Povezane vesti

SAD najavile povlačenje iz međunarodnog Sporazuma o otvorenom nebu

Slobodna Evropa 22.05.2020
Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa najavila je u četvrtak, 21. maja, povlačenje iz Sporazuma o otvorenom nebu iz 2002. godine, zbog, kako su naveli, kršenja Rusije. Sporazum koji za 35 zemalja potpisnica omogućuje da obavljaju… »

Deset potpisnica žali zbog povlačenja Amerike iz „Otvorenog neba”

Politika 22.05.2020
BRISEL - Deset zemalja članica potpisnica sporazuma „Otvoreno nebo” izrazilo je žaljenje zbog najave da će se Sjedinjene američke Države povući iz tog sporazuma, o čemu u Briselu raspravljaju ambasadori članica NATO. „Žalimo zbog najave… »

Moskva optužuje Vašington da seje razdor zbog povlačenja iz Sporazuma o otvorenom nebom

Slobodna Evropa 22.05.2020
Ruske vlasti danas su optužile SAD da seju razdor među saveznicima, nakon što su najavile da će se povući iz međunarodnog Sporazuma otvorenog neba, koji omogućava uzajamnu proveru vojnih aktivnosti. “SAD, donošenjem takvih odluka, seju razdor i… »

Stoltenberg pozvao Rusiju da poštuje obaveze iz sporazuma "Otvorena neba"

N1 Info 22.05.2020
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je Rusiju da poštuje obaveze i saradjuje u nadgledanju svojih vojnih aktivnosti u cilju spasavanja medjunarodnog sporazuma "Otvorena nebo" (Treaty of Open Skies) iz kojeg SAD prete da će se povući… »

Moskva optužila Vašington da seje razdor

Novi magazin 22.05.2020
Ruske vlasti danas su optužile SAD da seju razdor među saveznicima nakon što su najavile da će se povući iz međunarodnog sporazuma "Otvoreno nebo" (Treaty of Open Skies) koji omogućava uzajamnu proveru vojnih aktivnosti. "SAD seju razdor i… »

"Žalimo zbog odluke Amerike"

B92 22.05.2020
Deset zemalja potpisnica sporazuma Otvoreno nebo izrazilo je žaljenje zbog najave američkog povlačenja iz toga sporazuma. Danas o tome u Briselu raspravljaju ambasadori zemalja članica NATO-a. "Žalimo zbog najave američke vlade da namerava da se… »

Deset potpisnica žali zbog povlačenja SAD iz Otvorenog neba

Dnevnik 22.05.2020
BRISEL: Deset zemalja članica potpisnica sporazuma "Otvoreno nebo" izrazilo je žaljenje zbog najave da će se Sjedinjene američke Države povući iz tog sporazuma, o čemu danas u Briselu raspravljaju ambasadori članica NATO. "Žalimo zbog najave… »

Deset potpisnica žali zbog povlačenja SAD-a iz 'Otvorenog neba'

Al Jazeera 22.05.2020
Sporazum 'Otvoreno nebo' potpisalo je 35 zemalja i on omogućuje provjeru vojnih kretanja i mjere ograničenja oružja. Deset zemalja članica potpisnica sporazuma Otvoreno nebo izrazilo je u petak žaljenje zbog najave američkog povlačenja iz toga… »

Tramp najavio povlačenje iz pakta Otvoreno nebo zbog kršenja ruske strane: Stigla žestoka reakcija Kremlja

Blic 22.05.2020
Nakon što su Sjedinjene Američke Države juče objavile da će se povući iz sporazuma “Otvoreno nebo” pozivajući se na kršenje pakta od strane Rusije, iz Moskve je poručeno da su SAD zadale “udarac” evropskoj bezbednosti. Sporazum… »

Na pomolu veliki sukob Rusije i amerike: Vašington doneo odluku koja je uzburkala svet!

Pravda 22.05.2020
Rusija je sinoć osudila povlačenje SAD iz medjunarodnog Sporazuma "Otvorena neba" (Treaty of Open Skies) ocenivši to kao "udarac" bezbednosti Evrope. SAD su juče obavestile druge vlade - partnere da se povlače iz sporazuma koji omogućava izvidjačke… »

Diplomatski izvori: Hitan sastanak NATO posle odluke SAD

Danas 21.05.2020
Ambasadori zemalja članica u sedištu NATO u Briselu zakazali su za sutra hitan sastanak pošto su SAD najavile povlačenje iz međunarodnog sporazuma „Otvorena neba“ (Treaty of Open Skies) saopštili su večeras diplomatski izvori. „Sastanak je… »

SAD: se povlače iz Ugovora o otvorenom nebu

Blic 21.05.2020
Administracija američkog predsednika Donalda Trampa saopštila je danas da se SAD povlače iz Ugovora o otvorenom nebu kojim se državama "30-plus" dozvoljava da obavljaju nenaoružane posmatračke letove iznad svojih teritorija koji je potpisan pre 18… »

SAD se povlače iz međunarodnog sporazuma ‘Otvorena neba’ za izviđanje

Danas 21.05.2020
SAD su danas obavestile druge vlade – partnere da se povlače iz međunarodnog sporazuma više od 30 država pod nazivom „Otvorena neba“ (Open Skies Teraty), koji dopušta izviđačke letove nenaoružanih letelica iznad teritorije zemalja-potpisnica… »

Rusija osudila američko povlačenje iz Sporazuma ‘Otvorena neba’

Danas 21.05.2020
Rusija je večeras osudila povlačenje SAD iz međunarodnog Sporazuma „Otvorena neba“ (Treaty of Open Skies) ocenivši to kao „udarac“ bezbednosti Evrope. SAD su danas obavestile druge vlade – partnere da se povlače iz sporazuma koji omogućava… »

Vesti dana »