Повезане вести

Може ли Трумп послати војску да разбије протесте?

Може ли Трумп послати војску да разбије протесте?

Ал Јазеера 02.06.2020
Према законима и пракси, амерички предсједник може се позвати на Закон о устанку, који је стар више од 200 година. Предсједник Сједињених Америчких Држава Доналд Трумп наговијестио је да би могао користити федералне државне… »
Трамп запретио да ће извести војску на улице америчких градова

Трамп запретио да ће извести војску на улице америчких градова

Нови магазин 02.06.2020
Председник САД Доналд Трамп прогласио је да су насилни демонстранти починили "акте домаћег тероризма" и зарекао се да ће окончати нереде и безакоње које се проширило земљом, преноси данас Глас Америке. Поручио је да ће… »
Трамп мобилише војску: Ја сам ваш председник мира (видео, фото)

Трамп мобилише војску: Ја сам ваш председник мира (видео, фото)

Мондо 02.06.2020
Амерички председник Доналд Трамп најавио је мобилизацију припадника оружаних снага како би зауставио нереде и насилне демонстрације због смрти Афроамериканца Џорџа Флојда кога је током привођења угушио бели полицајац. Амерички… »
Доналд Трумп показује мишиће с Библијом у руци

Доналд Трумп показује мишиће с Библијом у руци

Ал Јазеера 02.06.2020
Уколико савезне државе не подузму акцију и не могну зауставити насиље - ја ћу размјестити војску, поручио Трумп. Ако савезне државе не подузму акцију и не могну зауставити насиље “ја ћу размјестити војску”, рекао је амерички… »
Трамп објавио мобилизацију војске у САД да заустави насиље

Трамп објавио мобилизацију војске у САД да заустави насиље

РТС 02.06.2020
Амерички председник Доналд Трамп објавио је мобилизацију припадника оружаних снага како би зауставио нереде и безвлашће. Претходно, полиција, Тајна служба и војска рашчистили су околину Беле куће од демонстраната. "Ја сам ваш… »

Вести дана »