Povezane vesti

Sveštenicima određen pritvor zbog litija

Sveštenicima određen pritvor zbog litija

Novi magazin 15.06.2020
Sveštenicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) Željku Ćaliću i Mirčeti Šljivančaninu određeno je zadržavanje do 72 sata, nakon što su saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Ćalić je sa sveštenikom Šljivančaninom uhapšen… »
Krivične prijave sveštenicima, mitropolit Amfilohije će litije prijavljivati sam

Krivične prijave sveštenicima, mitropolit Amfilohije će litije prijavljivati sam

Slobodna Evropa 15.06.2020
Crngorska policija je podnijela krivične prijave protiv organizatora litija Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Podgorici, Danilovgradu i Baru, a kako je najavljeno podnijeće krivične prijave i protiv organizatora u Budvi i Pljevljima. Takođe, prema… »
Narod brani sveštenike: U Danilovgradu se okupili ispred policije, Mirčeta Šljivančanin pušten iz pritvora (video)

Narod brani sveštenike: U Danilovgradu se okupili ispred policije, Mirčeta Šljivančanin pušten iz pritvora (video)

Kurir 15.06.2020
Građani Danilovgrada su se okupili kako bi protestovale ispred zgrade policije, a sveštenstvo u Podgorici se moli ispred bezbednosnog centra. Okupljeni u Danilovgradu pevaju crkvene pesme i na taj način izražavaju podršku svešteniku, prenose… »
Narod u Danilovgradu, sveštenici se mole ispred centra bezbednosti u Podgorici /video/

Narod u Danilovgradu, sveštenici se mole ispred centra bezbednosti u Podgorici /video/

Sputnik 15.06.2020
Građani Danilovgrada su se okupili kako bi protestovale ispred zgrade policije, a sveštenstvo u Podgorici se moli ispred bezbednosnog centra. Okupljeni u Danilovgradu pevaju crkvene pesme i na taj način izražavaju podršku svešteniku, prenose… »
Krivične prijave protiv odgovornih za skupove; Amfilohije: Neka hapse mene

Krivične prijave protiv odgovornih za skupove; Amfilohije: Neka hapse mene

RTS 15.06.2020
Crnogorska policija će podneti krivične prijave protiv odgovornih osoba za javna okupljanja koja su održana 14. juna suprotno propisanim merama Nacionalnog koordinacionog tela, za krivična dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje… »
Dva sveštenika SPC-a u pritvoru zbog litija u Crnoj Gori

Dva sveštenika SPC-a u pritvoru zbog litija u Crnoj Gori

Al Jazeera 15.06.2020
Sveštenici su saslušani u tužilaštvu zbog održavanja protestnih litija u Danilovgradu i Podgorici. Sveštenicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Željku Ćaliću iz Danilovgrada i Mirčeti Šljivančaninu iz Podgorice određen je pritvor do 72… »
Odluka Tužilaštva u Podgorici: Zadržavanje do 72 sata i Šljivančaninu

Odluka Tužilaštva u Podgorici: Zadržavanje do 72 sata i Šljivančaninu

Večernje novosti 15.06.2020
Protoprezviteru Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, Mirčeti Šljivančaninu, posle saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, određeno je zadržavanje do 72 sata. Protoprezviteru Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u… »
Sveštenik iz bijelog polja na saslušanju: Narod se okupio ispred policije i uzvikuje ne damo svetinje! (video)

Sveštenik iz bijelog polja na saslušanju: Narod se okupio ispred policije i uzvikuje ne damo svetinje! (video)

Kurir 15.06.2020
Među sveštenicima SPC u Crnoj Gori koji su nakon litija završili u policiji na informativnom razgovoru nalazi se i protojerej stavrofor Darko Pejić, čije je saslušanje u Bijelom Polju u toku. Ispred CB-a BIjelo Polje okupilo se više desetina… »
Policija saslušava sveštenika u Bijelom Polju, više desetina građana protestuje

Policija saslušava sveštenika u Bijelom Polju, više desetina građana protestuje

Sputnik 15.06.2020
U Centru bezbednosti u Bijelom Polju u toku je saslušavanje protojereja stavrofora Darka Pejića, kojem je nakon molebana u ckrvi svetih Apostola Petra i Pavla sinoć uručen poziv na informativni razgovor. Ispred Centra se okupilo više desetina… »
"Nisam pozivao na okupljanje, niti sam besedio": Nastavlja se progon sveštenstva i u Bijelom Polju, saslušan paroh Darko…

"Nisam pozivao na okupljanje, niti sam besedio": Nastavlja se progon sveštenstva i u Bijelom Polju, saslušan paroh Darko…

Večernje novosti 15.06.2020
U Centru bezbednosti danas je saslušan protojerej stavrofor Darko Pejić. Nastavlja se progon sveštenstva SPC i u Bijelom Polju. U Centru bezbednosti danas je saslušan protojerej stavrofor Darko Pejić. - Nisam shvatio zbog čega sam pozvan. Uzmeđu… »

Vesti dana »