Povezane vesti

U Francuskoj pala vlada

Vesti online 03.07.2020
Premijer Francuske Eduar Filip podneo je ostavku, navodi se u saopštenju Jelisejske palate. „Eduar Filip je podneo ostavku na funkciji predsednika Vlade. Predsednik je prihvatio (molbu)“, napisano je u saopštenju. Kako se navodi, Filip će zajedno… »

Ostavka Philippea, Jean Castex novi francuski premijer

Slobodna Evropa 03.07.2020
Francuski predsjednik Emmanuel Macron (Emmanuel Makron) imenovao je danas (3. juli) za novog premijera Jeana Castexa (Žan Kastes), civilnog službenika visokog ranga i lokalnog gradonačelnika koji je rukovodio izlaskom Francuske iz blokade povodom… »

Makron nakon ostavke Filipa imenovao novog premijera

Blic 03.07.2020
Francuski predsednik Emanuel Makron imenovao je konzervativnog političara Žana Kasteksa za novog premijera nakon ostavke Eduara Filipa, prenose francuski mediji. Kasteks (55), malo poznat široj javnosti, član je kabineta francuskog predsednika i… »

Pala vlada Francuske,Makron imenovao Žana Kasteksa za novog premijera

RTV 03.07.2020
PARIZ - Francuski premijer Eduar Filip podneo je ostavku, saopštila je Jelisejska palata, prenosi Skaj njuz. Očekuje se da će Filipova ostavka otvoriti put za formiranje nove francuske vlade. Eduar Filip (49) bio je na položaju premijera Francuske od… »

Novi francuski premijer Žan Kasteks

RTS 03.07.2020
Predsednik Francuske Emanuel Makron imenovao je novog premijera – konzervativnog političara Žana Kasteksa, pošto je ranije danas Eduar Filip podneo ostavku na mesto predsednika vlade. Jelisejska palata je saopštila da je Žan Kasteks zadužen za… »

Makron imenovao novog premijera Francuske

Vesti online 03.07.2020
Predsednik Francuske Emanuel Makron imenovao je novog premijera države. Formiranje vlade sada je povereno zameniku šefa administracije francuskog predsednika Žanu Kasteksu, saopštio je „Frans info“. Ko je novi premijer Francuske? Prethodno je iz… »

Francuska ima novog premijera

Nova 03.07.2020
Predsednik Francuske Emanuel Makron imenovao je Žana Kasteksa kao novog premijera. Odluka je usledila nakon što je Eduar Filip jutros podneo ostavku. Kasteks je poznat po tome što je bio koordinator strategije otvaranja Francuske posle epidemije… »

Ekspresno! Makron imenovao novog premijera: Evo kome je poverio formiranje nove francuske vlade

Kurir 03.07.2020
Predsednik Francuske Emanuel Makron imenovao je novog premijera države. Formiranje vlade sada je povereno zameniku šefa administracije francuskog predsednika Žanu Kasteksu, saopštio je „Frans info“. Prethodno je iz Jelisejske palate javljeno da je… »

Makron danas imenuje novog premijera Francuske

Blic 03.07.2020
Nedugo nakon ostavke francuskog premijera Eduara Filipa, iz Jelisejske palate, rezidencije francuskog predsednika, saopšteno je da će danas biti imenovan novi predsednik vlade Francuske, izvestio je AP. Francuski predsednik Emanuel Makron po svemu… »

Pala Francuska vlada: Premijer Eduar Filip dao ostavku! Evo ko bi mogao da ga zameni na Makronovom novom putu!

Kurir 03.07.2020
Francuski premijer Eduar Filip podneo je ostavku, saopštila je Jelisejska palata. Očekuje se da će Filipova ostavka otvoriti put za formiranje nove francuske vlade. Eduar Filip (49) bio je na položaju premijera Francuske od 15. maja 2017. godine. Po… »

Pala vlada Francuske

Večernje novosti 03.07.2020
Premijer Francuske Eduard Filip dao je ostavku. Francuski premijer Eduar Filip podneo je ostavku, saopštila je Jelisejska palata, prenosi Skaj njuz. Očekuje se da će Filipova ostavka otvoriti put za formiranje nove francuske vlade. Eduar Filip (49) bio… »

Francuski premijer Eduar Filip podneo ostavku

Dnevnik 03.07.2020
PARIZ: Francuski premijer Eduar Filip podneo je ostavku, saopštila je Jelisejska palata, prenosi Skaj njuz. Očekuje se da će Filipova ostavka otvoriti put za formiranje nove francuske vlade. Eduar Filip (49) bio je na položaju premijera Francuske od… »

Vesti dana »