Povezane vesti

Kju Kluks Klovn? Pripadnici klana došli na protest zbog Flojda, odmah su morali da odu

Kju Kluks Klovn? Pripadnici klana došli na protest zbog Flojda, odmah su morali da odu

Telegraf 09.06.2020
Neočekivano, dve grupe demonstranata, koje su se sporadično "kačile" tokom dana, odjednom su se ujedinile i došle da "kulturno isprate" članove klana sa ulice. Rasne tenzije u SAD su na nikad višem nivou od smrti Džordža Flojda, koji je ubijen prilikom… »
"Preko noći su Jovan, Desanka i Žika postali Crnci": Vedrana Rudan oplela po Hrvatima

"Preko noći su Jovan, Desanka i Žika postali Crnci": Vedrana Rudan oplela po Hrvatima

Telegraf 09.06.2020
"Ja sam se s rasizmom u punom sjaju prvi put u životu susrela u Hrvatskoj za vreme prošlog rata. Odjednom smo "mi" bili "svoji na svome", a "oni" su, iako su s nama živeli vekovima, postali "ljudi čudna imena"", piše književnica u novom tekstu. Hrvatska… »
"Jovo je postao crnac" Vedrana Rudan bez dlake na jeziku o ustaškom pozdravu

"Jovo je postao crnac" Vedrana Rudan bez dlake na jeziku o ustaškom pozdravu

Srbija danas 09.06.2020
"Ja sam se s rasizmom u punom sjaju prvi put u životu susrela u Hrvatskoj za vreme prošlog rata." Hrvatska književnica Vedrana Rudan ponovo je zapalila društvene mreže svojim stavovima o rasizmu. Njenu novu kolumnu prenosimo u celosti. - Da sam… »

Vesti dana »