ће се тако наставити и убудуће. Упитан да прокоментарише… »
Лончар о причешћу у доба короне: Верник сам и идем у цркву, слушаћемо струку

Лончар о причешћу у доба короне: Верник сам и идем у цркву, слушаћемо струку

Н1 Инфо 28.03.2020
Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да ће држава наставити да слуша струку у вези са коронавирусом, па чак и по питању цркве која је данас саопштула да не одустаје од литургије и причешћа. Извор: Н1 Синод Српске… »
СПЦ: Верници старији од 65 да не долазе у цркве, причест да се обави код куће

СПЦ: Верници старији од 65 да не долазе у цркве, причест да се обави код куће

Н1 Инфо 28.03.2020
Синод Српске православне цркве (СПЦ) саопшто је да Црква неће прекидати служење литургије, нити престати да причешћује вернике, "јер је то ствар око које се не може расправљати" и најавио да ће се у храмовима у току… »
СПЦ: Нећемо престати са причешћивањем, око тога нема расправе

СПЦ: Нећемо престати са причешћивањем, око тога нема расправе

Спутник 28.03.2020
Свети архијерејски синод Српске православне цркве саопштио је да неће бити прекида служења литургија и вршења причешћа. СПЦ наводи да је "то је ствар око које се не може расправљати,и да "она представља основу наше вере у… »
СПЦ неће да укине литургије и причешћа: Држава каже да ће слушати струку!

СПЦ неће да укине литургије и причешћа: Држава каже да ће слушати струку!

Мондо 28.03.2020
"Изузетно поштујемо све. Верник сам и идем у цркву. Али, почели смо ову причу око корона вируса тако што смо слушали шта каже струка, тако ћемо и наставити", изјавио је министар здравља Србије Златибор Лончар. "Изузетно… »
Огласила се СПЦ: Без прекидања служења литургије, али верници старији од 65 година да не долазе у цркву

Огласила се СПЦ: Без прекидања служења литургије, али верници старији од 65 година да не долазе у цркву

Курир 28.03.2020
Причешћивање верника из исте кашике у моменту када траје пандемија вируса корона изазвало је велику буру у јавности, а овим путем огласила се и Српска православна црква. "Поводом најновијих препорука Владе Србије да се у циљу… »
СПЦ неће прекидати служење литургије, нити престати да причешћује вернике

СПЦ неће прекидати служење литургије, нити престати да причешћује вернике

РТВ 28.03.2020
БЕОГРАД - Синод Српске православне цркве (СПЦ) саопштава данас да СПЦ неће прекидати служење литургије, нити престати да причешћује вернике, "јер је то ствар око које се не може расправљати" и најавио да ће се у храмовима у… »
Свети архијерејски синод: Поштујемо препоруке, литургије не престају

Свети архијерејски синод: Поштујемо препоруке, литургије не престају

РТС 28.03.2020
Српска православна црква ће применити све препоруке, саопштио је Свети архијерејски синод поводом најновијих препорука Владе Србије да се, ради сузбијања коронавируса, верски обреди на отвореном и у верским просторима врше без… »
Синод СПЦ: Применићемо препоруке, али неће бити прекида причешћивања

Синод СПЦ: Применићемо препоруке, али неће бити прекида причешћивања

Мондо 28.03.2020
Свети архијерејски синод Српске православне цркве (СПЦ) саопштио је данас да неће бити прекида служења литургија и вршења причешћа, јер, како кажу, то је ствар око које се не може расправљати, "она представља основу наше вере… »

Вести дана »