Povezane vesti

Fotografije koje su rastužile svet: Poslednje reči Džordža Flojda se vijorile nebom nad Amerikom

Fotografije koje su rastužile svet: Poslednje reči Džordža Flojda se vijorile nebom nad Amerikom

Telegraf 02.06.2020
Baneri sa rečima "molim vas, ne mogu da dišem" i "ubiće me" bili su vezani za avione koji se leteli nad Detroitom i Njujorkom. Nad Los Anđelesom, Majamijem i Dalasom vijorile su se reči "bolim me stomak", "boli me vrat" i "sve me boli" Poslednje… »
Neredi posle smrti Flojda repriza 1992? Los Anđeles je tada goreo šest dana, 53 ljudi je poginulo

Neredi posle smrti Flojda repriza 1992? Los Anđeles je tada goreo šest dana, 53 ljudi je poginulo

Telegraf 02.06.2020
Brutalno hapšenje i smrt Flojda izazvali su nerede širom zemlje, a u nekim gradovima Amerike proglašen je policijski čas kako bi se obuzdali protesti i žestoki okršaji sa policijom. Tenzije u Sjedinjenim Američkim Državama rastu posle smrti… »
Protesti zbog ubistva Džordža Flojda nastavljeni u Mineapolisu /video/

Protesti zbog ubistva Džordža Flojda nastavljeni u Mineapolisu /video/

Sputnik 02.06.2020
Sputnjik vas vodi uživo u Mineapolis u kome se demonstranti okupljaju na protestu zbog ubistva Džordža Flojda. Afroamerikanac star 46 godina ubijen je u Mineapolisu pre nedelju dana, nakon što mu je policajac klečao na vratu skoro devet minuta, iako… »
Poslednjih 30 minuta života Džordža Flojda: Najmanje 16 puta je rekao da ne može da diše

Poslednjih 30 minuta života Džordža Flojda: Najmanje 16 puta je rekao da ne može da diše

Telegraf 02.06.2020
Flojd (46) umro je nakon što je 25. maja uhapšen ispred prodavnice u Mineapolisu u Minesoti, pošto je prodavac nazvao policiju, optužujući ga da je kupovao cigarete falsifikovanom novčanicom od 20 dolara. Ključni događaji koji su doveli do smrti… »
"Ne mogu da dišem": Hiljade demonstranata ležalo i izgovaralo poslednje reči Džordža Flojda

"Ne mogu da dišem": Hiljade demonstranata ležalo i izgovaralo poslednje reči Džordža Flojda

Telegraf 02.06.2020
Širom Amerike održani su protesti ogorčenih građana. Širom SAD održavaju se protesti zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, a dok su oni u brojnim mestima prilično nasilni uz pljačke, u Koloradu su bili mirni. Stotine demonstranata ležalo… »

Vesti dana »