Povezane vesti

EU otvara granice, primena zavisi pojedinačno od država članica

Vesti online pre 5 dana
Savet EU usvojio je preporuku za ukidanje privremenih restrikcija na putovanja u EU za građane 15 zemlja širom sveta. Na listi zemalja kojima će od sutra biti otvoren ulazak u EU od zemlja regiona našle su se samo Srbija i Crna Gora. Tu su i Alžir… »

EU dozvolila ulazak iz Srbije i Crne Gore

Dojče vele pre 5 dana
Srbija i Crna Gora našle su se na listi zemalja s dovoljno dobrom epidemiološkom situacijom da im EU otvori svoje granice. Biti na listi ne znači da će se na njoj kroz dve nedelje i ostati – niti da se može svuda u EU. Srbija i Crna Gora kao jedine… »

Evropska unija sutra otvara granice za građane Srbije, pre putovanja raspitajte se o uslovima

RTV pre 5 dana
BRISEL - Iako je Savet EU doneo preporuku za otvaranje spoljnih granica EU za Srbiju i još 14 zemlja, primena ove preporuke isključivo je u nadležnosti zemalja članica, upozorili su večeras u Briselu. U Savetu EU naglašavaju da preporuka nema… »

EU od sutra otvara granicu za srpske državljane

B92 pre 5 dana
Savet EU je danas usvojio preporuke o postepenom otvaranju granica EU za državljane 14 zemalja od 1. jula, među kojima su i Srbija i Crna Gora. Preporuke se temelje na procenama epidemiološke situacije što će se činiti svake dve nedelje, ali u… »

EU od sutra otvara granice za državljane Srbije i Crne Gore

Radio 021 pre 5 dana
Evropska unija sutra otvara svoje granice za građane iz Srbije, dogovorile su zemlje članice. Na listi EU za ukidanje restrikcija na putovanja iz regiona našla se još samo Crna Gora. Evo #breaking Otvorene EU granice za 14 drzava od sutra Iz regiona… »

EU otvara granice: Srbija i Crna Gora na spisku, SAD isključene

Glas Amerike pre 5 dana
Evropska unija objavila je u utorak da će od 1. jula ponovo otvoriti granice za putnike iz 14 država, među kojima su Srbija i Crna Gora, ali je većini Amerikanaca zabranjen ulazak još najmanje dve nedelje zbog naglog porasta broja obolelih u… »

Rekordan broj zaraženih u Kaliforniji i Teksasu

Slobodna Evropa pre 5 dana
Kalifornija i Teksas su zabilježili rekordan rast novih infekcija virusom korona tokom prethodnog dana, pokazuju zvanični podaci, a Los Anđeles je izvijestio o "alarmantnom" rastu zaraze u drugom po veličini gradu u SAD, u kojem ima ukupno preko… »

Slovenija: 15 novih zaraza, Hrvatska ostaje na listi sigurnih država

Slobodna Evropa pre 5 dana
U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze korona virusom, objavila je u utorak slovenska vlada koja za sada Hrvatsku neće skinuti s liste epidemiološki sigurnih država. Time se broj ukupno potvrđenih zaraza od početka… »

EU sutra otvara svoje granice za građane iz Srbije

Dnevnik pre 5 dana
BRISEL: Savet EU usvojio je preporuku za ukidanje privremenih restrikcija na putovanja u EU za građane 15 zemlja širom sveta. Na listi zemalja kojima će od sutra biti otvoren ulazak u EU od zemlja regiona našle su se samo Srbija i Crna Gora. Tu su i… »

U Crnoj Gori zabranjene privatne proslave, Švedska formira komisiju za koronavirus

RTS pre 5 dana
Koronavirusom je širom sveta zaraženo više od 10.400.000 ljudi, a do sada je od posledica infekcije preminulo 508.000. Zemlja članice Evropske unije trebalo bi da se pisanom procedurom izjasne o listi zemlja za koje bi od 1. jula trebalo da prestane… »

Građani Srbije od srede mogu u zemlje Šengena

RTS pre 4 dana
Članice Evropske unije usvojile su listu zemalja za koje od sutra ne važi restrikcija putovanja u zemlje Šengena. Među 15 zemalja je i Srbija, saznaje RTS. Kako javlja dopisnik RTS-a iz Brisela, to znači da će građani Srbije moći od sutra slobodno… »

U Grčkoj 20 novih slučajeva koronavirusa

B92 pre 4 dana
U Grčkoj je danas potvrđeno 20 novih slučajeva koronavirusa čime je ukupan broj zaraženih porastao na 3.409. To je blagi porast u odnosu na juče, kada je taj broj iznosio 15. U protekla 24 časa zabeležen je jedan smrtni slučaj pa je broj… »

Preporuka o otvaranju granica u rukama zemalja članica

Dnevnik pre 4 dana
BRISEL: Iako je Savet EU doneo preporuku za otvaranje spoljnih granica EU za Srbiju i još 14 zemlja, primena ove preporuke isključivo je u nadležnosti zemlja članica, upozorili su večeras u Briselu. U Savetu EU naglašavaju da preporuka nema zakonski… »

Građani Srbije od 1. jula mogu u Evropsku uniju

N1 Info pre 4 dana
Evropski savet je danas usvojio preporuke koje se tiču postepenog popuštanja privremenih restrikcija uvedenih za "neesencijalne" putnike u Evropsku uniju. Restrikcije, prema preporuci Evropski savet, neće se odnositi na 15 zemalja, među kojima je i… »

Tiodorović: Moguće nove mere u pojedinim gradovima ako broj zaraženih nastavi da raste

RTV pre 4 dana
VRANJE - Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je moguće uvođenje novih mera u Beogradu i ostalim gradovima koji imaju veliki broj zaraženih virusom korona, ako broj zaraženih nastavi da raste. Tiodrović je naveo da se uvođenje… »

Tiodorović: Epidemiološka situacija u Vranju nepovoljna, virus nije oslabio

N1 Info pre 4 dana
Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je epidemiološka situacija u Vranju "nepovoljna, kreće se ka nesigurnoj, ali pod kontrolom". Tiodorović je za televiziju Pink rekao da je "virus tu" i da priča da je oslabio nije tačna, jer se to vidi… »

Epidemiolozi upozoravaju: Prete nam nove mere, evo gde će biti uvedena vanredna situacija!

Kurir pre 4 dana
NIŠ - Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je moguće uvođenje novih mera u Beogradu i ostalim gradovima koji imaju veliki broj zaraženih virusom korona, ako broj zaraženih nastavi da raste. Tiodrović je naveo da se uvođenje… »

Građani Srbije i Crne Gore mogu u EU, ostali iz regije ne

Al Jazeera pre 4 dana
Vijeće Evropske unije usvojilo je preporuku za ukidanje privremenih restrikcija na putovanja u EU za građane 15 zemlja širom svijeta. Vijeće Evropske unije usvojilo je preporuku za ukidanje privremenih restrikcija na putovanja u EU za građane 15… »

Građani Srbije od sutra mogu da putuju u zemlje EU!

Blic pre 4 dana
Lideri Evropske unije objavili su preporuku po kojoj će građani 14 zemalja od sutra moći slobodno putovati u države članice EU. Na spisku se nalazi i Srbija. Na listi zemalja čiji će građani moći da uđu u EU nalazi se Alžir, Australija, Kanada… »

EU sutra otvara granice za građane Srbije

Večernje novosti pre 5 dana
Evropska unija sutra otvara svoje granice za građane iz Srbije, dogovorile su zemlje članice. BRISEL - Evropska unija sutra otvara svoje granice za građane iz Srbije, dogovorile su zemlje članice. Na listi EU za ukidanje restrikcija na putovanja iz… »

Granice EU ostaju zatvorene za region, izuzev Srbije i Crne Gore

Slobodna Evropa pre 5 dana
Savet Evropske unije (EU) usvojio je preporuku za postepeno ukidanje privremenih ograničenja za nebitna putovanja u EU. Prema ovoj odluci, samo Crna Gora i Srbija su uključene u takozvanu pozitivnu listu i građani ovih zemlja mogu putovati u EU od 1… »

U Hrvatskoj 52 oboljela, bez preminulih

Slobodna Evropa pre 4 dana
U protekla 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, ukupni broj zaraženih je 2.777, a broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas je ukupno 515, izvijestio je ravnatelj j Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo… »

Savet EU usvojio odluku o otvaranju granica za Srbiju, Crnu Goru i još 12 zemalja

Danas pre 5 dana
Savet EU je danas usvojio preporuke o postepenom otvaranju granica EU za državljane 14 zemalja od 1. jula, među kojima su i Srbija i Crna Gora. Preporuke se temelje na procenama epidemiološke situacije što će se činiti svake dve nedelje, ali u… »

Srbi od sutra mogu da putuju u Evropsku uniju

Noizz pre 5 dana
Lideri Evropske unije objavili su preporuku po kojoj će građani 14 zemalja od sutra moći slobodno putovati u države članice EU. Na spisku se nalazi i Srbija. Na listi zemalja čiji će građani moći da uđu u EU nalazi se Alžir, Australija, Kanada… »

EU otvara granice i za Srbiju

Mondo pre 4 dana
Srbija se našla na listi od 14 zemlja kojima će od 1. jula biti dozvoljen slobodan ulazak u EU. Srbija se našla na listi od 14 zemlja kojima će od 1. jula biti dozvoljen slobodan ulazak u EU. Evropska Unija odlučila je da od sutra otvori svoju… »

Građani Srbije od sutra mogu da putuju u EU: Unija otvara svoje granice!

Kurir pre 5 dana
Evropska unija sutra otvara svoje granice za građane iz Srbije, dogovorile su zemlje članice. Na listi EU za ukidanje restrikcija na putovanja iz regiona našla se još samo Crna Gora. U Briselu naglašavaju da će lista zemlja kojima će biti omogućen… »

EU od sutra otvara granice za Srbiju

Nova pre 4 dana
Državljani Srbije zvanično od sutra mogu slobodno da putuju u zemlje Evropske unije. Lideri EU objavili su preporuku po kojoj će građani 15 zemalja, među kojima se nalazi i Srbija od sutra moći slobodno putovati u države članice EU. Ostalih 14… »

EU sutra otvara svoje granice za građane Srbije

Sputnik pre 4 dana
Evropska unija sutra otvara svoje granice za građane iz Srbije, dogovorile su zemlje članice. Na listi EU za ukidanje restrikcija na putovanja iz regiona našla se još samo Crna Gora, prenosi Tanjug. Rusija se ne nalazi na listi zemalja kojima je… »

Savet EU usvojio odluku o otvaranju granica za Srbiju, Crnu Goru i još 12 zemalja

Novi magazin pre 5 dana
Savet EU je danas usvojio preporuke o postepenom otvaranju granica EU za državljane 14 zemalja od 1. jula, među kojima su i Srbija i Crna Gora. Preporuke se temelje na procenama epidemiološke situacije što će se činiti svake dve nedelje, ali u… »

U Hrvatskoj u poslednja 24 sata 52 novoobolela, nema umrlih

Danas pre 5 dana
U Hrvatskoj su u poslednja 24 sata registrovane 52 novoobolele osobe od korona virusa a testirana je 921 osoba, rečeno je na današnjoj pres konferenciji Nacionalnog štaba civilne zaštite. Broj aktivnih slučajeva je 515, a dve osobe su na… »

U Hrvatskoj 52 novoobolela, zaražena dva lekara

Nova pre 5 dana
U Hrvatsko je u poslednja 24 sata registrovano 52 nova slučaja korona virusa, u samoizolaciji je više od 4.000 ljudi, a dva pacijenta su na respiratorima. Od početka epidemije u Hrvatskoj je registrovano 2.777 slučajeva zaraze korona virusom. Direktor… »

Češka "probrala" spisak EU: Otvara granice za osam zemalja, među njima i Srbija

N1 Info pre 5 dana
Češka od srede 1. jula otvara svoje granice za građane manjeg broja zemalja nego Evropska unija, svega osam, ali na spisku su Srbija i Crna Gora i to bez zahteva za testom na koronavirus, bez obaveze karantina i daljih ograničenja. "U slučaju Crne… »

Češka otvara granice za Srbiju i Crnu Goru

Novi magazin pre 5 dana
Češka od srede 1. jula otvara svoje granice za građane manjeg broja zemalja nego Evropska unija, svega osam, ali na spisku su Srbija i Crna Gora i to bez zahteva testa na koronavirus, bez obaveze karantina i daljih ograničenja. "U slučaju Crne Gore i… »

Češka otvara granice za Srbiju i Crnu Goru

Slobodna Evropa pre 5 dana
Češka od srijede 1. jula otvara svoje granice za građane manjeg broja zemalja nego Europska unija, svega osam, ali na spisku su Srbija i Crna Gora i to bez zahtjeva testa na korona virus, bez obaveze karantena i daljih ograničenja. "U slučaju Crne… »

U HR 52 novozaražene osobe

Dnevnik pre 5 dana
ZAGREB: U Hrvatsko je u poslednja 24 sata registrovano 52 nova slučaja koronavirusa, u samoizolaciji je više od 4.000 ljudi, a dva pacijenta su na respiratorima. Od početka epidemije u Hrvatskoj je registrovano 2.777 slučajeva zaraze korona virusom… »

Nemačka novih 500 slučajeva, Bugari kod broja 140, a Mađari na 10...

B92 pre 5 dana
Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Bugarskoj danas je dostigao 4.831, nakon što je prijavljeno još 140 novoobolelih u poslednja 24 sata. U Bugarskoj ima 2.026 aktivnih slučajeva korona virusa. Hospitalizovana su 434 pacijenta, od kojih je 31 na… »

Češka otvara granice za Srbiju i Crnu Goru

Danas pre 5 dana
Češka od srede 1. jula otvara svoje granice za gradjane manjeg broja zemalja nego Evropska unija, svega osam, ali na spisku su Srbija i Crna Gora i to bez zahteva testa na korona virus, bez obaveze karantina i daljih ograničenja. „U slučaju Crne… »

Epidemiolozi: U Novom Sadu se dnevno dokaže do 25 slučajeva zaraze koronom, u toku "tiho prokužavanje"

Radio 021 pre 5 dana
Ukupno 232 osobe zaražene su virusom korona na teritoriji Novog Sada u poslednjih mesec i po dana, od 13. maja do danas, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Na teritoriji cele Vojvodine su u ovom periodu registrovana 473 nova slučaja… »

U Austriji 43 novozaražena

Vesti online pre 5 dana
U Austriji je, u protekla 24 sata zabeleženo 43 nova slučaja zaraze koronavirusom. Većina, njih 27, zabeleženo je u Beču, a zatim slede Gornja Austrija sa šest, Tirol pet, Donja Austrija tri, Salcburg i Štajerskoj po jedan. U Austriji se trenutno… »

U RS novih 40 slučajeva korona virusa i jedan umrli

Nova pre 5 dana
U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj je evidentirano 40 novih slučajeva zaraze korona virusom na osnovu 327 testiranih uzoraka. Radi se o 22 muške i 13 ženskih osoba, od kojih je osam mlađe, 29 srednje i tri osoba starije životne dobi, saopšteno… »

Slovenija: Najveći broj novozaraženih u poslednja dva meseca

Vesti online pre 5 dana
U Sloveniji je potvrđeno 15 novih slučajeva koronavirusa od 1.085 testiranih uzoraka, što je najviše od 24. aprila. U Sloveniji je aktivan 101 slučaj koronavirusa, a ukupan broj potvrđenih slučajeva infekcije je 1.600, prenosi agencija STA podatke… »

U Rusiji još 6.600 zaraženih korona virusom

Dnevnik pre 5 dana
MOSKVA: U Rusiji su potvrđena još 6.693 slučaja korona virusa, a ukupan broj zaraženih je dostigao 647.849, saopštio je danas krizni centar zadužen za borbu protiv korona virusa. Rusija je po broju zaraženih na trećem mestu u svetu, posle SAD i… »

Korona u Rusiji: Testirano 20 miliona ljudi, ispod 7.000 novoobolelih

Večernje novosti pre 5 dana
Broj novoobolelih od virusa korona u Rusiji povećao se u protekla 24 časa za 6.693 i sada ukupno iznosi 647.849. Broj novoobolelih od virusa korona u Rusiji povećao se u protekla 24 časa za 6.693 i sada ukupno iznosi 647.849, saopštio je novinarima… »

Evropa: U Nemačkoj još skoro 500 zaraženih, vanredne mere u Lesteru, u Rusiji još 6.600 obolelih

RTV pre 5 dana
BERLIN,LONDON - U Nemačkoj je potvrđeno još 498 slučajeva korona virusa, tako da je ukupan broj zaraženih 194.259, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh. Od korona virusa umrlo su još 12 osoba i ukupan broj preminulih je… »

SZO šalje tim u Kinu: Istražiti poreklo koronavirusa

B92 pre 5 dana
SZO sledeće sedmice šalje tim u Kinu kako bi bolje razumeli kako je počela epidemija koronavirusa, izjavio je generalni direktor Tedros Adhan Gebrejesus. "Poznavanje izvora virusa je veoma, veoma važno", rekao je Tedros, prenosi CNN. On je dodao da… »

U Sloveniji 15 novozaraženih, najviše od 24. aprila

Dnevnik pre 5 dana
LjUBLjANA: U Sloveniji je potvrđeno 15 novih slučajeva korona virusa od 1.085 testiranih uzoraka, što je najviše od 24. aprila. U Sloveniji je aktivan 101 slučaj korona virusa, a ukupan broj potvrđenih slučajeva infekcije je 1.600, prenosi agencija… »

Skoro 300 mališana ima tešku kliničku sliku kovida-19, više od 41.000 novozaraženih

Večernje novosti pre 5 dana
U studiji se navodi da se "multisistemski inflamatorni sindrom" kod dece smatra neuobičajenom formom oboljenja, i da su smrtni slučajevi retkost. U studiji objavljenoj u američkom Medicinskom žurnalu piše da je najmanje 285 dece razvilo ozbiljne… »

Skoro 300 mališana u SAD ima tešku kliničku sliku kovida-19

Dnevnik pre 5 dana
NjUJORK: U studiji objavljenoj u američkom Medicinskom žurnalu piše da je najmanje 285 dece razvilo ozbiljne inflamatorne tegobe od korona virusa, da se veliki broj zaraženih mališana oporavio, ali da se ništa ne zna o mogućim dugoročnim ili… »

SZO šalje tim u Kinu da istraži poreklo koronavirusa

Nova pre 5 dana
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) sledeće sedmice šalje tim u Kinu kako bi bolje razumeli kako je počela epidemija korona virusa, izjavio je u ponedeljak generalni direktor Tedros Adhan Gebrejesus. “Poznavanje izvora virusa je veoma, veoma… »

Svet: U Peruu skoro 3.000 novozaraženih, u Meksiku još 3.800 inficiranih, najviše preminulih u jednom danu u Iranu

RTV pre 5 dana
LIMA, PEKING,SAO PAULO - U Peruu je potvrđeno 2.946 novih slučajeva Covid-19, a ukupan broj inficiranih dostigao je 282.365, saopštilo je ministarstvo zdravlja te zemlje. Glavni grad Perua, Lima, ima najviše zaraženih - 157.050, prenosi CNN. Umrlo je… »

Dok se u ostatku zemlje ublažavaju mere, ovaj britanski grad vraća stroge mere: Zatvaraju se škole i radnje

Blic pre 5 dana
Britanski ministar zdravlja Met Henkok izjavio je da moraju da se vrate stroge mere karantina u gradu Lesteru jer je stopa zaraze znatno viša nego u drugim delovima zemlje. Dok se ostatak Velike Britanije priprema za ublažavanje mera fizičkog… »

Korona hara svetom: Brazil u stisku virusa, u Crnoj Gori tri nova slučajeva, u Kini skok broja novozaraženih

Blic pre 5 dana
U svetu je virusom korona trenutno zaraženo 4.235.525 osoba, a do sada je zabeležen ukupno 10.412.421 slučaj, podaci su statističkog portala "Vorldometar". Zaključeno je 6.176.896 slučajeva, ozdravilo je 5.668.668 lica, dok je 508.228 slučajeva… »

SZO šalje tim u Kinu da istraži poreklo korone

Dnevnik pre 5 dana
ŽENEVA: Svetska zdravstvena organizacija (SZO) sledeće sedmice šalje tim u Kinu kako bi bolje razumeli kako je počela epidemija korona virusa, izjavio je u ponedeljak generalni direktor Tedros Adhan Gebrejesus. "Poznavanje izvora virusa je veoma… »

SZO šalje tim u Kinu da istraži poreklo korone: Poznavanje izvora virusa je veoma važno

Kurir pre 5 dana
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) sledeće sedmice šalje tim u Kinu kako bi bolje razumeli kako je počela epidemija korona virusa, izjavio je u ponedeljak generalni direktor Tedros Adhan Gebrejesus. "Poznavanje izvora virusa je veoma, veoma… »

SZO: Brazil se i dalje suočava sa velikim izazovom u borbi s koronom

Dnevnik pre 5 dana
SAO PAULO/ŽENEVA: Brazil se i dalje suočava sa velikim izazovom u suzbijanju pandemije korona virusa i trebalo bi više da integriše svoje napore na različitim nivoima vlasti, izjavio je Majkl Rajan, šef programa Svetske zdravstvene organizacije za… »

Svet U kandžama korone: U Meksiku preko 3.000 novih slučajeva, u Kini 19 novozaraženih, u Peruu obolelo još 2.946 ljudi

Kurir pre 5 dana
Meksičko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u toj zemlji potvrđeno još 3.805 slučajeva korona virusa, a da su od infekcije umrle još 473 osobe. Ukupan broj zaraženih sada je 220.657, a od početka epidemije preminula je 27.121 osoba. Vlada je… »

Crni dan za Iran: Najviše preminulih u jednom danu od korone, virus za 24 sata odneo 162 života

Kurir pre 5 dana
Iran je zabeležio najveći broj smrtnih slučajeva od kovid-19 u roku od 24 sata, pokazali su u ponedeljak zvanični podaci ministarstva zdravlja. U jednom danu preminulo je 162 ljudi, premašivši prethodni rekord od 4. aprila, kada je ministarstvo… »

U Kaliforniji i Teksasu rekordni porast broja zaraženih, Arizona se zatvara

N1 Info pre 5 dana
Kalifornija i Teksas beleže rekordni porast broja novozaraženih, pokazuju podaci Reutersa, a Los Anđeles, drugi najveći američki grad, izvestio je o "alarmantnom" dnevnom porastu u kojem sada ima više od 100.000 slučajeva koronavirusa. Los Anđeles… »

Zemlje članice EU o otvaranju granica: Ko će moći da putuje u zemlje Šengena

Večernje novosti pre 5 dana
Zemlja članice EU danas do podne trebalo bi da se pisanom procedurom izjasne o listi zemlja za koje bi od 1. jula trebalo da prestane da važi restrikcija putovanja u zemlje Šengena. Zemlja članice EU danas do podne trebalo bi da se pisanom procedurom… »

Da li je korona pod kontrolom? Svet je po tom pitanju podeljen

Dojče vele pre 5 dana
Predsednik Galupa (GIA) Kančo Stojčev u intervjuu za DW objašnjava rezultate poslednjeg istraživanja tog Međunarodnog instituta za istraživanje tržišta i mišljenja sa sedištem u Cirihu. DW: Gospodine Stojčev, Međunarodno udruženje Galup… »

Crni rekord u Iranu: Zabeležen najveći broj smrtnih slučajeva od kovid-19 u jednom danu

Blic pre 5 dana
Iran je zabeležio najveći broj smrtnih slučajeva od kovid-19 u roku od 24 sata, pokazali su danas zvanični podaci ministarstva zdravlja. U jednom danu preminulo je 162 ljudi, premašivši prethodni rekord od 4. aprila, kada je ministarstvo zdravlja… »

Članice EU do podneva imaju rok da se izjasne: Diže se rampa za 15 država, među kojima je Srbija?

Telegraf pre 5 dana
Ukoliko se do danas u podne nijedna od 27 članica EU27 ne izjasni protiv, lista će se smatrati usvojenom. Zemlja članice EU danas do podne trebalo bi da se pisanom procedurom izjasne o listi zemlja za koje bi od 1. jula trebalo da prestane da važi… »

SZO: šalje tim stručnjaka u Kinu da ispita poreklo korona virusa

Blic pre 5 dana
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) poslaće sledeće sedmice tim stručnjaka u Kinu radi proučavanja ispitivanja virusa korona, izjavio je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus. On je u obraćanju medijima u Ženevi rekao da je bolje… »

Objavljen spisak 14 zemalja čiji državljani mogu u EU, evo gde je Brisel svrstao Srbiju

Blic pre 5 dana
Evropska unija (EU) objavila je spisak 14 zemalja iz kojih će, uprkos pandemiji virusa korona, od 1. jula biti dozvoljen ulazak putnika, među kojima su Srbija i Crna Gora, ali ne i BiH. Bi-Bi-Si navodi da se na listi bezbednih zemalja ne nalaze SAD… »

Korona virus: U Srbiji povećan broj preminulih i zaraženih, SZO upozorava da pandemija „nije ni blizu kraja“

Danas pre 5 dana
U danu kada je u Srbiji nastavljeno vraćanje mera u borbi protiv korona virusa, zabeležena su 242 nova slučaja zaraze, četvoro je preminulo, a u Americi se situacija pogoršava iz časa u čas. U poslednja 24 časa testirano je 7.150 ljudi, ukupno je… »

Broj novozaraženih u Grčkoj porastao za 15, ukupno 3.390

Blic pre 5 dana
U Grčkoj je registrovano 15 novih slučajeva korona virusa u poslednja 24 časa, dok od četvrtka nije bilo smrtnih slučajeva, saopštila je danas Nacionalna organizacija za javno zdravlje (EODI). Ukupan broj zaraženih u zemlji iznosi 3.390, prenela je… »

Vesti dana »