Povezane vesti
Papa Franja pogođen zbog pretvaranja Aja Sofije u džamiju
N1 Info 12.07.2020
Papa Franja rekao je da je "jako pogođen" odlukom Turske da pretvori Aja Sofiju u džamiju. "Moje misli idu u Istanbul, mislim na Aja Sofiju. Jako se osećam pogođeno", rekao je papa tokom nedeljne molitve. Njegove reči prvi su komentar Vatikana na… »
Papa pogođen odlukom o pretvaranju Aja Sofije u džamiju
Slobodna Evropa 12.07.2020
Papa Franja izjavio je 12. jula da je "jako pogođen" odlukom Turske da pretvori Aja Sofiju u džamiju. "Moje misli idu u Istanbul, mislim na Aja Sofiju. Jako se osećam pogođeno", rekao je papa tokom nedeljne molitve. Njegove reči prvi su komentar… »
Demonstracija moći i skrivanje slabosti: Šta se krije iza Erdoganove odluke koja je uzburkala svet
Blic 12.07.2020
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan potpisao je u petak uredbu o ponovnom pretvaranju Aje Sofije u džamiju. Ta odluka je razbesnela mnoge ljude u Turskoj, ali i celom svetu. UNESCO je ranije apelovao na turske vlasti da "započnu dijalog pre nego… »
Neprijatelj pravoslavlja! Šta se krije iza Erdoganove odluke koja je razbesnela svet!
Pravda 12.07.2020
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan potpisao je u petak uredbu o ponovnom pretvaranju Aje Sofije u džamiju. Ta odluka je razbesnela mnoge ljude u Turskoj, ali i celom svetu. UNESCO je ranije apelovao na turske vlasti da "započnu dijalog pre nego… »
Papa povređen odlukom Turske da Aja Sofija postane džamija
RTS 12.07.2020
Papa Franja rekao je da povređen odlukom Turske da muzej Aja Sofija postane džamija i da osuđuje ovakav potez. Tokom nedeljne molitve na Trgu svetog Petra u Vatikanu papa je rekao da misli na Aja Sofiju i da je veoma povređen, navodi Rojters. "Moje… »
Papa Franja: Osuđujem odluku da Aja Sofija postane džamija
Nova 12.07.2020
Papa Franja rekao je da povređen odlukom Turske da muzej Aja Sofija postane džamija i da osuđuje ovakav potez. „Moje misli idu u Istanbul. Mislim na Aja Sofiju i veoma sam povređen,“ rekao je papa tokom nedeljne molitve na Trgu svtog Petra u… »
Papa Franja potresen zbog pretvaranja Aja sofije u džamiju: Moje misli idu u Istanbul, osećam se pogođeno
Kurir 12.07.2020
Papa Franja rekao je danas da je "jako pogodjen" odlukom Turske da pretvori Aja Sofiju u džamiju. "Moje misli idu u Istanbul, mislim na Aja Sofiju. Jako se osećam pogodjeno", rekao je papa tokom nedeljne molitve. Njegove reči prvi su komentar Vatikana… »
"Istinski me boli": Papa Franja tužan zbog odluke o Aja Sofiji
Blic 12.07.2020
Papa Franja rekao je da je duboko pogođen i tužan zbog odluke Turske da muzej Aja Sofija u Istanbulu pretvori u džamiju. - Moje misli sada su u Istanbulu. Razmišljam o Aja Sofiji i to me istinski boli - istakao je papa u obraćanju vjernicima na Trgu… »
Aja Sofija u centru svetske pažnje, kakve posledice će imati Erdoganov potez
RTS 12.07.2020
Odluka suda u Turskoj kojom se Aja Sofija pretvara u džamiju, odjeknula je širom sveta. Komentarišu je političari i oni koji su zabrinuti za svetsku baštinu. Tako je šef diplomatije Evropske unije izrazio žaljenje i ukazao je da Aja Sofija ima… »
Vesti dana »
Studenti beogradskih fakulteta stigli u Novi Sad, dočekali ih građani sa obe strane mosta
RTS pre 16 minutajoš 19 povezanih
VJT u Novom Sadu: Postupak protiv 13 okrivljenih je u fazi potvrđivanja optužnice od strane suda
Euronews pre 3 satajoš 39 povezanih
KRIK o SNS u Novom Sadu: Kako je tekla borba oko novca i naklonosti Andreja Vučića, i kakve veze sa tim ima Miloš Vučević?
Danas pre 12 satijoš 7 povezanih
Studenti beogradskih fakulteta nastavljaju šetnju do Novog Sada, noć proveli u Inđiji
Euronews pre 9 satijoš 37 povezanih