Повезане вести

Кју Клукс Кловн? Припадници клана дошли на протест због Флојда, одмах су морали да оду

Кју Клукс Кловн? Припадници клана дошли на протест због Флојда, одмах су морали да оду

Телеграф 09.06.2020
Неочекивано, две групе демонстраната, које су се спорадично "качиле" током дана, одједном су се ујединиле и дошле да "културно испрате" чланове клана са улице. Расне тензије у САД су на никад вишем нивоу од смрти Џорџа Флојда… »
"Преко ноћи су Јован, Десанка и Жика постали Црнци": Ведрана Рудан оплела по Хрватима

"Преко ноћи су Јован, Десанка и Жика постали Црнци": Ведрана Рудан оплела по Хрватима

Телеграф 09.06.2020
"Ја сам се с расизмом у пуном сјају први пут у животу сусрела у Хрватској за време прошлог рата. Одједном смо "ми" били "своји на своме", а "они" су, иако су с нама живели вековима, постали "људи чудна имена"", пише књижевница… »
"Јово је постао црнац" Ведрана Рудан без длаке на језику о усташком поздраву

"Јово је постао црнац" Ведрана Рудан без длаке на језику о усташком поздраву

Србија данас 09.06.2020
"Ја сам се с расизмом у пуном сјају први пут у животу сусрела у Хрватској за време прошлог рата." Хрватска књижевница Ведрана Рудан поново је запалила друштвене мреже својим ставовима о расизму. Њену нову колумну преносимо у… »

Вести дана »