Povezane vesti

I Evropska unija protiv povratka Rusije u G7

Al Jazeera 02.06.2020
Američki predsjednik najavio je da će na samit grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta pozvati i Australiju, Rusiju, Južnu Koreju i Indiju. Evropska unija pridružila se u utorak grupi sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta… »

Borelj protiv povratka Moskve u G7

Blic 02.06.2020
EU je danas saopštila da je protiv povratka Rusije u članstvo G7 nakon što je američki predsednik Donald Tramp tokom sedmice izjavio da planira da pozove Moskvu na jesenji samit te grupe. Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep… »

EU protiv povratka Rusije u G7

Slobodna Evropa 02.06.2020
Evropska unija (EU) pridružila se danas Grupi sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7) u stavu da se Rusija ne vrati u Grupu, nakon najave američkog predsednika Donalda Trampa da će pozvati Rusiju na ovogodišnji samit G7, čiji su… »

Borel protiv povratka Rusije u G7: Ne možemo postati G8 dok Rusija ne promeni svoj kurs!

Večernje novosti 02.06.2020
Predsednik SAD Donald Tramp je 30. maja rekao da će odložiti samit G7 za jesen i da će pozvati i Australiju, Rusiju, Južnu Koreju i Indiju. ŠEF evropske diplomatije Žozep Borel odbacio je predlog Bele kuće da se Rusija pozove na ovogodišnji samit… »

Borel protiv povratka Rusije u G7

Danas 02.06.2020
Šef evropske diplomatije Žozep Borel odbacio je predlog Bele kuće da se Rusija pozove na ovogodišnji samit Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7), čiji su domaćin SAD. „G7 ne može da postane G8… dok Rusija ne promeni svoj… »

"Moskva se slaže s Trampom da je G7 zaista zastareo, ali da će bez Kine tako i ostati!"

Pravda 02.06.2020
Moskva se slaže sa kritikom Donalda Trampa prema G7 kao "veoma zastareloj" instituciji koja ne predstavlja ono "šta se dešava u svetu", ali ne vidi kako se to može poboljšati bez učešća Kine. Američki predsednik je prošle nedelje osudio Grupu… »

Borel protiv povratka Rusije u G7

Novi magazin 02.06.2020
Šef evropske diplomatije Žozep Borel odbacio je predlog Bele kuće da se Rusija pozove na ovogodišnji samit Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7), čiji su domaćin SAD. "G7 ne može da postane G8… dok Rusija ne promeni svoj… »

Trudeau: Kanada protiv povratka Rusije u G7

Al Jazeera 02.06.2020
Rusija je napala i anektirala Krim te nastavlja kršiti međunarodna pravila i norme, kaže kanadski premijer. Kanada ne podržava povratak Rusije u Grupu 7 (G7), iako je to američki predsjednik Donald Trump predložio tokom vikenda, jer Moskva nastavlja… »

"I dalje krše međunarodno pravo": Trudo: Otava ne podržava povratak Moskve u G7

Blic 02.06.2020
Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je da Moskva i dalje krši međunarodno pravo i da zbog toga Kanada ne podržava povratak Rusije u G7, što je to tokom vikenda predložio američki predsednik Donald Tramp. - Rusija je isključena iz G7 nakon… »

Tramp hitno pozvao Putina! Predsednik Amerike ima ideju: Nada se da će imati podršku velikih sila!

Pravda 02.06.2020
Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je danas telefonom s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o svojoj ideji da održi samit G7 i mogućnosti da pozove lidere Rusije, Australije, Indije i Južne Koreje da prisustvuju tom samitu, saopštio je… »

Rusija još ne može u G 7

Danas 02.06.2020
Premijer Kanade Džastin Trudo izjavio je danas da Rusija neće biti vraćena u Grupu 7 i da se ne slaže sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, koji je rekao da planira da uputi poziv Moskvi za naredni samit. „Rusija je iz G7 isključena zato… »

Tramp i Putin razgovarali o samitu G7

Blic 01.06.2020
Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je danas telefonom s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o svojoj ideji da održi samit G7 i mogućnosti da pozove lidere Rusije, Australije, Indije i Južne Koreje da prisustvuju tom samitu, saopštio je… »

Kremlj: Tramp informisao Putina o predlogu da Rusija učestvuje na samitu G7

Danas 01.06.2020
Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je danas ruskog predsednika Vladimira Putina da bi ga informisao o predlogu da i Rusija učestvuje na narednom samitu Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7), saopštio je Kremlj. Tramp je u subotu… »

Vesti dana »