Повезане вести

Нереди после смрти Флојда реприза 1992? Лос Анђелес је тада горео шест дана, 53 људи је погинуло

Нереди после смрти Флојда реприза 1992? Лос Анђелес је тада горео шест дана, 53 људи је погинуло

Телеграф 02.06.2020
Брутално хапшење и смрт Флојда изазвали су нереде широм земље, а у неким градовима Америке проглашен је полицијски час како би се обуздали протести и жестоки окршаји са полицијом. Тензије у Сједињеним Америчким Државама расту… »
Фотографије које су растужиле свет: Последње речи Џорџа Флојда се вијориле небом над Америком

Фотографије које су растужиле свет: Последње речи Џорџа Флојда се вијориле небом над Америком

Телеграф 02.06.2020
Банери са речима "молим вас, не могу да дишем" и "убиће ме" били су везани за авионе који се летели над Детроитом и Њујорком. Над Лос Анђелесом, Мајамијем и Даласом вијориле су се речи "болим ме стомак", "боли ме врат" и "све ме… »
Протести због убиства Џорџа Флојда настављени у Минеаполису /видео/

Протести због убиства Џорџа Флојда настављени у Минеаполису /видео/

Спутник 02.06.2020
Спутњик вас води уживо у Минеаполис у коме се демонстранти окупљају на протесту због убиства Џорџа Флојда. Афроамериканац стар 46 година убијен је у Минеаполису пре недељу дана, након што му је полицајац клечао на врату… »
Последњих 30 минута живота Џорџа Флојда: Најмање 16 пута је рекао да не може да дише

Последњих 30 минута живота Џорџа Флојда: Најмање 16 пута је рекао да не може да дише

Телеграф 02.06.2020
Флојд (46) умро је након што је 25. маја ухапшен испред продавнице у Минеаполису у Минесоти, пошто је продавац назвао полицију, оптужујући га да је куповао цигарете фалсификованом новчаницом од 20 долара. Кључни догађаји који су… »
"Не могу да дишем": Хиљаде демонстраната лежало и изговарало последње речи Џорџа Флојда

"Не могу да дишем": Хиљаде демонстраната лежало и изговарало последње речи Џорџа Флојда

Телеграф 02.06.2020
Широм Америке одржани су протести огорчених грађана. Широм САД одржавају се протести због убиства Афроамериканца Џорџа Флојда, а док су они у бројним местима прилично насилни уз пљачке, у Колораду су били мирни. Стотине… »

Вести дана »