Повезане вести

Папа Фрања погођен због претварања Аја Софије у џамију

Папа Фрања погођен због претварања Аја Софије у џамију

Н1 Инфо 12.07.2020
Папа Фрања рекао је да је "јако погођен" одлуком Турске да претвори Аја Софију у џамију. "Моје мисли иду у Истанбул, мислим на Аја Софију. Јако се осећам погођено", рекао је папа током недељне молитве. Његове речи први су… »
Папа погођен одлуком о претварању Аја Софије у џамију

Папа погођен одлуком о претварању Аја Софије у џамију

Слободна Европа 12.07.2020
Папа Фрања изјавио је 12. јула да је "јако погођен" одлуком Турске да претвори Аја Софију у џамију. "Моје мисли иду у Истанбул, мислим на Аја Софију. Јако се осећам погођено", рекао је папа током недељне молитве. Његове речи… »
Демонстрација моћи и скривање слабости: Шта се крије иза Ердоганове одлуке која је узбуркала свет

Демонстрација моћи и скривање слабости: Шта се крије иза Ердоганове одлуке која је узбуркала свет

Блиц 12.07.2020
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган потписао је у петак уредбу о поновном претварању Аје Софије у џамију. Та одлука је разбеснела многе људе у Турској, али и целом свету. УНЕСЦО је раније апеловао на турске власти да… »
Непријатељ православља! Шта се крије иза Ердоганове одлуке која је разбеснела свет!

Непријатељ православља! Шта се крије иза Ердоганове одлуке која је разбеснела свет!

Правда 12.07.2020
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган потписао је у петак уредбу о поновном претварању Аје Софије у џамију. Та одлука је разбеснела многе људе у Турској, али и целом свету. УНЕСЦО је раније апеловао на турске власти да… »
Папа повређен одлуком Турске да Аја Софија постане џамија

Папа повређен одлуком Турске да Аја Софија постане џамија

РТС 12.07.2020
Папа Фрања рекао је да повређен одлуком Турске да музеј Аја Софија постане џамија и да осуђује овакав потез. Током недељне молитве на Тргу светог Петра у Ватикану папа је рекао да мисли на Аја Софију и да је веома повређен… »
Папа Фрања: Осуђујем одлуку да Аја Софија постане џамија

Папа Фрања: Осуђујем одлуку да Аја Софија постане џамија

Нова 12.07.2020
Папа Фрања рекао је да повређен одлуком Турске да музеј Аја Софија постане џамија и да осуђује овакав потез. „Моје мисли иду у Истанбул. Мислим на Аја Софију и веома сам повређен,“ рекао је папа током недељне молитве на Тргу… »
Папа Фрања потресен због претварања Аја софије у џамију: Моје мисли иду у Истанбул, осећам се погођено

Папа Фрања потресен због претварања Аја софије у џамију: Моје мисли иду у Истанбул, осећам се погођено

Курир 12.07.2020
Папа Фрања рекао је данас да је "јако погодјен" одлуком Турске да претвори Аја Софију у џамију. "Моје мисли иду у Истанбул, мислим на Аја Софију. Јако се осећам погодјено", рекао је папа током недељне молитве. Његове речи… »
"Истински ме боли": Папа Фрања тужан због одлуке о Аја Софији

"Истински ме боли": Папа Фрања тужан због одлуке о Аја Софији

Блиц 12.07.2020
Папа Фрања рекао је да је дубоко погођен и тужан због одлуке Турске да музеј Аја Софија у Истанбулу претвори у џамију. - Моје мисли сада су у Истанбулу. Размишљам о Аја Софији и то ме истински боли - истакао је папа у… »
Аја Софија у центру светске пажње, какве последице ће имати Ердоганов потез

Аја Софија у центру светске пажње, какве последице ће имати Ердоганов потез

РТС 12.07.2020
Одлука суда у Турској којом се Аја Софија претвара у џамију, одјекнула је широм света. Коментаришу је политичари и они који су забринути за светску баштину. Тако је шеф дипломатије Европске уније изразио жаљење и указао је да… »

Вести дана »