Povezane vesti

Ruska vakcina protiv virusa korona: Šta znamo do sada i kako je tekao razvoj vakcine

BBC News pre 14 dana
Stručnjaci su skeptični prema vakcini koju je razvila Rusija, ali rani testovi naizgled pokazuju dobre rezultate. Ruski naučnici objavili su prvi izveštaj o vakcini protiv korona virusa koju je razvila ta zemlja, u kom navode da su rani testovi… »

Ruska vakcina protiv virusa korona: Šta znamo do sada i kako je tekao razvoj vakcine

Danas 12.08.2020
Rusija je prva zemlja na svetu koja je registrovala vakcinu protiv virusa korona, a Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da razgovara sa ruskim vlastima o ispitivanju vakcine. „Koliko znam, jutros je, prvi put na svetu, registrovana… »

SZO tvrdi: Nemamo dovoljno informacija o ruskoj vakcini

Večernje novosti 11.08.2020
SVETSKA zdravstvena organizacija nije dobila dovoljno informacija o ruskoj vakcini protiv korona virusa kako bi mogla da proceni, izjavio je danas pomoćnik direktora Panameričke zdravstvene organizacije Žarbes Barbosa. Ruski predsednik Vladimir Putin… »

Više od 20 miliona slučajeva koronavirusa u svetu, u SAD broj zaražene dece porastao za 90 odsto

Glas Amerike 11.08.2020
Broj zaraženih od koronavirusa u svijetu premašio je 20 miliona, a više od polovine slučajeva je u tri zemlje - Sjedinjenim Državama, Brazilu i Indiji. Svet je dostigao 10 miliona potvrđenih slučajeva za šest meseci, a taj broj se udvostručio za… »

Rusija odobrila vakcinu protiv koronavirusa, naučnici skeptični

Glas Amerike 11.08.2020
MOSKVA — Rusija je u utorak postala prva zamlja koja je odobrila upotrebu vakcine protiv koronavirusa uprkos međunarodnom skeptizicmu u pogledu injekcija koje nisu prošle sva klinička ispitivanja i koje su ispitivane samo na nekoliko desetina ljudi… »

Putin: registrovana prva vakcina protiv korona virusa

Glas Zapadne Srbije 11.08.2020
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv korona virusa. „Jutros je prvi put u svetu registrovana vakcina protiv korona virusa", rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade, prenose ruske… »

Meksiko ima sporazume o vakcini sa Kinom i SAD

B92 11.08.2020
Meksiko ima sporazume sa dve kineske kompanije i jednom američkom kompanijom o ispitivanju vakcina, kaže meksički ministar inostranih poslova Marčelo Ebrard. Meksiko će učestvovati u ispitivanjima vakcina koje su razvili Jansen farmasjutikals (u… »

SZO: Više od 216.000 zaraženih u poslednja 24 časa

RTS 11.08.2020
U svetu je od početka pandemije koronavirusa do danas zareženo više od 20 miliona ljudi, a u poslednja 24 sata prijavljeno je više od 216.000 novih slučajeva infekcije. Prema podacima sajta worldometers, najviše oporavljenih je u zemljama u kojima… »

Meksiko počinje fazu tri ispitivanja vakcina iz SAD-a i Kine

Al Jazeera 11.08.2020
Imamo sporazume sa tri različite kompanije, jedne iz SAD-a i dvije iz Kine, rekao je meksički ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard. Meksiko ima sporazume sa dvije kineske kompanije i jednom američkom kompanijom o ispitivanju vakcina, izjavio je… »

Putin objavio da je registrovana ruska vakcina protiv koronavirusa

Politika 11.08.2020
Predsednik Rusije je kazao da je vakcinu primila i jedna njegova ćerka koja se oseća dobro i čiji je organizam već razvio antitela. MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je danas da je registrovana prva ruska vakcina za koronavirus… »

Meksiko počinje fazu tri ispitivanja vakcina iz SAD i Kine

Nova 11.08.2020
Meksiko ima sporazume sa dve kineske kompanije i jednom američkom kompanijom o ispitivanju vakcina, izjavio je danas meksički ministar inostranih poslova Marčelo Ebrard na konferenciji za novinare. Meksiko će učestvovati u ispitivanjima vakcina koje… »

Rusija registrovala prvu vakcinu protiv korona virusa

RTV 11.08.2020
MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je danas da je registrovana prva ruska vakcina za korona virus. "Jutros je prvi put u svetu registrovana vakcina protiv korona virusa", rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade, prenele su ruske… »

Očajnički potezi kako bi ostao na vlasti: Tramp pokušava da ubedi glasače da je spasao zemlju, a sve što radi čini da…

Blic 11.08.2020
Donald Tramp je u svom mahnitom i očajničkom pokušaju da ubedi naciju da se vratila u normalu pred predstojeće izbore, izazvao samo još veći haos. Trampovo lažno insistiranje da su deca „imuna“ na korona virus i da ne mogu da ga šire potkopano… »

U Pirotskom okrugu od 22 uzorka, tri pozitivna na korona virus

Blic 11.08.2020
Prema preseku u poslednjih 24 časa, na području Pirotskog okruga, od 22 uzorka, na kovid je pozitivno troje građana. Iz Pirota su pozitivne dve, a iz Babušnice jedna osoba. Sa grudnog odeljenja pirotske Opšte bolnice, otpuštena su dva pacijenta… »

Rusi prvi stigli do vakcine za koronu, reakcije u svetu oprezne, ali i skeptične

N1 Info 11.08.2020
Prva vakcina protiv koronavirusa u svetu registrovana je u Rusiji, saopštio je predsednik Vladimir Putin. Vakcina, koju je razvio Nacionalni istraživački centar Gamaleja, dobila je zvaničnu registraciju u Ministarstvu zdravlja Rusije. Izvor… »

U Severnoj Makedoniji još 141 oboleli od korone

Dnevnik 11.08.2020
SKOPLjE: U Severnoj Makedoniji registrovan je još 141 slučaj obolevanja od korona virusa, a jedna osoba je preminula, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemlje. Od izbijanja epidemije u Severnoj Makedoniji registrovana su 12.083 slučaja, a… »

Detalji o ruskoj vakcini: Koliko dugo štiti, po kome je dobila ime i koliko doza su već naručile druge zemlje

Mondo 11.08.2020
Putin objavio da ruska vakcina stiže, a sada se oglasilo i Ministarstvo zdravlja! Putin objavio da ruska vakcina stiže, a sada se oglasilo i Ministarstvo zdravlja! Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin objavio je da je registrovana prva ruska… »

U Severnoj Makedoniji još 141 oboleli, jedna žrtva

Nova 11.08.2020
U Severnoj Makedoniji registrovan je još 141 slučaj obolevanja od koronavirusa, a jedna osoba je preminula, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemlje. Od izbijanja epidemije u Severnoj Makedoniji registrovana su 12.083 slučaja, a preminulo je… »

Rusija prva u svetu registrovala vakcinu protiv kovida 19

RTS 11.08.2020
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin objavio je da je registrovana prva ruska vakcina za koronavirus. Vakcina će na stranim tržištima biti distribuirana pod nazivom "Sputnjik 5". Vladimir Putin je naveo da je Rusija postala prva zemlja u svetu sa… »

Putinova ćerka testirala vakcinu na sebi! (video)

Pravda 11.08.2020
Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je jedna od njegovih ćerki primila vakcinu protiv virusa korona. „Jedna od mojih ćerki je primila takvu vakcinu. U tom smislu je učestvovala u eksperimentu. Posle prve vakcinacije imala je temperaturu… »

Ruska vakcina protiv virusa korona: Šta znamo i kako je tekao razvoj vakcine

Danas 11.08.2020
„Koliko znam, jutros je, prvi put na svetu, registrovana vakcina protiv virusa korona“, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa zvaničnicima vlade. Putin je dodao da zna da vakcina „formira stabilan imunitet“, istakao je da… »

Kako su se razvijale ruska i kineska vakcina: Borba moći, prestiža i novca

Nedeljnik 11.08.2020
Foto: Profimedia Kada je Aleksandar Ginzburg ubrizgao sebi vakcinu koju je razvijao, nije čak ni počeo s testiranjima na majmunima. To je bilo pre četiri meseca a Ginzburg, mikrobiolog i direktor ruskog državnog Instituta Gamalej, kaže da se i sada… »

Još jedan smrtni slučaj i 141 zaražen u Severnoj Makedoniji

Slobodna Evropa 11.08.2020
U Severnoj Makedoniji umrla je još jedna osoba sa korona virusom i registrovan je 141 novi slučaj te zaraze, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja.Kako se navodi u saopštenju, ukupan broj umrlih od Covida 19 je porastao na 529, a broj potvrđenih… »

Putinova ćerka deo eksperimenta

B92 11.08.2020
Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je jedna od njegovih cĚ�erki primila vakcinu protiv koronavirusa. „Jedna od mojih cĚ�erki je primila takvu vakcinu. U tom smislu je učestvovala u eksperimentu. Posle prve vakcinacije imala je… »

Putin: Rusija odobrila prvu na svetu vakcinu protiv virusa korona

Danas 11.08.2020
Rusija je odobrila prvu na svetu vakcinu protiv kovida-19, izjavio je predsednik Vladimir Putin, javljaju danas agencije iz Moskve sa naznakom „udarna vest”. Vakcinu je razvio moskovski institut koji je utorak je dobio odobrenje ruskog ministarstva… »

Veliko interesovanje za rusku vakcinu protiv koronavirusa nazvanu "Sputnjik-V"

N1 Info 11.08.2020
Dvadeset država širom sveta zatražilo je više od milijardu doza novoprihvaćene ruske vakcine protiv koronavirusa, izjavio je šef Ruskog fonda za direktna ulaganja (RDIF). Vakcina je dobila naziv "Sputnik-V" - kao asocijacija na prvi lansirani… »

Ruska vakcina protiv koronavirusa će se zvati Sputnjik prema sovjetskom satelitu

Novi magazin 11.08.2020
Vakcina protiv koronavirusa koju je razvila Rusija nazvana je "Sputnjik V" (V za vakcinu), po sovjetskom satelitu, prvoj svemirskoj letelici koja je posalta u orbitu Zemlje, rekao je predsednik fonda uključenog u razvoj vakcine. Više od milijardu doza… »

Ruska vakcina protiv korona virusa će se zvati Sputnjik prema sovjetskom satelitu

Danas 11.08.2020
Vakcina protiv korona virusa koju je razvila Rusija nazvana je „Sputnjik V“ (V za vakcinu), po sovjetskom satelitu, prvoj svemirskoj letelici koja je posalta u orbitu Zemlje, rekao je predsednik fonda uključenog u razvoj vakcine. Više od milijardu… »

Putinova ćerka testirala vakcinu na sebi

Vesti online 11.08.2020
Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je jedna od njegovih ćerki primila vakcinu protiv koronavirusa. – Jedna od mojih ćerki je primila takvu vakcinu. U tom smislu je učestvovala u eksperimentu. Posle prve vakcinacije imala je… »

Svetski mediji o ruskoj vakcini: Pokazatelj naučne nadmoći

Večernje novosti 11.08.2020
RUSKI predsednik Vladimir Putin danas je izjavio da je Rusija postala prva zemlja u svetu sa zvanično atestiranom vakcinom protiv korona virusa, posle nepuna dva meseca testiranja na ljudima, čime je Moskva demonstrirala naučnu dovitljivost i nadmoć… »

Putin: Registrovali smo vakcinu za upotrebu, moja kćerka vakcinisana

Slobodna Evropa 11.08.2020
Predsjednik Rusije Vladimir Putin objavio je da je vakcina protiv korona virusa razvijena u Rusiji registrovana za upotrebu i da je jedna od njegovih kćerki već vakcinisana. Putin je to saopštio na sastanku Vlade u utorak (11. avgusta), rekavši da se… »

U Kini 44 nova slučaja korona virusa, 31 importovan

Dnevnik 11.08.2020
PEKING: Kina je prijavila 44 nova slučaja kovid-19, od kojih je 13 slučajeva koji se preneti lokalno i 31 importovan slučaj. Svi lokalni slučajevi prijavljeni su u krajnjem zapadnom regionu Sinđiajng, prenosi AP. U Kini je potvrđeno još 17… »

Rusi napravili vakcinu! Efikasnost 100%, evo kad počinje primena!

Mondo 11.08.2020
Vladimir Putin upravo objavio vest! Vladimir Putin upravo objavio vest! Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin objavio je da je registrovana prva ruska vakcina za korona virus. Ranije je najavljeno da će Rusija od 12. avgusta početi vakcinu da daje… »

“Vakcinisala se i moja ćerka”: Putin o prvoj ruskoj vakcini

Nova 11.08.2020
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv koronavirusa, dodajući da ju je i jedna od njegovih ćerki već primila. “Jutros je prvi put u svetu registrovana vakcina protiv koronavirusa”, rekao je… »

Rusija odobrila prvu na svetu vakcinu protiv koronavirusa

N1 Info 11.08.2020
Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da je u Rusiji registrovana prva u svetu vakcina protiv kovida-19. Putin je to rekao na sednici vlade, koju je direktno prenosila TV Rusija-24. "Koliko mi je poznato, jutros je prvi put u svetu registrovana… »

Ruska vakcina protiv virusa korona: Šta znamo o razvoju ruske vakcine protiv korona virusa

Danas 11.08.2020
„Koliko znam, jutros je, prvi put na svetu, registrovana vakcina protiv virusa korona“, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa zvaničnicima vlade. Putin je dodao da zna da vakcina „formira stabilan imunitet“, istakao je da… »

Rusija registrovala prvu vakcinu protiv KOVID-19; Putin: Vakcinu je primila i moja ćerka

Blic 11.08.2020
Rusija je postala prva zemlja na svetu koja je registrovala vakcinu protiv KOVID-19, najavio je u utorak tokom sastanka vlade predsednik Vladimir Putin. - Jutros je prvi put u svetu registrovana vakcina protiv korona virusa - rekao je Putin na sastanku sa… »

Rusija registrovala prvu vakcinu protiv Covid-19, Putin kaže da ju je primila njegova ćerka

Radio 021 11.08.2020
Rusija je registrovala prvu vakcinu protiv Covida-19, izjavio je predsednik Vladimir Putin. Vakcinu je razvio moskovski institut koji je utorak dobio odobrenje ruskog ministarstva zdravlja, navodi Indipendent. Putin je, kako javlja Sputnjik iz Moskve… »

Putin: U Rusiji registrovana prva vakcina protiv virusa korona

Sputnik 11.08.2020
Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je da je u Rusiji registrovana prva vakcina protiv virusa korona. „Koliko znam, jutros je, prvi put u svetu, registrovana vakcina protiv virusa korona“, rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade… »

Rusija registrovala PRVU VAKCINU PROTIV KOVID-19! Putin: Vakcinu je primila i MOJA ĆERKA

Prva 11.08.2020
Rusija je postala prva zemlja na svetu koja je registrovala vakcinu protiv KOVID-19, najavio je u utorak tokom sastanka vlade predsednik Vladimir Putin. "Jutros je prvi put u svetu registrovana vakcina protiv korona virusa", rekao je Putin na sastanku sa… »

Udarna vest iz Rusije! Putin: Registrovali smo prvu vakcinu protiv korone u svetu! (video)

Pravda 11.08.2020
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin objavio je da je registrovana prva ruska vakcina za korona virus. Prvu rusku vakcinu protiv virusa korona zajednički su razvili istraživački institut Gamaleja i rusko ministarstvo odbrane. Klinička… »

Rusija odobrila prvu na svetu vakcinu protiv korona virusa

Jugmedia 11.08.2020
Rusija je odobrila prvu na svetu vakcinu protiv korona virusa, izjavio je predsednik Vladimir Putin, javljaju agencije iz Moskve sa naznakom „udarna vest“. Vakcinu je razvio moskovski institut koji je utorak je dobio odobrenje ruskog ministarstva… »

Rusija registrovala prvu vakcinu protiv korona virusa

Top press 11.08.2020
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv korona virusa. „Jutros je prvi put u svetu registrovana vakcina protiv korona virusa“, rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade, prenose ruske… »

Putin: Rusija prva registrovala vakcinu protiv koronavirusa

B92 11.08.2020
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv koronavirusa. "Jutros je prvi put u svetu registrovana vakcina protiv korona virusa", rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade, prenose ruske agencije… »

Putin: Rusija registrovala prvu vakcinu protiv korona virusa

Dnevnik 11.08.2020
MOSKVA: Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv korona virusa. "Jutros je prvi put u svetu registrovana vakcina protiv korona virusa", rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade, prenose ruske… »

U Austriji 139 novozaraženih

Vesti online 11.08.2020
U Austriji je, u poslednja 24 sata, broj novih slučaja zaraze koronavirusom ponovo „postao“, nakon dva dana dvocifrenosti, trocifren sa 139. Samo u Beču registrovan je 71 novozaraženi, a dalja žarišta su Gornja Austrija sa 23 i Donja Austrija sa… »

Putin objavio: Registrovali smo prvu vakcinu protiv korone u svetu! I moja ćerka ju je testirala!

Kurir 11.08.2020
Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je da je u Rusiji registrovana prva vakcina protiv virusa korona. "Koliko znam, jutros je, prvi put u svetu, registrovana vakcina protiv virusa korona“, rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade. #BREAKING… »

Rusija registrovala prvu vakcinu protiv korona virusa u svijetu

Al Jazeera 11.08.2020
Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je vakcinu razvio istraživački centar Gamaleya. Prva vakcina protiv korona virusa u svijetu registrovana je u Rusiji, saopćio je predsjednik te zemlje Vladimir Putin u utorak, javlja agencija Anadolija… »

Rusija registrovala prvu na svetu vakcinu protiv koronavirusa

Novi magazin 11.08.2020
Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da je u toj zemlji danas registrovana prva u svetu vakcina protiv kovida-19. Putin je to rekao na sednici vlade, koju je direktno prenosila TV Rusija-24. "Koliko mi je poznato, jutros je prvi put u svetu… »

Putinova ćerka primila vakcinu protiv korone! Predsednik Rusije ispričao kako je to podnela

Mondo 11.08.2020
RUSKI predsednik Vladimir Putin objavio je na sastanku vlade i da je jedna od njegovih ćerki primila vakcinu protiv korona virusa. RUSKI predsednik Vladimir Putin objavio je na sastanku vlade i da je jedna od njegovih ćerki primila vakcinu protiv korona… »

Putin objavio: Gotova prva ruska vakcina za koronu

Večernje novosti 11.08.2020
PREDSEDNIK Ruske Federacije Vladimir Putin objavio je da je registrovana prva ruska vakcina za korona virus. Prvu rusku vakcinu protiv virusa korona zajednički su razvili istraživački institut Gamaleja i rusko ministarstvo odbrane. Klinička… »

Putinova ćerka primila vakcinu: Bila je deo ovog istraživanja

Večernje novosti 11.08.2020
RUSKI predsednik Vladimir Putin objavio je na sastanku vlade i da je jedna od njegovih ćerki primila vakcinu protiv korona virusa. - U tom smislu ona je učestvovala u ovom eksperimentu. Posle prve doze vakcine dobila je temperaturu od 38 stepeni… »

20 Miliona zaraženih: Pandemija korona virusa nastavja da se širi, najteže je u SAD, Brazilu i Indiji

Blic 11.08.2020
Više od 20 miliona ljudi širom sveta testirano je pozitivno na korona virus od ponedeljka uveče, skoro pet meseci do dana nakon što je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju. U svetu je virusom korona trenutno zaraženo 6.329.887 osoba… »

Rusija prva u svetu registrovala vakcinu protiv koronavirusa!

Vesti online 11.08.2020
Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa. Vakcinu su razvili istraživački institut Gamaleja i Ministarstvo odbrane Rusije. Sa kliničkim ispitivanjima počelo se 18. juna i svih 38 dobrovoljaca… »

Više od 20 miliona zaraženih, broj udvostručen za 45 dana

Novi magazin 11.08.2020
Broj zaraženih koronavirusom u svetu prešao je danas 20 miliona, duplo više nego pre 45 dana. Više od pola zaraženih je u tri zemlje SAD, Indiji i Brazilu. Zdravstveni zvaničnici veruju da je pravi broj zaraženih mnogo viši od zbira koji vodi… »

Svet: U poslednja 24 sata više od 253.000 novozaraženih

RTV 11.08.2020
ŽENEVA - Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u svetu premašio je 20 miliona, a samo u poslednja 24 sata prijavljeno je više od 253.000 novih slučajeva infekcije, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija. U protekla 24 sata od COVID-19… »

Korona u SAD: Milenijalci najviše bez posla zbog pandemije

Večernje novosti 11.08.2020
MLADI u SAD i dalje su najviše pogođeni ekonomskim padom koji je prouzrokovala pandemija kovid-19, a prema jednom novom izveštaju, broj nezaposlenih milenijalaca jednak je broju Amerikanaca koji su zaraženi. Časopis Vol Strit Džurnal izveštava da… »

SAD: Broj mladih bez posla jednak broju zaraženih

B92 11.08.2020
Vašington -- Mladi u SAD i dalje su najviše pogođeni ekonomskim padom koji je prouzrokovala pandemija kovid 19. Prema jednom novom izveštaju, broj nezaposlenih milenijalaca jednaka je broju Amerikanaca koji su zaraženi. Časopis Vol Strit Džurnal… »

U svetu se od korone oporavilo više od 13 miliona ljudi

Vesti online 11.08.2020
U svetu je od početka pandemije Covida-19 do danas zabeženo više od 20 miliona ljudi, a s virusom se izborilo 13 miliona. Prema podacima sajta Worldometer, najviše oporavljenih je u zemljama u kojima je i najviše zaraženih. U SAD, gde je obolelo… »

Ohrabrujuća vest: U svetu se od korone oporavilo više od 13 miliona ljudi

Večernje novosti 11.08.2020
U SVETU je od početka pandemije kovida-19 do danas zareženo više od 20 miliona ljudi, a s virusom se izborilo 13 miliona. Prema podacima sajta Worldmeter, najviše oporavljenih je u zemljama u kojima je i najviše zaraženih. U SAD, gde je obolelo… »

Od 14 testiranih uzoraka jedan pozitivan na virus korona u Pirotskom okrugu

Danas 11.08.2020
Prema poslednjim podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot, iz Instituta za javno zdravlje Niš stigli su rezultati testiranja 14 uzoraka sa područja Pirotskog okruga, od kojih je jedan pozitivan na virus COVID -19… »

Izlečeno 13.000.000

B92 11.08.2020
U svetu je od početka pandemije kovida 19 do danas zareženo više od 20 miliona ljudi, a s virusom se izborilo 13 miliona. Prema podacima sajta Worldometer, najviše oporavljenih je u zemljama u kojima je i najviše zaraženih. U SAD, gde je obolelo… »

Preko 13 miliona ljudi u svetu oporavilo se od korone

Nova 11.08.2020
U svetu je od početka pandemije kovida-19 do danas zareženo više od 20 miliona ljudi, a s virusom se izborilo 13 miliona. Prema podacima sajta Worldometer, najviše oporavljenih je u zemljama u kojima je i najviše zaraženih. U SAD, gde je obolelo… »

13 Miliona ljudi pobedilo koronu: U Brazilu za 24 sata preko 22.000 novoobolelih, u Meksiku još 5.558 zaraženih (video)

Kurir 11.08.2020
U svetu je od početka pandemije kovida-19 do danas zaraženo više od 20 miliona ljudi, a s virusom se izborilo 13 miliona. Prema podacima sajta Worldometer, najviše oporavljenih je u zemljama u kojima je i najviše zaraženih. U SAD, gde je obolelo… »

Korona u Africi odnela više od 23.000 života

Blic 11.08.2020
U Africi su u poslednja 24 sata potvrđena 38.672 slučaja korona virusa, a ukupan broj zaraženih je dostigao 1.047049, saopštio je ogranak Svetske zdravstvene organizacije za Afriku. Prtoeklog dana od korona virusa umrla je još 1.171 osoba, a ukupan… »

U Brazilu u poslednja 24 časa 22.408 novih slučajeva zaraze

Blic 11.08.2020
U Brazilu je u toku poslednjih 24 sata rgistrovano 22.408 novih slučajeva zaraze korona virusom, navodi Gardijan. Za samo jedan dan, broj preminulih povećao se za 703, saopštilo je ministarstvo zdravlja. U Brazilu je, prema zvaničnim podacima, do sada… »

U Severnoj Makedoniji 109 novoobolelih, jedna osoba preminula

Blic 10.08.2020
U poslednjih 24 sata u Severnoj Makedoniji registrovano je 109 novozaraženih virusom kovid, a jedna osoba je preminula, prenose makedonske medije. Ukupan broj zaraženih od početka epidemije u toj zemlji iznosi 11.942. Do sada je ozdravilo 8.087… »

Broj novozaraženih u Francuskoj porastao za 785 u poslednja 24 sata

Blic 10.08.2020
Broj novozaraženih od korona virusa u Francuskoj porastao je za 785 u poslednja 24 sata, u poređenju sa 2.288 u petak, saopštilo je danas francusko Ministarstvo zdravlja, ali nije dalo naznake o broju zaraženih tokom vikenda. Ministarstvo je navelo da… »

Korona virus: Još petoro preminulih u Srbiji, SZO upozorava – sprečiti novo širenje zaraze

Danas 10.08.2020
U Srbiji je u poslednja 24 sata još pet ljudi preminulo od posledica korona virusa, u Brazilu je ukupno zabeleženo više od 100.000 smrtnih slučajeva, a u Britaniji razmatraju način za povratak dece u školu. Prema poslednjim podacima, u Srbiji su… »

Još jedan smrtni slučaj i 109 zaraženih u Severnoj Makedoniji

Danas 10.08.2020
U Severnoj Makedoniji umrla je još jedna osoba sa korona virusom i registrovano je 109 novih slučajeva te zaraze, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja. Kako se navodi u saopštenju, ukupan broj umrlih od kovida 19 je porastao na 528, a broj… »

SAD: Zaraženo više od pet miliona ljudi, među kojima je 338.000 dece

Danas 10.08.2020
U Sjedinjenim Državama i dalje nema nagoveštaja suzbijanja pandemije koronavirusa od kojeg je zaraženo više od pet miliona ljudi, među kojima je 338.000 dece, od čega je gotovo 100.000 slučajeva registrovano u poslednje dve nedelje jula. Neke… »

Vesti dana »